Попис 2021

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DenicijaNaPetre, 25 февруари 2021.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    15.041
    Може да имаш различно искуство ама да кажеш дека не е така, не е точно. :)

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    15.041
    После темава што гледам колку ќе се потепаат некои членови да докажат колку се немакедонци мислам ќе почнам да верувам во бројките:D

На Idedemja и Осе им се допаѓа ова.
  3. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Ох боже, каде го реков тоа? Постои, секако. И секој различно го сфаќа. На пример тие што гласаа за промена на име, си го продадоа идентитетот на државата. Ама не видов тогаш некој вака да рипаше. Уствари чекај, тоа не е идентитет како се переше мозок тогаш, тоа не се важи.
    Абе уште ќе те убедуваат како се чувствуваш. :rofl:

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Ви нема логика муабетов.Као абе живеам у Грчка, Германија, шо ќе се замарам ау бау.А пола коментирате за цените у Македонија, за продавници овде, за политичка состојбa, еве и пописов го коментирате.На крај краева, зборите на македонски бе.Како иде тоа ,,нема да се пишам Македонка пошо живеам у Deutschland ама зборам македонски”.Ако не се осеќаш ко Македонка, шпрахај дојч бе.Може и ќе ве разбере некој.Контрадикторни сте малце.И да живееш у Свети Германија, по потекло сте Македонци, сакале вие или не.И после зборите за патриотизам или глупости некои.Албанциве, у држава шо практично не е нивна, гледаат како да се напикаат у сите дупки, ама фрау у Германија неќе 10минути да потроши пошо не ѝ се сфиѓал системот у Македонија…сами си го вртите на политички партии.Ова не е за дали ви се сфиѓала државата во време на ВМРО или СДСМ, па затоа сте си отишле.Него да преброиме колку сме и шо сме.Не е битно шо живеете у Австралија, Лапонија, Русија, него да видиме колку МАКЕДОНЦИ сме.За попис ве мрзи 10минути, ама година дена да се влечете за бугарски пасоши не ве мрзи а? И да лапате по 1000€ плата.Ја мајката ама сте паметни бреј

На Bitter-Sweet, Snowflake97, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    90.386
    Постои ама нашиве дијаспорци ко Германци се осеќаат сега:rofl:
    Ариевци(facepalm):D
    :rofl:

На Осе, An-na и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Барем да ги направеа 30ка на рамното:puke:
    Сега почнува јакото.
    И ко и секогаш ќе се поделиме во две групи, борци за човекови права.
    Едните ќе јадаме гомна на тастатура, ќе кукаме, ќе се "периме" од сопствената негрижа и неинтерес за здрава држава, ама Грујо вака, ама Црпко така, а другите со чизмите од таван и калашот, ќе се курчат.
    Море мрш:devil:

На Idedemja, Billy Idol, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.389
    Зошто е убаво чувството?
    За некои луѓе е рамно ко да кажеш црна ми е косава.
    Идентитет е субјективна работа, некои се осеќаат и тоа е ок, некои не се осеќаат и не им е гајле за бројки на попис и толку.
    Ај Косми објасни што е идентитет да видам дали се осеќам.
    Мене лично никаков филинг посебен не ми се ствара ако му кажам на некого дека сум македонка, само факт ми е што го констатирам и тука завршува.
    Многу им се нафрливте на дијаспорците што не се потпишале, скрос непотребно.

На gjoker4e, Ambitious, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.385
    Мене воопшто не ми е убаво да кажам дека сум македонка затоа што веднаш не мислат албанци, муслимани итн.
    Тоа е главната причина зошто не ми е драго да кажам од каде сум.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Па тие некои прости и глупи
    Географија изгледа немаат у странство ко предмет, или Википедија, историја нешто

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    15.041
    Не знам како е да се осеќаш а како е да не се осеќаш? Во стил го осеќаш или не идентитетот? :?:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    15.041
    Еее, каде живееш? ако не е премногу лично:D

12. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Добро, ај не ја полните темата со глупости. Конкретно се пишува за пописот.

Помеѓу неизјаснетите/непопишаните има и Албанци, Турци, Роми итн. Не се само Македонците непопишани. Тука мора да сме на јасно. Не може Ромите, кои се најфертилна популација во Македонија, да имаат пад, а буквално под 5 деца не се.

Македонците, горе-долу, очекувано. Некој плус повеќе може, но тоа е.

Гледано реално Албанците имаат многу повеќе деца од Македонците. Ромите уште повеќе. Имаме среќа што многу повеќе се иселуваат, инаку ќе ја поклопеа Македонија уште поодамна.

На Snowflake97 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.385
    Во Швајцарија близу Цирих.

14. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    616
    Што не ќе прочита човек, не знае што е идентите, па уште се фали со тоа филозофира, не знае како да се оправда и најстрашно од све е тоа што на секој чекор ве има вакви без идентитет, кај што дува ветрот, изгубени во простор и време. Како е можно на вештачки создадени нации како што ни се соседиве толку да им е силно националното чувство и да се тепаа за државите, а ние индеферентни, ништо не не интересира, за ништо не се бориме, а секаде коментираме и секаде да се умешаме и да го кажеме нашето мислење. Јас знам дека и нашиот образовен систем е така направен да цело време повеќе учиме за други отколку за нас самите и знам дека 30 години лоша политика си го напрае своето, ама до толку да се откажам од себе си, не можам да разберам. Да ми биде убоо да бидам неодреден, да не знам кај терам.

На Bitter-Sweet, Idedemja, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Браво брат миии
    Браво
    Слажем се
    Учиме туѓа историја економија итн
    А нас нѐ мешаат со шипци, бугари и грци

На Besmrten и Осе им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.822
    Допаѓања:
    173.241
    Плукајте ме колку сакате, знам дека одма ќе почнете...

Според мене иселениците на пописите во нивните држави треба да си се изјаснат како македонци..
    А на македонскиот попис ич да не се попишуваат. Не можеш да се осеќаш и како македонец и како германец, американец, русин..бугарин. А богами и двојното државјанство е јака глупост. Арно прават германците..
    Исто така стојам на тоа што го имам кажано и пред 10тина години дека на иселениците не треба да им се дозволи да гласаат.

Колку сме - толку сме. Сами сме си криви што сме на ова дереџе.

А тие што се иселиле нема зошто ни да се попишуваат.. се осеќале како македонци, да бе.. осеќајте се ама кога ќе дојдете со нас рака под рака да мизеруваме

На gjoker4e, Sophitas, poi и 19 други им се допаѓа ова.
  17. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.798
    Истомисленик си ми, не зи за плукање.:)

На Snowflake97, bertold и Dust им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    62.293
    Абе се убаво и идентитет и све, ама тој идентитет нема да ми ја смири кожата откако ќе ми удрат едно убаво бричење на суво во државичкава. Не знам дали кон вас е мајка, ама кон мене и моето опкружување на млади луѓе е маќеа. Цените се отидени у пичку матер, платите се УЖАСНИ, мито и корупција насекаде, закони не важат, секаде во државни инстутуции и на листи за работа и за напредување факултетско се пикаат партиски активни лебарки, едноставно од секаде те ебат без лубрикант.

И после оти некој не си ја осеќал државава за своја? Е ајде зошто, еве и јас се прашувам зошто. Оти идентитетот нема да ми ги плати сметките, ниту пак нема да ми ги даде парите за дијазепами што ми требаат секоја вечер да заспијам дури мозокот ми иде на сите страни како да скрпам крај со крај.

Секој има право да си се идентификува како сака и секој има право да се сели и секој има право дали откако ќе се иссели да не го боли курот за овде. Оти од арно никој не бега. Сите бегаат оти имаат секирации и не им е прејако тука.

И арно ви рече Бриџа, ретко се согласувам со неа во теми за политика, ама овде е скроз во право. Државата нема право да бара од иселениците нешто кога никако не ги спречила да заминат од тука. И да, штанцани се бројките, апла некои поголеми политики се во прашање, ние овде само може да се занесуваме дека некако влијаеме. Не се изгласа ни референдумот за влез во НАТО, па пак не пикнаа. Оти нели, се признава нашето.

Јас се потпишав, не затоа што сакам да калкулирам политики, туку затоа што тоа е вистината, тука живеам и тука плаќам даноци. Кога и ако се исселам, ич курот нема да ме боли оти сега дури сум тука крв плукам.

Ајт.

На La-loca, Estranged, Glowy и 10 други им се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Браќата имаат многу повеќе деца од нас, ама и пари имаат за да ги одгледаат. А ние ако раѓаме деца колку само на попис да нè има повеќе тогаш ќе бидеме баш како Ромите кои неконтролирано се размножуваат, а после просат пари за леб по улици и немаат ни услови каде да живеат. Со минимални плати, со немање доволно работни места за сите, не се гледаат деца. А Албанците спијат на пари, па може да си дозволат колку сакаат деца.

На Snowflake97, Waverly Raven, Nane2356 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Епа на тие бизниси со дрога и коли како да немаат пари? Ќе речев уше погоре ама ќе беше ,,глобализираш” или ,,јадеш гомна”
    А ние ќе плачеме за 18,000

На Snowflake97, Rama, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.