Што знам малку е нелогично у период кога те ограничуваат да влезеш у молови, кафичи, ресторани ти да пуштиш невакциниран попишувач дома. Fuck logic
Хахах, се изнасмеав. ИзлезеТЕ малцинство и учете албански кога толку сакате, баш ми е гајле. Таму каде што ќе бидам, вие ќе сте последните на кои ќе мислам.
Кога немаш аргументи нормално е да ме наречеш така . Само внимавај кога ќе излезе дека во државата има мнозинство граѓани од албанска националност немој да кукаш за правата што следуваат на мнозинството согласно уставот на РСМ. Немој да се зачудиш кога ќе бидеш приведена од страна на МВР и Кривично гонета од страна на ОЈО по што ќе треба да излезеш пред суд за стореното кривично дело за што казната е 5 години затвор. Ќе видиме дали истото мислење ќе го имаш и после издржувањето на казната затвор. Ќе се попишам за доброто на државата за доброто на сите. Отвори врата попиши се, безбедно е, сигурно е
Лилееее, мацо ама се расфрлаш со закани и слични срања.. Не, нема да се попишам, доверливоста и неповредливоста на домот е загарантирана со устав и закони.. Така да, апсолутно не ти се плашам за овие глупости.
Неповредливоста на домот е загарантирана со уставот, но при индиција и сомневање за извршено кривично дело, МВР и ОЈО идат на домашна адреса со судски налог е тогаш нема неповредливот и такви глупости.
Кое кривично дело маци? Вакви финти ви палат само кај шуто и рогато, и IQ33 членови.. Апсолутно ако не сум дома, не ме најдеш дома, можат само да ми свирнат пред врата... А ќе си посвират.
Тоа си е твое мислење но законот предвидува нешто сосема друго. Само жално за тие што одат по тој твој памет и на крајот ќе се изгорат дебело, ти ако сакаш и у затвор иди ама не манипулирај со недолжните и не добро информирани граѓани.
Не бе срц џабе се мачиш да заплашуваш. Јасно ко бел ден е.. Ако не сум дома, Чао Белаа... Вие попишувачи немате, ќе заплашувате тука... Не ви проаѓа веќе, преку таквото на сите им од вазаливе на власт. Се надевам ќе прекине уште не започант.
Биди ми сигурна дека у затвор нема да одам... А, да,и нема да се попишам.. А и голем дел од Македонците..
Ти не можеш да влезеш невакциниран ( а прележан ) у мол ама некој ни вакциниран ни прележан може да влезе у куп домови. Зашто да нема за попишувачите услови како што има за сите? Кој нема никаква заштита, да не може да работи тоа
А кај невакцинирани ќе одат? Ова бетер од свадба со 500 души ќе да е. Па можело од двор. Ќе си довикуваме и ќе си мавкаме на 10м растојание.
Ме интересира само дали и колку имаат капацитет нашите затвори за да ги сместат сите граѓани кои ќе извршат кривично дело, односно нема да се потпишат? Од моја гледна точка ми се чини дека најмалку 1/3 од населението нема да отвори врата, ако на крајот ги прикажат бројките реално што се сомневам и во тоа бидејќи лесно се доаѓа до сечиј ЕМБГ.
Сериозно ќе пуштате е на луѓе што у денот посетила 50 семејства, а у неделата 200? Ау. Ако дојде некој, или не отворам или ќе ми речам имам корона влези. Пусти души администрација, за плата одат директ у уста на лавот.
Сериозно госпоѓа @Cka ,никој не те тера да ги пушташ.На некој му дошло баш кај тебе дома да влезе. Јас како попишувач ќе инсистирам надвор да попишувам,у двор,у влез..Исто така и за маска дезинфекција и растојание. Испаѓа само на вас ви е мил животот,ние попишувачи здрава рака у трн си ставаме,м?
Ама кој ти рече дома да го пуштиш попишувачот? Ние ќе се попишеме, ама на врата податоци ќе даваме. И ние и попишувачот со маски и на дистанца.