1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поминаа 5 години - не го преболев!

Дискусија во 'Разделби' започната од Silvija.S, 18 декември 2009.

1. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Значи никогаш неможете никого да го заборавите преку ноќ. ПОсено ако сте имале подолга врска и сигурно е дека имате убави спомени, а знам дека сето тоа лесно не се заборава. Ама девојки животот оди понатаму. Тој да ибл доволно добвар верувајте сеуште ќе бил во вашиот живот. Чим сте раскинале имало сигурно некој проблем. Би биле посреќни ако цел живот живеете со тој некаков проблем. Секако дека не.

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ProkletoZaljubenaa

ProkletoZaljubenaa Нов член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

Boze devojko, i jas sum istata prica, samo sto kaj mene pomina 1 godina, a znam deka i 30 godini da pominat nikogas nema da go zaboravam!

Prasanje do feminkite: Dali e dobro da se gledas ponekogas (mn. retko) so toj sto znaes deka nikogas nema da go prebolis? :sweat:

3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Не е добро. Така никогаш нема да ставиш крај, никогаш нема да ја завршиш приказната и само ќе се мачиш. Биди поодлучна, или бори се за него или остави го засекогаш.

4. ProkletoZaljubenaa

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

Sto da se boram? Toj si ima zenska, jas decko i toa e :) Ednostavno ne vredi da se boris za nekoj koj te povredil i koj nikogas ne te sakal i nema da te saka! Potrebno e Bozjo Cudo da se sluci za da me saka :lol:
    Ama ete jas sum sum mu mila licnost na nego, i sto se veli "mi go ima merakot" , a jas pak go sakam poveke od se, nemozam da go prebolam i toa e :) Cesta e taa sto me sprecuva da mu bidam "muvacka" ili "e****a* na nekogo, pa makar i na toj sto go sakam i sto mi bil prv :)

5. ProkletoZaljubenaa

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.716
    Допаѓања:
    98.593
    [/quote]Sto da se boram? Toj si ima zenska, jas decko i toa e :) Ednostavno ne vredi da se boris za nekoj koj te povredil i koj nikogas ne te sakal i nema da te saka! Potrebno e Bozjo Cudo da se sluci za da me saka :lol:
    Ama ete jas sum sum mu mila licnost na nego, i sto se veli "mi go ima merakot" , a jas pak go sakam poveke od se, nemozam da go prebolam i toa e :) Cesta e taa sto me sprecuva da mu bidam "muvacka" ili "e****a* na nekogo, pa makar i na toj sto go sakam i sto mi bil prv :)[/quote]

Се' убаво си знаеш и пак дали било ок повремено да се гледаш со него? НЕ, не е ок, ако не сакаш уште повеќе глава да те боли. Мила си му била и ти го имал меракот... Мислам, ова не треба ич да ти ласка со оглед на тоа ти што си чувствувала и сеуште чувствуваш кон него. Мила можеш да му бидеш на секој втор знаеш, ама може само еден во сто ќе се најде што вистински ќе те сака.

На awayfromyou и ProkletoZaljubenaa им се допаѓа ова.
  7. ProkletoZaljubenaa

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Sto da se boram? Toj si ima zenska, jas decko i toa e :) Ednostavno ne vredi da se boris za nekoj koj te povredil i koj nikogas ne te sakal i nema da te saka! Potrebno e Bozjo Cudo da se sluci za da me saka :lol:
    Ama ete jas sum sum mu mila licnost na nego, i sto se veli "mi go ima merakot" , a jas pak go sakam poveke od se, nemozam da go prebolam i toa e :) Cesta e taa sto me sprecuva da mu bidam "muvacka" ili "e****a* na nekogo, pa makar i na toj sto go sakam i sto mi bil prv :)[/quote]

Се' убаво си знаеш и пак дали било ок повремено да се гледаш со него? НЕ, не е ок, ако не сакаш уште повеќе глава да те боли. Мила си му била и ти го имал меракот... Мислам, ова не треба ич да ти ласка со оглед на тоа ти што си чувствувала и сеуште чувствуваш кон него. Мила можеш да му бидеш на секој втор знаеш, ама може само еден во сто ќе се најде што вистински ќе те сака.[/quote]

Taka e :) I jas istoto go mislam.

8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Jas sum vo malku poinakva situacija..seuste sum vljubena vo bivsiot I posle 4 godini, a na prolet se mazam I ke ziveam na polovina cas od nego ;(

9. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Девојко, зошто си прифатила да се мажиш за некој којшто не го сакаш, зар до толку не ти избледиле чувствата кон бившиот, зар до толку е слаба страста спрема свршеникот :( Стварно во незгодна ситуација си, тука не може совет, се надевам добро ќе поминеш низ сето тоа... На некој начин, олеснувачки е оној што го сакаш да е близу тебе, ќе го гледаш кога е среќен и и ти ќе се радуваш со него, можеби ќе бидеш тажна, но спокојна :)
    Меѓутоа може и да не биде така... Можеби бившиот повторно ќе те засака ако бидеш до него во тешки ситуации... Е, тогаш ќе биде бурно

10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Na momenti se cuvstvuvam kako da sum vo spanska serija..I se soglasuvam deka ke bide burno ako ne uspeam da vovedam nekoj red I da ne gledam nazad

11. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Мораш да се одлучиш, посебно ако имаш деца со овој што ќе т биде маж понатаму, или пак расчисти со бившиот, обично затоа трае љубовта, ако си се уште во двоумење и сте раскинале заради глупост, можеби вреди пак да пробаш... Според мене еден момент со саканиот е повреден од стабилен брак со некој кошто не го сакам, ама тоа јас, за тебе не знам, затоа ти одлучи си што навистина сакаш и посегни по тоа :) Секоја постапка е во ред ако те прави среќна, не ти вреди животов ако не пробаш да си ја исполниш желбата... Пробај ако има начин и ако навистина го сакаш

На babaDara му/ѝ се допаѓа ова.
  12. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Беше прв, прва љубов, прв бакнеж, прв однос, прва болка, прва радост и прва тага. Во телефонот ми беше запишан НАЈ... на почетокот тоа значеше се позитивно и убаво, а по крајот се најлошо и негативно.Го преболев... По 6 месеца си замина во Германија со девојката која му стана жена и ми беше полесно што знаев дека нема начин како да го видам, си го живеам мојот живот и не се навраќам во минатото. Пред две недели бев во продавницата маалска, после мене беше девојче од 4 години на каса, само што ја погледнав , трепките, очите ко лешник, усните, црните локни ме потесети на него, од што толку ми се засвиѓа додека чекавме си направивме два реда муабет и и купив чоколадо. Излегов од продавница и таа по мене и слушам тато теткана ми купи чоколадо, ајде да и кажеш фала вика таткото, се свртев и колената ми се затресоа во миг, срцето почна да ми чука како лудо ТОЈ стоеше пред мене. Кажав нема на што и си заминав. Јас на минатото не се навраќам а тој, тој дошол на поседок со семејството.

На nikolija26 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Колку филмски, сум гледала ваков филм порано , ех какви сценарија пишува животот, во секој случај продолжи си и ти со животот штом продолжил и тој и оформил семејство, можеби и нема да го видеш повеќе никогаш, многу ме допре текстот кога напиша дека си купила чоколадо на ќерка му и тој рекол да ти се заблагодари малечката:) ми се вртеле и мене некои филмови порано во глава како по многу години го сретнувам а јас сум со мое дете од друг маж или обратно... ама подобро да си остане само на филм мислата :D

14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Ма јас си продолжив, сега сум си среќно заљубена, само убаво викаш животот знае да направи сценарио, не мислев дека и мене ќе ми се случи. Како и да е, и он среќен во Германија и јас среќна тука :hai:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sase pp

sase pp Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    3
    zdravo devojki eve i masko na forumov vaka jas odev so edno cupe 4meseci i eden den s vrajkam od rabota i odam kaj neze narabota mi veli gotovo raskinuvame eve godina i pol od koga raskinavme ne mozam da ja prebolam pred toa imav problem so depresijata i kako slag na tortata mi dojde raskinuvajneto ova e ludilo mnogu mie tesko se me potsejka na neze bukvalno duri da vidam decko i devojka odma se vrajkam vo minatoto se potsejkam naneze neznam so da pram kako da prebolam depresijata koga ke pomislam na neze me ubiva kazete kako polesno da ja zaboravam nemam sila da zapocnam druga vrska imam custvo deka nikogas nema da zasakam druga pomos pozz

16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ти наведе таа причини зошто не сака повеќе да биде со тебе?

17. sase pp

sase pp Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    3
    ne mi navede konkretka pricina :( se osejkam nogu losoo pomislata na neze me ubiva so ke bese ova pozz

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Да заминеш едно време некаде да се одмориш од се.

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Sase popoleka ajde smirise kako prvo,nemoj tolku mnogu da ocajuvas,ti vaka se custvuvas po 4 meseci vrska a sto da kazat luge koj raskinvat dolgo godisni vrski luge koj godini se vo brak i se razveduvat?znaci tie sto treba da napravat?mozebi vremeto ne treba da go potenciram koga se vo prasanje custva no sepak malku razmisli i gledaj malku pozitivno,premnogu negativen si...Dokolku ti raskinala devojkata neznaci deka do tebe e rabotata,mozebi do nea e problemot do nejzinite custva,mozebi ne bila spremna za vrska itn ima mn pricini za koj mozi da zavrsi edna vrska no ne treba tolku tragicno da si gi svakame rabotite ti navistina si preteral...Izleguvaj so drugarite druzise procitaj nekoja dobra kniga osvetise na rabota ili studii sigurno so nesto se zanimavas vo zivotot,veruvaj ova ne e bolka za umiranje i ke pomini,nemoj da se zatvoras tolku vo samiot sebe...I nemoj da ja mesas tvojata sostojba so depresijata so ovaja slucka toa nema nikakva vrska,i ednoto i drugoto na sekoj covek mozi daa mu se sluci taka da razgranicigi ovie 2 raboti...Kako prvo gledaj da se sredis samiot sebe i da izlezis od taja sostojba pobaraj pomos dokolku ti e potrebna,moras da bidis ok prvo poradi samiot sebe depseijata e bolest no se leci normalno,no so vakov nacin na razmisluvanje i odmagas.
    Znaci pocni malku pozitivno da razmisluvas i sredija prvo tvojata sostojba TI DA BIDIS OK BIDEJKI TI SE NAJVAZEN,podocna otkako ke se sredis imas polno devojki koi cekat vakvo vnimanie od nekogo taja ne e edinstvena samo hrabro i pocni da si kontaktiras so devojki,sve ke se sredi samo prvo moras da se posvetis na samiot sebe...

20. sase pp

sase pp Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    3
    nemozam imama problem so depresijata odvaj denot go pominvam so krizi kamul negde da zaminam nemozam da sedam na drugi mesta doma sega se osejkam malku podobro pozz