Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Кога веќе се донесуваат европски закони со кои се обврзуваат луѓето да плаќаат енормни казни, треба најпрвин да се запрашаме дали ние имаме стандард за такви казни. И зошто се спроведуваат само законите со кои се удира по народскиот грб и џеб? Зошто Груевски не спроведе некој од законите за спречување на корупција, за лустрација, за непотизам во сите државни институции, зошто не донесат и спроведат закон да имаме и здравство како во европските држави?Што би помислил еден Британец ако дојде во Македонија и не дај Боже се разболи? Зошто Груевски не ги спроведе до крај реформите во судството, а сведоци сме на катастрофално судство, со години луѓе чекаат за пресуда.
    Најлесно е вака, донеси си закон и полни си го буџетот со народски пари! А овие другите закони можат да почекаат, тие не ни се итни!

2. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    А да и тоа сакав да ти кажам за етикетирање.Никој не те етикетира,извини ама ти самата си го правиш тоа кога постојано го спомнуваш Бранко ;) а темата е како сме задоволни од Груевски,а споредба на Груевски и Бранко... :D

3. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Сама се етикетирам??? Стварно? Некако не ми е тоа јасно, ај објасни!

4. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Затоа што срце ова не е социјализам и централизам државата да ти гради фабрики.Разграничи што е социјализам ,а што капитализам ;) .Јас никаде не сум прочитала во Европа државата да прави фабрики.Ти ако си прочитала некаде просветли ме ;) .Ајде ќе правиме муабет за 5 години кога еден куп туристи ќе доаѓаат и ќе се сликаат пред тие нови згради што вие толку ги омаловажувате.Ајде оди кажи им на Полјаците и преправи им зашто градат вакво нешто
    http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=58414 пошто и таму има сиромаштија,невработеност и слично .Може Бранче ќе ги оправи Полјаците и да им каже дека тие пари се безвредно вложуваат и дека он правилно ќе ги вложел во фирмата на жена му ;) .

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    сум приметила сите што се против бг пасош, се за грујо :D :D и да не бидам офф, не сакам ниту еден! и никогаш нема да гласам за ниту еден :lol: зашто многу ми се смешни кога ќе дојде време за гласање, па со тоа рефератите, и преродбата во 100 чекора(или 100години би рекла јас) па заедно можеме, и таквите од тој тип, ме тераат да размислам дека нема причина зашто посабајле јас да станувам и да се мачам да одам и да гласам!така да, не фала! не ви го давам гласот додека не видам промени братче!

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.838
    Допаѓања:
    202.888
    И јас сум против бугарски пасоши, ама не сум за Грујо, не сум за никого. Разочарана сум од сите, тотално. Се разбира, не очекувам работите да се сменат преку ноќ, ама вака... лажење во очи и разубавување на реалната ситуација не сакам. Од никого ќар не сум видела, па затоа и нема да очекувам да видам ниту во иднина. А кој не гласа, нема право да се буни, па ќе ќутам, затоа што јас не гласам на избори. Нормално дека владата ќе вложи во стабилно гласачко тело како што се пензионерите, ама тие нивното го поминале, нашето допрва доаѓа.
    Само, мислам дека самите сме си криви за оваа ситуација... немаме мадиња (простете ми на изразот) да станеме сите како еден. Ама таков ни е менталитетот - кај нас буквално човек на човека му е волк.

На BoaVista, KuklickaSk и julie77 им се допаѓа ова.
  7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Не може Груевски вечно да игра на картата дека 16 години во здравството, во правосудството и во сите останати сфери не е инвестирано ниту денар, неможе цел мандат да си ги пере рацете на Бранко. Скоро четири години е на власт, затоа ваквите обвинувања и вадења не му држат вода. Ако е способен да направи нешто нека направи, а вака премиер можам да бидам и јас. Цел живот ќе си се вадам на претходните влади, само празни муабети, а дела нема. И доста веќе го споредувате со Бранко. Бранко КАТАСТРОФАЛНО ГУБИ НА ИЗБОРИ ПОСЛЕДНИВЕ ГОДИНИ. Тоа му е казна. А ако вашиот ценет и мил господин премиер продолжи вака, ќе го снајде истото, а можда и бетер од Бранко.

8. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Како прво самиот капитализам е корумпиран и самите луѓе прават да е корумпиран.Секаде има корупција и криминал тоа никој да не те лаже.Секојдневно слушаме како политичари од западот се обвинети за корупција,фирми кои проневерувале пари се тоа посто и кај нив на голема врата.Тоа што ние го проживуваме со казните не го преживуваме само ние.Тоа го преживуваат и Бугарите,Романците,Португалците,Србите .А тоа дали спречил Груевски корупција некаде отиди на царина,патарина и види и сама уверисе ;) .Кога тогаш со последната акција во здравството и таму ќе се стави крај на корупција.Како прво треба да знаеш дека здравството е најскап ресор некои држави 50 години вложуваат средства во здравство па пак немаат идеално.Ние немаме 20 години денар фрлено и сакаш за 3 дена да имаме перфектно здравство.Неможе тоа така.За судство несакам да коментирам 90% се судии од бившиот систем блиски до борците,Сдсм ако сакаш и ќе почнам да ти ги набројувам еден по еден ;) .Се држат како Евреи и никој неможе да ги сруши.

9. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Што има да објаснувам ете ти реков,со самото тоа што го напаѓаш Бранко сама си ставаш етикета,се гледа дека си водена од глупата политика на груевски.И он е таков,наместо да земе да направи и да "поправи нешто што Бранко уништил" тој постојано го напаѓа.Абе нема што да се зборува,се е јасно...Убаво кажа БоаВиста(мислам дека беше таа) погоре.Колку време е на власт,а тој сеуште се труди.ЕЕеееееејј сеуште се труди а ништо не направи.Па за тоа време колку што е на власт јас ке направев нешто жими се :D а господинот сеуште се труди :D оффф лелееееее :D

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    чекајте може некој да ми објасни подетално за какви бањи станува збор за пензионерите? и доручеци нешто имаше? демек од груевски? :D :lol: па татко ми е пензионер, и колку што знам единствената бања што ја посетува е оваа дома во вц што ја имаме, и доручек-сам што ќе си направи :D :rofl:

11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    па ги купуваат бе срце,татко ти веројатно не е продадена душа па затоа и незнае ;)

12. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    И женското немало пенис па денес има :) .И вчера немало мобилни па денес има?Така кога некој цел живот кука ништо и нема да направи.И баба ми,дедо ми немале бања,вода,канализација,струја па јас денес имам.Тоа што го немаш денес незначи дека нема да го имаш ако се потрудиш утре.Нормално неможе Берово да биде Париз или Скопје да биде Париз но зашто да не би биле убави?На кого тоа му смета?На шпиуни,кодоши?На кого?

13. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Дали некој ги купува или не важно на баба ми и дедоми секој месец им стигнува за 5000 денари повисока пензија ;) .Друго дедо ми и баба ми не ги интересира.И некој претходно ги лажел па немале бенефиции така да прво размисли па тогаш пресуди.И за професорите ќе викаат дека ги лажат ама на другарка ми мајка од 15 000 денари денес секој први 24 000 денари плата и стигнува.Можеш да го побиеш тој факт.Или за тоа лаже Груевски?Вмровците се криви така?

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    .го избришав мислењето :)

15. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    За 5000 денари повисока пензија? Дај просветлиме и објасни ми колку им била претходно пензијата, а колку им е сега? Јас незнам зошто тогаш пензијата на баба ми е покачена само 500 денари?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Си ќутам јас мудро, ама без вреѓање, продадени души, кажете ми кои се тие? Само тоа сакам да знам, оти некако темава отиде кон препукување, а не за премиерот. Или еве уште еднаш:
    А не дали е ВМРО или СДСМ или Бранко vs. Никола, дали е добро да се живее тука, не е добро, аман со политика, одговарајте тоа што се бара !

На BoaVista, 2468 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    во право си, еве го избришав тоа што го пишав на исак, зашто си го дадов веќе мислењето за грујо :D така да :hai: :hai: за мене од темава

18. lolitaa

lolitaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    82
    ок е ,можеби пере пари сигурно си подкраднува али се прикрива со тоа што се прави нешто какво такво,дали било ова или она важно е нешто,не сум политички определена само неутрално коментирам,али и ВМРО И СДСМ мислам го претераа со тие препуцавања на телевизија преку глава ми е,па пред некое време со тие пустите напатени луѓе тоа што го емитуваа,па ми се слоши, вака до сега не било,секогаш било и ќе биде на секаде во светот,па рекламите Бранко толку Груевски толку ај кршете глава сите пари за реклами со препуцавање отидоа,и нашава држава и народ се толку политички затруени,дури и децана знаат кој е Грујо а кој Бранко а во други држави не знаат ни претседател кој им е....катастрофа! |(

На Isaak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Тие Груевски марионетки во 90-те години во Македонија јадеа ќотек во секој град во Македонија зашто ширеа македонски иделаи,македонска пропаганда од страна на пројугословенското(српското) Сдсм коешто несакаше да стане на химна во 90 година,а денеска доаѓа и ти збори за патриотизам.Зашто сум и постара од тебе затоа и повеќе знам.Само да знаеш колку Вмровци биле малтретирани од југословени зашто биле за Македонија и македонскиот народ.И неможе тие истите денес да се ставаат во ист кош со некои коишто несакаа да станат на македонска химна.Ти што немаш национални чувства незначи дека друг ги нема.Тоа е разликата.

20. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Точно така Лолита нашите луѓе премногу се отруени и преокупирани со политика тоа е факт но за тоа сме самите криви зашто и ние премногу дозволуваме тие да гледаат вести.И кај нас дали е вечера,ручек,седенка мора за политика да се прави муабет и нормално детето слуша и впива она што го слуша од татко му ,мајка му.Кај нас семејства се скараа за партии што е трагикомедија.Кој не гледа вести живее подолго :D