Полот кај медицинско лице

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од edna_malecka, 28 јуни 2022.

1. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Не ми е битно дали докторот е жена или маж битна ми е неговата стручност и професионалниот однос кон работата а не само да го истера работното време.
    Општата лекарка ми е жена.
    Гинекологот ми е жена.
    Стоматологот ми е маж.

Имав општа лекарка која воопшто не се грижеше за моето здравје, за обична настинка добивав антибиотик, крвна слика непознат поим а за други некакви испитувања да не правиме муабет.
    За среќа ја сменив и имам одлична матична сега која се грижи за моето здравје а не да го протурка денот со кафе и цигара како претходната.
    Гинекологот ја избрав по препорака на другарка и презадоволна сум.
    Стоматологот исто така по препорака не се откажува од забот се додека има и мали шанси да го спаси, за разлика од претходната која пола заби ги умртви за да не се мачам наводно јас.

Од моите примери може да се види дека не е битен полот туку професионалноста и стручноста.

21 век е не ги делете лекарите со такво делење може само да се западне кај некој што не е стручен.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Навистина мислиш дека стучноста е во половиот орган?

На The_Doctor и Angie1432 им се допаѓа ова.
  3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    9.300
    А ако медицинското лице е транвестит преферирате тоа да е доктор преправен во докторка или докторка преправена во доктор?

И што ако не познаете дека вашиот омилен доктор е всушност докторка и обратно?

На Anie93 и Осе им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.219
    Стручноста и професионалноста е важна а не полот, не само во медицината туку и во многу други области. Најважно е здравјето и да се реши проблемот, не ми е јасно како на некој би му било поважно да пребира пол заради разни причини. До сега повеќе ми се погодиле жени но тоа е така веројатно затоа што се по застапени а не дека сум бирала. Никој нема право да ми се меша кога е во прашање моето здравје и моето тело. Маж да се обиде да ми наложи промена на лекар само заради некое негово заостанато сфаќање, поверојатно е дека мажот ќе го сменам а не докторот.

На Осе, Ladybug98 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.148
    Многу побитно ми е докторот да е стручен и да си ја знае својата работа отколку неговиот пол. Не ми е воопшто битно дали е машко или женско туку да знам дека здравјето го препуштам во добри раце.

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    ни мене не ми е битен полот, точно дека пред жена сигурно полесно би се соблекла и да ми е гајле, ама стварно не ми е битно.Како и на сите погоре, побитно ми е да го/ја бива во тоа што го работи него што има меѓу нозе

7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.230
    Допаѓања:
    50.821
    Полот не ми е битен, порано се срамев на гинеколог да одам ама сега после толку прегледи отрпнав и не ми смета дали е машко или женско.

8. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Matichen lekar-mashko
    Matichen stomatolog-mashko
    Matichen ginekolog-zhensko
    Me poragjashe -mashko
    Bitno mi e lekarite da se struchni vo svojata bransha I da Im veruvam 100% a Dali se mashki ili zhenski koga Imam Maka ich ne mi e gajle:D.

9. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    117
    не читам назад, само ова ќе ви го кажам, прва бременост ме следеше др... ај не кажувам кој, во Ремедика, и како одминува бременоста така си зборуваме поопуштено секој преглед и дојде ден за раѓање ми вели: жена гинеколог никогаш нема да биде подобра од маж гинеколог, зошто? затоа што таа сама си ја нема видено, па туѓи ќе прегледува :D

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.785
    Допаѓања:
    40.629
    А неврологот може да биде жена или и таму се постручни мажите?Или како целина во сите специјализации збориш?

На Anah и Осе им се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    7.921
    Поголема глупост од оваа немам слушнато.

На Anie93, Anah, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Како детиште сум мислела само машко да не е посебно гинеколог.
    Ко се омажив др град никој не знам не па доктор и ми препорачаа машко гинеколог (веќе бремена) и така јас си викам како ќе одам , како ќе се соблечам :wasntme:
    Ама едно време си реков абе ај матичен ќе изберам жена ама ко ќе дојди ред за раѓање ако е ноќе пример кој ќе ми дај да бирам :D и ете срам не срам отидов прв преглед кај машкиов па тоа опуштање , па тоа објаснување абе цела бременост да ти иде секој ден да одиш само за да го слушаш за ништо не би го сменила! И да машко беше на пораѓај во 1 по полноќ :)
    Општ лекар моментално машко , ми биле и жени од некои задоволна од некои не.
    Стоматолог жена ми беше односно иста ординација со сопругот и мј се деси да го вика за помош при вадење заб ...
    Така да се на се мислам стручноста и спретноста е најважна :)

13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.627
    Само гинеколог сакам да е женско, не дека ми е срам од маж гинеколог, едноставно преферирам така.

14. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    171
    За гинеколог не знам ама други мажи доктори секад биле по фини со мене отколку жени.

На elimkd и Anah им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.670
    Допаѓања:
    39.942
    Кај мене сите матични ми се жени освен стоматологот.
    Бившиот гинеколог ми беше маж, ама го сменив со жена поради стручност. Немам никакви предрасуди дали е маж или жена. Битно да е стручен

16. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.610
    Не ми е битен полот.
    Битна ми е стручноста.
    Џабе све ако не е стручен.

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.102
    Допаѓања:
    14.975
    Како полот помага во стручноста, може да објасниш?:)

18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Тоа што го мислам го напишав доволно јасно и од мое лично искуство и не ми се продолжува дискусија која ќе отвори расправии, овде тешко можеш да оствариш нормална дискусија без навреди и препукувања.
    Поз

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.664
    Бирам според препораки. Матичната ми е жена, стоматолози сменив многу, сега ми е жена по двајца мажи, и уште една жена специјалист, гинекологот маж, за скрининзи кај жена одев. На пораѓај во сала имаше бели мантили и униформи зелени, мажи жени не паметам од паника. :?:

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.102
    Допаѓања:
    14.975
    По некоја случајност ти се погодило така, еве кога препрочитав те сфатив. Случајност:)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.