Попис 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DenicijaNaPetre, 25 февруари 2021.

1. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
    Со 40% може да бараат конфедерација.

На Outlook и Tanjamm им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ете.

На Ева33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    27.392
    Нека им дадат се таму и ајт и онака веќе човек видел е се. Нека гласаат после и ВМРО и СДСМ. До толку па да си ја мразиш земјата ете не знам. И диктаторско ми е многу она што не тераат дека мораме да излеземе да се попишеме. Зошто? Реално има надвор пандемија, знаеме го исходот. Не дека не ги научивме, не форсираат џабе попис. Зошто да се свесно загрозувам кога знам што ќе е на крај. Македонци ќе се 60%, албанци 30 и друго 10. Не дека е некоја филозофија. Дали е реалноста таква, мало морген.

На Ева33 и christinnn им се допаѓа ова.
  4. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
    Затоа толку инсистираат да се попишува дијаспората.
    Затоа и се прекина последниот попис, не им дозволија да ги попишуваат гастербајтерите од швицарска и немачка, косово..

А реално се испод 18% се

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не е битно колку се, како што не е битно ни колку ќе се потпишат, наместено си е се'.

На BORKA и Ева33 им се допаѓа ова.
  6. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
    Мора стопирање на пописот...

Никој жив нема да има увид во резултатите, и ДИКОТ гарант пак ќе падне.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.487
    Повеќе од 30% да бидат треба.
    Зошто се вклучија во пописот и претседателот на Косово и Албанија се знае и дијаспора се повикува. Наместено е.
    Нема шанси да го откажат пописот, последно да е.

Се чудам стварно кај живееме и шо се се случува.

Последна измена: 26 март 2021
    На X.X, Cherry333, GirlRose и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
    Главна причина за бојкот на пописот треба да бидат измените во член 2 и член 6 во однос на Законот од 2011-та и манипулациите со бројките од дијаспора после пописот.

Пандемијата е валидна причина за одложување, ама без враќање на стариот закон, секој попис би бил погубен за нас кога и да се одржи.

Едит:
    За да има Ахмети со што да се курчи на локалните, дуи ја турка цела ствар на сила, црепот, IQ33 е уценет и му паѓа владата ако не успее пописот.

Просто е, за тој што нема розеви очила.!

Последна измена: 26 март 2021
    На orevokrsacka, Cherry333, BORKA и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Kerim

Kerim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    217
    Mene mi pisaa sega poraka, utre treba da odjme da se zadolzime so laptopi. Ke ne izvestat za obukata I seto toa. Iskreno vo kaficite se sedi 100 luge vo ista prostorija bez maski I bez proveteuvanje, I lugeto pak odat. Vo restoranti kolkava higirna se vodi na priborot nema nekoja posebna dezinfekcija se mie kako obicno i dosega. Od kade znam? Pola drustvo se po kafici i restoranti vraboteni i gledaat. Nekoj od kujna ako e bolen(bez simptomi) ili sank a istiot prigotvil pijalok ili hrana eve moznost za prenesuvanje zaraza. Virusot e nasekade. Na parite... sekojdnevno kupuvame, zemame kusur sigurno. I taka natamu. Pa sto sega ako 10/15 minuti I dvajcata zastiteni popisuvac I popisuvan ke razgovaraat.

На Kanya и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  10. Kerim

Kerim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    217
    Jas licno ke bidam popisuvac, I iskreno ne se custvuvam ubavo so lugeto ke ne gledaat nas popisuvacite kako izvor na zaraza. So nas ke imame 3 tipa na dezinfekcija mantili skafanderi..

На WildMk, Kanya, Dandra и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mesecar

mesecar Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    715
    Пописот се турка со сила. По секоја цена. Со самоволие и никакви предлози и препораки од страна, само како про власта си замислила. Како и со сите други закони. Не малку, туку многу претераа, забегаа, а сега и со пописот како капак на се

На Ева33 и BORKA им се допаѓа ова.
  12. mesecar

mesecar Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    715
    Пописот не е политичка операција и нема политичка (партиска) цел, туку е статистичка операција. Но нели ние сме хибридна држава каде се, ама баш се е поврзано со политика, па секаде ја има.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. blackhorse20

blackhorse20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    107
    И таква нека е. Зашто дете од толку луѓе да стават?
    Детево сака да има попис? Знае да каже?
    А и си оглед на тоа што едни го форсираат, други апелираат да се откаже, и политичка работа станува.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    17.326
    Мора да се шегуваш :?:. Па во нормални услови може и ќе беше така.

15. mesecar

mesecar Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    715
    Не се шегувам, се срамам што живеам во ваква недржава што сме експеримент за неубави работи. И преку глава ми е од политиката, ама како па баш секаде се замешани.

16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    17.326
    На сите ни е смачено, ама не можеме да се правиме слепи дека дека пописот не е политизиран, кога очигледно е дека е, во која нормална држава се прави попис при ваква состојба во која што е моментално државава.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dandra

Dandra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    766
    Vo koj grad si?

18. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Незнам што да ти одговорам, зависи од општината и инструкторите како ќе се организираат. Досега требаше да бидете задолжени со потребната опрема и да знаете кога ви започнува обуката.
    Најверојатно инструкторите имаат добиено други информации во врска со последните случувања, пратите вести сигурно.
    Ако сте на списокот за избрани попишувачи сигурно и ќе учествувате, а дали ќе биде во предвидениот временски период или ќе се одложи, не е на вас да се замарате. Си има медицински лица да мислат за тоа.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Сакав и да искоментирам и за членовите кои пишуваат на оваа тема во врска со одложувањето на пописот.

И јас сум истиот да се одржува во нормални услови без пандемија и било каква друга опасност. И целосно стојам зад тоа. Ама ако можеше да се одржат парламентарни избори и да се планира одржување на локални избори наесен повторно во време на пандемија (зошто сега веќе ни е јасно дека ковид нема да исчезне така брзо, барем според искуството што го стекнавме досега иако сакам да не сум во право за ова) може да се одржи и пописот. И пред да речете дека има последици по здравјето само да напоменам дека ресторани, кафичи, молови, маркети и многу дрги места работат со фул капацитет како ништо да не било и да не е во моментов, без почитување на минимални мерки, а камо ли целосно.

И пред да ме нападнете дека не е така, не живеам под карпа туку гледам што се случува околу мене иако и самата се трудам да се самоизолирам колку што можам. КН 95 Маска, ракавици, 2 метри дистанца (иако гласот ми отиде), дезинфекција и останати мерки, за мене и моето семејство функционира. Се надевам дека и така ќе продолжи.

И пред да речете дека држам политичка страна, да напоменам дека не сум за никоја партија нити пак некогаш сум била. Уште помалку работам во државна институција (нити сум сакала нити имам намера).

Ако размислите не така во далечното минато имаше референдум за Македонија и промена на името, ви се даде право да го кажете своето мислење, но една од политичките партии повикуваше на бојкот. Референдумот беше бојкотиран и и беше нанесена најголемата неправда на ова парче земја, покрај останатите неправди низ историјата.

Логички, може да се заклучи дека и двете најголеми партии си се обединија и истуркаа целта, едните вечни предавници, а другите подмукло секогаш си го тргале газот кога било најпотребно. Настрада само македонскиот идентитет и народ, кој се изеде меѓусебно за партиите.

Цезаре, уште си во право, раздели па владеј.

На Stark, kolovoz, Black__ и 2 други им се допаѓа ова.
  20. blackhorse20

blackhorse20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    107
    Колку можеш најмногу казна да добиеш ако не отвориш врата или одбиеш да се попишеш?