Попис 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DenicijaNaPetre, 25 февруари 2021.

1. Erina98

Erina98 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    105
    Одговори ми кои се тие смешки според тебе?
    Сакаш да кажеш дека и старите лица имаат познавање на вештини за работа на електронски уред ?
    Или дека попишувачот собира информации од првиот што ќе го сретне на улица ?

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Deka EVN nema podatok kadw ima dovod, Vodovod kade ima dovod, odvod?
    Kolku sto se sekjavam imase prasanje dali imate lift, a rampa za invalidi ne bese spomnato ili ne me prasaa.
    Se dodeka Zavod za statistika e zavod za potrebite na vladata ne mozes da reces ako ne veruvate, odvojte vreme. Za kogo?
    Ako si pomlada sigurno ne znaes deka ZS imase obvrska da presmetuva potrosuvacka kosnicka. Otvori na sajtot najdi statistika za toa... ili ne se maci, nema. A da receme deka tio mu e vazno na narodot od pricina sto min.plata, drzavna pomos (ne znam kako se vika toa koga na nevraboteni davaat nekoj iznos) nekogas se definiraa spored ovaa kosnicka.

Edna situacija vrzana so Zavod za statistika od ponovo vreme. Mi baraat da dostavam izvestaj za site uvozi vo 2020. Znaes kolku rabota e toa? Ne bitno. Bitno e sto namesto jas , ti , ovoj, onoj od firmite kade eden raboti za trojca KE MORA da go napravi toa, a nikako ne im pagja na pamet izvestajot da si go pobaraat od carinska uprava, zosto tie od drzavnata administracija se visi rang. Ete pa se stepav da napravam izvestaj zosto nekomu mu se sonilo.

Kako i za popisov. Podatoci imaat ama aj da izleze nekoj na teren i da gi vnese vo sistem.
    Barem vie ste plateni za toa, pa red e i da ubeduvate deka nisto ne gi kosta lugjeto da odvojat 15-20 min (ako slucajno sistemot raboti, inace 45-60 min.) za nesto vo sto ne veruvaat.

3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    SDKazes deka ne smetate za polupismeni vo odnos na dijasporata? Deka ne mozese da ima opcija online i terenska ...
    Pri toa, jas uvid nemam vo toa sto klikase anketarot. Mozam da kazam edno da pise drugo. Kaj online toa ne moze.
    Jas ti kazuvam deka popisav lice so koe ziveam, a ne mi e zakonski semejstvo.
    Mozev da bidam i moler vo nekoja kukja i da gi popisam domakjinite. Neli?

На IRBBB, Осе и Ева33 им се допаѓа ова.
  4. Erina98

Erina98 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    105
    Да живееш со тоа лице затоа можеш да го попишеш во спротивно не.
    Без разлика дали некој ќе се навреди или не во Европа, САД и Австралија и постарите лица посетуваат обуки за работа на електронски уред за разлика од тука и имаат познавања за да се попишат електронски.

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.004
    Допаѓања:
    130.674
    Ама,ако се потпираат на податоците што веќе ги имаат и прават нивно вкрстување,просторот за создавање нереална слика и манипулации е поголем.
    Не живеат сите на адресите кои им се наведени во личните карти.

6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Manipulativen odgovor za manipulativna operacija.
    Bez razlika dali ke se navredi nekoj od obucenite Evropejci i Amerikanci, ubedena sum deka tuka starite lica (pretpostavuvam deka tie se vo onaa grupa na nepoznavaci na modernata tehnologija) se poposeteni od strana na svoite deca, vnuci. Ako nisto drugo za vreme od 30 dena barem edna komsika ke im dojde na kafe. Se razbirame ..
    Anketarot moze da me pise kako Francuzinka, a jas da odgovoram Makedonka. Problem e vo toa sto popisaniot nema uvid vo iskazot vs vpisaniot podatok. A neli od 2 m i da mi go pokaze toa na laptop, ne gledam..

Zosto tolkava nedoverba e prasanje koe i ne treba da se postavuva..

Mamas mala tegla 191 denar. Reagirajte

На Осе и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. Resana

Resana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    434
    Da se nadovrzam na toa deka nemame uvid vo toa sto go klikaat, ne me ni prasaa sto sum Makedonka ,Francuzinka...... a popisav 4 lica.

8. A.Mina

A.Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    45
    По грешка на прашањето по кој основ домаќинството го користи станот стиснав стан населен од сопственици, а во станот живее сам татко без ќерка а станот е на ќерка му. Како да поправам?

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.004
    Допаѓања:
    130.674
    20210916_143756.jpg
    Може да се побара увид,попишувачот е должен да го овозможи.

Последна измена: 16 септември 2021
    На sanjaeva и Erina98 им се допаѓа ова.
  10. A.Mina

A.Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    45
    Инаку да се надоврзам за Пописот. Се пријавив за реонски попишувач бидејќи ми се потребни пари да запишам мастер 1000 евра година во нашата скромна државичка и да Ви кажам дека сто пати се покајав што се пријавив. Прво обуките беа катастрофални, инструкторите не знаеја лаптоп да уклучат а не па да ни држат предавања, друго за секој проблем што го имав и за секое прашање што ќе го поставев одговорот на инструкторот е: "Не се замарај, одбери што сакаш, многу било битно", трето што ние реонските попишувачи воопшто не се заштитени јас сум женско и одам сама да попишувам и буквално не знаеш кај какви манијаци можеш да влезеш и четврто оваа електронски е жива глупост утре некој ќе каже аа па јас не и кажав дека сум Србин и кажав дека сум Македонец таа самата си ставила дека сум Србин и како јас ќе докажам дека човекот навистина ми кажал пример дека е Србин? Порано убаво луѓето си се потпишувале и попишувачите имале доказ за веродостојно напишани податоци, а сега јас можам кривично да одговарам иако сум точно внела податоци како што ми е било кажано :^) а да не зборувам за тоа колку погрдни зборови ми се упатени иако си немам врска со прашањата кои ми се дадени да ги поставувам

На noteforself, IRBBB, spacegirl92 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Tocno. Tvojot zbor protiv zborot na popisaniot. Odgovornost, najverojatno tvoja.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Erina98

Erina98 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    105
    Попишувачите не подлежиме на никаква одговорност доколку некој одлучи да манипулира на таков начин со нас. За такво нешто потребни се цврсти докази дека е така направено од наша страна, не се секирај за глупости уживај си.
    Исто така не треба да се плашиш каде влегуваш и што влегуваш бидејќи си таму СЛУЖБЕНО ОВЛАСТЕНО ЛИЦЕ сигурно ништо нема да ти се случи, ете и при најмал сомнеш можеш тоа да го пријавиш кај инструкторот/ката и ќе биде пуштено друго лице да го направи пописот на таа адреса со твојот лаптоп.
    За погрдни зборови веднаш ќе си ги пријавуваш веднаш кај надлежните ти не си таму за да бидеш психички малтретирана, ти си таму на твоето работно место и имаш право на целосна заштита од било какво насилство психичко/ физичко/ сексуално било какво.

Последна измена: 16 септември 2021
  13. A.Mina

A.Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    45
    Искрено се надевам дека овој попис нема што велат на нос да ми излезе. И памет за друг пат никогаш повеќе да не се пријавам.

На Erina98 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Erina98

Erina98 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    105
    Никој нема право да те малтретира со погрдни зборови кога го пишуваш ти си на работно место таму и си заштитена било од психичко/ физичко/ сексуално малтретирање такво нешто веднаш пријави, мене ако ми се случи такво нешто така ќе постапам. Не сме ние најдени на улица па да ни се понаша некој.

На A.Mina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A.Mina

A.Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    45
    Искрено никогаш нема да ги сфатам луѓето зошто ние попишувачите сме им виновни за се. Ниту сум во партија, ниту сум дојдена да ги молам за гласови и да ги ветувам се и сешто, ниту ние ги смислуваме прашањата, најмалку од сите сме поврзани за се што се случува во врска со пописот, а највеќе ни се упатуваат погрдни зборови. Кој не сака да се попише тоа е негово право, ама исто така КУЛТУРА е тоа да се каже најнормално и на фин начин, а не да ми затвораат врата пред нос и нервозата врз мене да ја истресуваат. Искрено сега ми стана јасно зошто ни е таква бедна државата: Каков народ, таква држава. Разочарана сум од луѓето кои живеат во нашата држава. Секоја чест на исклучоците секако дека има и културни луѓе, но поголем дел се некултурни и себични за жал :|

На noteforself, ForeverYoung, fast_and_curious и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    141.693
    Таквите како тебе се ретки. Останатите попишувачи се гној, и затоа народот ги брка. Неписмени се, не можеш да им веруваш, немаат доволно образование... Ќе имаме најбеден попис досега.

А процентот на Албанци ги кажа девојкава погоре, попишувачка од малцинството, они знаат како и да потпишете дека ќе сменат цифра.

Срам за државата

На Осе, Tanjamm и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  17. Erina98

Erina98 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    105
    За среќа јас се немам сретнато со таков случај некој да ме избрка до сега и да ме наведува, но за жал знам примери од колеги и колешки кои се имаат со тоа соочено буквално на психа им мава тоа однесување и трескање врата пред нос.

18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Абе океј ти нормално ќе ги пријавиш ама некој ќе ти го надокнади претрпениот стрес? Башка секакви луѓе има, насилни, манијаци. Во време на нетрпеливост, повици за бојкот итн итн сметам дека требаше по двајца да одат по куќа со задолжителна вакцина и нормално со почитување на протоколите и попишување на отворено.
    Ама не, ние ќе сме се заразеле од 15 мин работа на отворено и тоа со маска и дистанца ..

На Erina98 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Erina98

Erina98 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    105
    Апсолутно се сложувам со тебе, Подобро ќе беше двајца но е што е сега тоа е треба од ова максимумот да го ивлечеме.
    Јас безбедно се чувствувам и сама но на други девојки и предизвикува стрес секое одење на врата.

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.018
    Допаѓања:
    17.164
    Они едвај по еден најдоа, не па по двајца.