Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    И најсмешно од се е што прочитав тука од некоја девојка што се декларира партиски независна(нема грешка) дека Македонија имала едно од најдобрите здравства во Македонија последните 15 години.Точно така нашето здравсто беше едно од најдобрите во Европа и затоа се рангираше на сите топ листи во Европа како едно од најкорумпираните со болници коишто личеа на полско веце и санаториуми, без денар вложено во нив и опрема стара 50 години..Слушав и муабети дека Германци доаѓале тука да вршат операции затоа што било едно од најдобрите :rofl: :rofl:

2. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Ако веќе сакате така, знајте дека и уте 10 пати да има предвремени избори, оваа влада нема да падне! народот веќе не верува на лагите на Бранко, а Грујо си ја тера политиката по негово! Само да знаете едно: тие што кажуваат што и како било кај земјоделците, а не знаат ни З од земјоделие, не се обидувајте да ги лажете другите! Не е владата виновна што светот е во криза, а парите веќе не вредат како порано, па сега со 100 денари не можеш ни убаво да се најадеш!

3. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Ози точно така не одам веќе офтопик sorry :) .Конкретно точно така како што викаш сите даваат анализи за земјоделците ,а мотика не фатиле во животот.Еве стриктно кај мене сите кукаат колку е лошо,сиромаштија,гладување, а сите живеат во палати,со средени дворови,по 5 трактори коишто чинат миниум 20 000 евра и сите села се богати.Тоа е нашиот менталитет никогаш неможеш да удоволиш на никој.Колку и да е добро сепак е премалку добро.Колку и сите да ги зборат тие предвремени избори пак Грујо ќе победи можеби овојпат нема да има апсолутно мнозинство со 63 пратеника но миниум 50 сигурно ќе има без пардон.Вмро е прејако и власта за Сдсм е само една обична бајка во наредните 8 години.Треба чудно да се случи за да се свртат работите.

4. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    А Исаак немој да мислиш дека сите села се богати и имаат по 5 трактори! Тоа го има онаму каде што луѓето заминале странство, си идат тука се расфрлаат со пари всело, прават убави куќи и се перчат! Верувај, од земјоделие толку капитал не се постигнува во овој систем!

5. zlatche

zlatche Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    hahahhahah...mozebi nema da padnata vmro...pa na narodot mu e dosta od potroshen budzet za sk da izgleda koo rim ...a i mislam deka e dovolno so go gledame sekoj den grujo na vestite so lopata...pa ke mu ispadnat pluskavici ...neka gi dovrshue gradbite so gi pochnal a ne novi da pochinja a tie da propagaat...

На angelija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Па мора со лопатите да собира поени од обичниот народ и мозоци да пере... :!: Очигледно е , мислам...Македонија плаче за предвремени избори

На angelija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    I mene se taka mi izgleda...... |( |(

8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Немам позитивно мислење за сегашниот премиер, затоа што во ништо не осеќам подобрување, туку напротив мислам дека ја направија ситуацијата во државата по тензична, страв од казни, страв од искажување на сопствено мислење... Со други зборови сето ова повеќе ми личи на едноумие,тоталитаризам и крајно непочитување на демократијата и основните слободи и права на човекот. Има уште многу работи од кои не сум задоволна од сегашниот премиер, али стварно не ми се замара со политика и ќе застанам тука ;)

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Точно,владеење со сеење страв. Еден куп глупи и непотребни закони. Ефтин популизам и собирање гласови. :puke:

10. K-a-t-e

K-a-t-e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    469
    Очигледно е дека со оваа политика на премиерот Македонија ке оде само надолу.Секој ден фрла лопати и граде де тениски игралишта де нешо друго луѓето немаат пари за основните продукти да си ги купат а премиерот наш праве споменици од милиони евра центар на Скопје.Македонија е задолжена до гуша али кој го гајле кога има глупав народ што го гласа.

11. Moja

Moja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    17
    :clap: :clap: :clap: за Никола
    и да има предверемени избори повторно ќе гласам за ВМРО
    Премиерот е прекрасен човек за тој што имал можност да го запознае
    останатите можат само да си пукнат од мака!!! :D

12. Decibel

Decibel Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    63
    Се слагам :)

13. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Па поентата воопшто не е дали некој го запознал туку се дискутира за неговата работа.Ама во секој случај не ми е јасно како некој би пукнал од мака што не го запознал премиерот,демек е многу битна личност |(

14. Moja

Moja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    17

Тотално погрешно ме разбра или јас погрешно се изразив ...
    да си пукнат од мака мислев на оние кои што навредуваат ..
    а во однос на темата односно дискусијата мислам не сум off topic, ова е тема: Што мислите за нашиот премиер? Како ја води политиката? Како изгледа? Дали му одговара професијата и статусот во РМ?

15. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.137

...pa ako izgledot e presuden...teshko da kje beshe premier,..toa vie zenite podobro bi trebalo da znaete...
    ...a deka nego mu odgovara statusot...vo toa ne se somnevam,..a bogami izgleda i na mnozinstvoto vo RM
    ...za ostanatoto bi se vozdrzal...

16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    За жал малку се тие што успеале да го запознаат господинот ни премиер, исто така малку се тие кои на своја кожа ја осетиле неговата добрина. Ќе речам уште еднаш за жал,затоа што повеќето не осетивме никакво добро :( Али тоа ти е...
    И да, не треба народот да пукне од мака, народот дава, но народот и зема. А ако вака продолжи власта ќе пукне на наредните избори кога и да се.

17. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    МИСЛЕЊЕТО Е ИЗБРИШАНО ОД МОДЕРАТОР
    Корисникот е опоменат.

18. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    МИСЛЕЊЕТО Е ИЗБРИШАНО ОД МОДЕРАТОР
    Корисникот е опоменат.

19. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Темата е отклучена откако беа избришани сите оф-топик мислења и постови со навредлива содржина. Ве замолувам во иднина да се воздржувате од невкусни коментари, навредувања и препукувања за да темата може да опстане.

20. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Како и да е, политиката е област во која бираш од две зла - помалото! Јас секако го избрав Груевски, и пак би гласала за него. Оваа Влада можда не постигнала се, ама итоа како се труди! А ако не за Груевски, тогаш за КОЈ? За Бранко??? Па за него цела нова тема треба да отвориме за да се потсетиме што се сме испреживеале. Мислам дека се труди човеков, и би му дала шанса! Плус тоа па две третини од Македонија го гласа, ај јас да грешам, ама...

Сакав и за ова со казните да спомнам, па јас ниедна немам платено, можда дека не фрлам ѓубре кај стигнам, уринирам во за тоа наменета просторија, ....

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.