Полот кај медицинско лице

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од edna_malecka, 28 јуни 2022.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Искрено , доколку лицето ја врши соодветно стручно својата работа , не ми е битно дали е маж или жена во прашање . На пример , матичниот стоматолог кога бев дете ми беше маж . Се беше добро , додека не прими на работа девојка која во тоа време беше стажистка . Девојката немаше искуство ( што е секако нормално , и се трудеше да биде коректна , меѓутоа не ме слушаше мене како нејзин пациент , беше малку своеглава ) па по еден инцидент , развив фобија да одам на стоматолог , се додека не се префрлив кај новиот матичен стоматолог , кој е маж . Искрено , работи како ќе му кажам . Од прво седнување знае дека имам лошо искуство и знае дека сум " б'згајца " па се труди психички да ме опушти пред воопшто да отворам уста за работа ( иако секогаш барам анестетик , дури и за најмала поправка на заб ) . Накратко , важно ми е како пациент , да бидам сослушана и доколку нема компликации за она што го барам , да биде исполнето моето барање , во овој случај новиот матичен стоматолог е секогаш тука за своите пациенти , секогаш ги сослушува и исполнува барање ( за анестетик , лек , вадење заб , буквално прави она што го барате од него ) . Се додека не отиде во пензија , не го мењам дефинитивно :D .

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    Важна ми е стручноста и успат и енергијата. Бидејќи дали сум на преглед или третман, важно ми е да се чувствувам сигурно и опуштено, а не негативно и исплашено.