Со ацетон не би те советувала, jac на штотуку купена тегет сукна од Бершка се илажав и триенюе боjaта од материjaлот обледе, и сега посветла дамка ми се познава на тоа место Би требало и со обично перенюе да излези Ако не е многу види пробаj изгрепкаj го од кога се исуши. И да не бидне се ова сигурно има некоja друга финта домаJЧинкиве ке кажат
Девојки во последно време почна машината за алишта да не ни ги пере алиштата па мислевме дека е до прашокот. Сменивме, испробавме различни и всушност пред некое време помисливме дека нешто не е во ред со машината. Дали стаклото од вратата на машината (иако е дебело) станува топло кога се перат алиштата на 90 или 60 степени? Само немојте да ми се смеете поима немам. Бидејќи вчера ја тестирав машината во ниту еден случај вратата од машината не се загреа. Дали е тоа нормално, или пак нешто не е во ред со машината?
Кога пере на 60 и на 90 нормално е да се загрее стаклото на вратата. Ако не грее кај тебе значи грејачите се прегорени затоа и не пере машината.
Најверојатно имаш дефект со грејачот, машината нова ли ти е ? Инаку ја кога перам на 90 стаклото не се допира и јас го имам ова тестирано не се допира од топлина и на 60 е топло анјверојатно треба да повикаш сервис затоа прашав дали е нова машината
Па негде 2-3 години ја имаме а негде месец дена со ништо не се перат алиштата..така да веројатно е тоа грејачот...Скапа ли е поправката ако некој веќе има искуство?
па сепак повикај сервисер и не ја вклучувај машината не ја грее водата со тоа воопшто не се перат алиштата а грејачот не е многу скап сепак повикај си мајстор.
Општи прашања Женски со што се чисти екранот на плазма телевизорите а да не е штетно? Исто и за екранот на компјутерите? Бидејки наведено е да не се чисти со неколку работи, на пр.како средство за стакла.
Општи прашања Има специјални средства за тоа и влажни марамчиња. Јас користам специјални влажни марамчиња за монитор, а еднаш земав и средство во шишенце ама тоа беше поскапо. Ги има во продавници за компјутерска галантерија.
Општи прашања И во Џамбо ги има тие влажни марамчиња. Во жолти кесички се, на долниот спрат, во делот каде што се камерите за компјутери, мауси и сл.
Ако сега брзо си ги офарбала, стави сјај на местото и испери , би требало да излезе. Ако ти е постара флека тогаш имаш во тинекс едно кутиче (го имам постирано понапред во темава) ЕЛИМИНАТОР НА НЕСАКАНИ БОИ . Среќно мала домаќинке
Ако може некој да ми помогне. Пред малку пеглав кафени панталони со бела крпа одозгора. од пеглата ми капна малку вода и на белата крпа од панталоните ми се оцрта кафен круг(фармерките пуштиле на крпата). Сега на фармерките на тоа место имам флека -блед круг. дали знае некој како можам да отстранам ваква флека и дали воопшто можам
Покисни ги во топла вода и остави ги да постојат. Ако откако ќе се исушат , флеката се уште стои - право на фарбање.Ништо нема да им стане, ќе ти ги вратат како нови.
Девојки правев пиперки со лук, не ги дојадовме па ги ставив во фрижидер. Таму беа 2 дена, а еве веќе 3-4 дена од тогаш фрижидерот сеуште мириса на лук. Ми се лоши штом го отворам! Кажувајте како да ја сузбијам миризбава? Згрешив што не ги ставив во затворен сад, туку цела чинија со пиперки така ја ставив во фрижидер но веќе бидна.
од искуство ке ти кажам дека единствено миризбата ке се изгуби ако се извадиш од фрижидер и го избришеш убаво со сунѓерче и сјај и после тоа со навлажнета крпа со јаболков оцет.пробај и ке видиш
Ќе си свариш кафе и ќе го собереш талогот во некое садче или котиичка, или во самата шоља, и ќе ја поставиш шољата најдоле во фрижидерот. По некое време талогот ја собира целата миризба, доколу и понатаму мириса, иако неверувам, уште еднаш повтори ја постапката
Во некое кутивче без капаче стави сода бикарбона и стави го во фрижидерот да стои(содата сите мириси ги сузбива),а подобра варијанта ти е ако имаш време да го исчистиш фрижидерот со крпа потопена со разреден алкохолен оцет (мирисот од оцетот одма ќе испари).И следен пат пиперките затворени