1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Марсовка,не е во ред да се напаѓа било која наука и нејзиното учење како глупост.
    Ова ме потсеќа како една од Правен,која имала еден единствен испит економија,ми вели „Па,економијава со тоа понуда-побарувачка ти била боза,па тоа се‘ од општа култура се знае зошто луѓе на факултети одите да го учите тоа?„
    Јас и реков „Па,оди со општа култура работи на меѓународен клиринг во банка,како брокер на берза,или ревизор или актуар во осигурителна компанија,а А?!
    Ова е офф-топик,ама ме лути кога некој потценува било која наука и струка :!: !

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    10.215
    Јас сум за премиерот затоа што имам корист од него.Ајде сега сите пукајте ме и свртете се против мене :)

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    епа јас немам корист од него :D затоа нема да го гласам :D не бе багуш, зашто да те пукам, кој како си ја наредил во животот,така ќе си праи :D Aма знам дека - мојот глас Mногу значи :) барем во тоа сум сигурна :D

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.085
    Допаѓања:
    24.355
  5. 65percentH2O

65percentH2O Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    сите се исти :puke:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    На почетокот кога се појави си помислив ДОБРО Е! Конечно нова личност во нашата политика. Но сега како поминува времето сум се повреќе и повеќе против. Срамота е тоа што се случува во Македонија. Најжално е тоа што имаме власт за никаде со никаква перспектива која не не води никаде, а исто толку жално е и тие сите што се демек опозиција и сакаат да ја сменат власта се исти како неа... :worried: :worried: Со вакви луѓе на чело, не знам стварно каде ќе стигнеме.... А најголем срам и греота е што народот во Македонија се расправа поради тие луѓе, се дели меѓусебе на ВМРОвци и СДСМовци, а на крајот на денот ни на едните ни на другите не ги боли за народот. Тоа е МАКЕДОНИЈА... :(

7. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Премиерот на Р.М.
    (Дневник - Сител ТВ денес)
    Бранко ајде на изболи
    може не ме слушна ај ќе повтолам
    Бранко ајде на изболи
    овој глув е...а да плочитам подобло од ливчево може зглешив
    Бранко ајде на изболи
    ај уште еднаш ќе повтолам и доста е
    Бланко ајде на изболи
    :rofl: :x :headbang:

На eli.11, lackygirl и baby.90 им се допаѓа ова.
  8. Araksi

Araksi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Ххаахаха ме изнасмеа со Бранко ајде на изболи ахахахахахахаха. Неможев а да не напишам. Поздрав :D

На lolyta777 и baby.90 им се допаѓа ова.
  9. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Јас сум толку МНООООООГУ разочарана од оваа власт, што кога би ја имала власта во свои раце само 24 часа, би ги затворила сите во Идризово на доживотна робија!!!
    Претераа! Што е многу, многу е! Да си ја замразиш земјава, државава наша од тие идиоти на чело со Грујо! Мислев дека ке биде супер, дека ке тргне напред се во земјава, кога дојде он, ама никако!!! Од ден на ден, се полошо и полошо! Само најтрагичното е што и он да си отиде, не постои друг поасален за да дојде на тоа место! Тоа е нешто што најмногу ме нервира :devil:

10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ова е сосема фер и честитки на искреноста.Без небулозни и неаргументирани убедувања,поткрепени само врз база на лични симпатии кон личноста на премиерот,како повеќето овде.
    Мене ме нервираат оние „експерти„ како Шкорпионка кои сметаат не било негова работа да отвара фабрики и да вработува луѓе.Или дека покачените плати во администрација кои ги финансира со долгови,а во услови на рецесија во светот се правилен чекор,тоа е само замачкување на очи со неговата широко применувана селективна политика.А таа ова го смета за најголемо постигнување :fubar: .
    Сите кои вака размислуваат трк на некое тазе изградено тениско игралиште да поиграте тенис,бидејќи мора многу да е тешко вакви епохални „постигнувања„ да се смислат и реализираат.
    А утре да дојде Бранко и него ќе го напаѓам,и сега имам замерки за неправилниот начин на кој се изврши приватизацијата и листа составена од др.критики,ама ќе избегам многу офф-топик.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Изјава на денот во Вечер

Господине Црвенковски, знам дека си исплашен, дека бараш илјада причини за да не се соочиш со својот страв, да не излезеш на избори. Стравот е лоша работа, деконцентрира и тогаш не можеш да носиш вистински одлуки.
    Никола Груевски, премиер

Е ќе пукнам од смеа :rofl: :rofl: :rofl:

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DivineChaos

DivineChaos Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    60
    Oтварај тема дали економијата е наука во сегашна форма или религија :)

Пошто мене ме мрзи а и сме оффтопик

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Ова е сосема фер и честитки на искреноста.Без небулозни и неаргументирани убедувања,поткрепени само врз база на лични симпатии кон личноста на премиерот,како повеќето овде.

Па што да прави девојчето ако почне да коментира ќе и се залепат еден куп како тебе, на кои и да им нацрташ нема да те сватат како што треба. Небулозни и неаргументирани... па не сум ни почнала да аргументирам како што треба, пошто немам ни намера, сето досега напишано го пишував онака успат бидејќи...И со најучениот човек во државата да разговараш на оваа тема, ако си носи плаво-жолти наочари, нема фајде, нема да (сака) да те разбере...не пак со некои други... :?: затоа продолжете да се правете паметни на моите реченици ја отидов :hai:

14. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    ^ Па и овие со плаво-жолти наочари кога им кажуваат на тие со помаранџести наочари, овие ништо не ги разбираат :D . ,така да сама дојди си до заклучок зошто е тоа така

15. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    На твои реченици да се прави паметно и 7 год. дете ќе успее,а јас не сум со никакви наочари види и од постот погоре ама ти и онака се‘ половично или никако не сваќаш,па и јас кревам раце од тебе.Еј,не било работа да се отвараат фабрики и да вработува,па после ќе аргументирала како што треба,ај ти се молам,не знам дали е повеќе смешно или трагично.А критиките ве болат затоа што вистината ве боли.

16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Овој не чини.
    Овој што сака пак да биде, беше веќе.
    И тој не чини.
    И? За кој ќе гласате сега? :wasntme:

17. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Најдобар премиер до сега, а тоа за законите кои во нашава држава неможат да функционират или не се ок, не се негова вина, тие му ги предусловуваат за влез во ЕУ и НАТО така да он сакал неќел мора да ги спроведе ;)

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Сериозна си? Главни услови за влез во ЕУ е да се подобри економијата во државата, политиката и да се реши спорот со името. Премиерот абер нема од решавање на овие работи. Нека не ве лажат дека тие закони се некој си услов за влез во ЕУ. Има многу поголеми услови кои треба да се решат предходно.

На Mygirl, BoaVista и baby.90 им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.866
    Чак Норис :D

Едит - стојам на ставот од потписот дека жените да вложуваа повеке во политиката, ке си гласавме за жена и ке тргнеше работата

На Mygirl, Offspring, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ауу, не си свесна колку само сум размислувала на таа тема. Да станам политичар, ама не во веќе постоечка партија, туку новоформирана партија, со чисти и непродадени души, па да се залагаме за ВИСТИНСКИ НАПРЕДОК И РЕФОРМИ, а не само на збор. Ама ова не може да успее од повеќе причини:
    Прво, нашава Македонија се запнала, де плавите, де црвените, кај нив нема трето. Илјада години да поминат, кај нас уште ќе биде така, ем гледаат дека не ги бива ни едните ни другите, ем пак само се префрлаат од едни кај други.
    Второ, дури и кога оваа новоформираната партија би успеала ете, да создаде добар глас и да „извојува“ победа, пак има ризик фактори за да се остварат првобитните цели. Прво, нема шанси од толку членови во партијата, барем еден да не се расипе, т.е. да не се заслепи од парите и моќта. Едноставно не е можно сите членови да останат чесни, гарантирам дека повеќе од половина ќе зинат со устите за повеќе. Општо познат и многупати докажан преку бројни примери е фактот дека парите го менуваат човека, сакале да признаеме или не.

Така да, се откажав од мојата фантазија и си решив да бидам неопределена, да си гледам јас да си живеам добро без да зависам од било која партија. И онака никогаш не сум сакала да работам во државна установа. Причината поради која јас пишувам во оваа тема е тоа што просто сум зачудена колку сеуште постои заслепен народ кој верува дека Груевски, Црвенковски или некој рандом политичар би направил нешто добро за државава.