Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Discussion in 'Политика и настани' started by OzzyAngel, Jun 11, 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 vote(s)
    42.4%
  2. Негативно

636 vote(s)
    57.6%
  1. mims-89

mims-89 Форумски идол

^Може може, може и некој друг ако е доволно добар ко грујо во перењето на мозочиња ;)

2. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Да, да, сите овие работи што ги прави е само колку да ни замачка очи а?...Ти само гледај си А1 и верувај дека Грујо е тој што ти го пере мозокот...

slobodka likes this.
  3. Girl19

Girl19 Истакнат член

ha ha ha ,,Premier`` pominal preku premier ne zastanal....abe grujo nema ni p od premier....najnegativnoto mislenje go imam za nego zaradi mnooooogu pricini

enca.69 and Offspring like this.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Срц, не гледам ни А1 ни Сител, така да не дозволувам никој да ми запере мозок.
    Како јас не видов нешто друго освен Скопје 2014 и слободен превоз за пензионерите да се направи, а да и палми :lol: ?
    За Бранко не би сакала да коментирам, Грујо барем се обидува да одглуми овој ни тоа. :x

5. Ickovska

Ickovska Истакнат член

enca.69 and milky-candy like this.
  6. karak

karak Популарен член

7. mime87

mime87 Популарен член

треба да си ставите и една слика од Бране и компанијата нивна како рушеа рушеа си продаваја продаваја фабрики како татковци мајки синови луѓе фамилијарни останаа на улица без работа како нивните солзи и трауми никој не можеше да ги залечи тоа така траеше некаде околу 20тина години и една слика како е можно тоа да се поправи во рок од 5 години да не мислевте случајно дека премиерот има магучно стапче ?
    уствари упсс Бране го има стапчето и сега тој со еден замав све ќе поправи сите ќе се вработиме по еден минимум ќе има вработен од семејство ахам све ќе претвори во злато и ние сите ќе си живееме среќно и весело се разбира кутричкиот ако доживее уште еден мандат уствари упсс човекот не се бори за место тој пензиониран е така?само сака да победат желба му е срце тој ...

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl: Карак го немам гледано ова со Грујо се изнасмеав хахахха леле

МИМЕ
    ЈАС би сто да ти ставам, макар што би биле малку, пошто колку повеќе слушам како размислуваат оние кои би гласале за БЦ толку повеќе сум против него.

9. slobodka

slobodka Популарен член

Не еден туку имаш 5 лајка од мене за постов

10. mime87

mime87 Популарен член

ви благодарам девојки за поддршката и уште нешто последно да се изјаснам
    зеле кредит јадните тие а на јавноста му ги мачкаат очите дека добиле донација запазетего зборот (донација)посмешно нешто амин ај зеле што зеле ама заборавиле со врвот на банката да се договорат што ќе кажуваат па и колку пари ќе потрошат дебела сума исчезна незнаат тие каде се а банката знае дека му ги има дадено офф жалните тие бруки бруки
    пак и големите домаќини ја ставиле под хипотека зградата на СДСМ да да големи домаќини се тие
    на пресконференцијата кога му го поставија прашањето останаа со вилиците паднати се избунаја цели немале тие таква информација се разбира слушаат само за работите нив што му одговараат да ги чујат како се борат со А1 телевизија кутрите тонат во жива песок и се држат уште за една сламка ИЗБОРИТЕ
    па внедела да видиме дали таа сламка ќе ги извлече ...

slobodka and zhap4e like this.
  11. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Што сте се фатиле за тоа кредитот ццц :lol:
    Си го зеле поштено за предизборие и сигурно на банката не викале дајте кредит ние ќе победиме па ќе го исплатиме, туку како гаранција си заложиле свои хипотеки а се обврзани да си го плаќаат со загарантирани плати и пензии кои редовно ги добиваат.
    Туку кажи ми ќе ги вратат ли ВМРО-ДПМНЕ народно потрошените пари за предизборието кои се од државната каса и припаѓаат на народот и оној од СДСМ и ВМРО и неопределените.
    Колку што знам до пред некој ден имаа потрошено само 1.000.000 и повеќе евра во оваа кампања а се на се кредитот од СДСМ е нешто повеќе од 230.000.евра со досега потрошени околу 150.000.евра. :fubar:

12. mime87

mime87 Популарен член

ова се одесуваше на мене претпоставувам
    ако Никола Груевски нема да ги врати народно потрошените пари за која сума да напоменам ја изнесува стрикно А1 телевизија бидејќи за другите телевизии нема достапни вакви информации само тие имаат на кој начин не знаеме нека повели Бранко Црвековски да ги врати парите што тие ги потрошија и нека ви ги отвори фабриките кој тој ги продаде да не ојдоја парите случајно во буџетот или во џебовите на граѓаните?или државата ја донесоја до 0...
    а СДСМ ако знаеше колку пари има потрошено тоа ќе го кажеше уште на самиот старт без манипулации прикривања на кој начин биле дадени парите и да не знаат ни самите каде се потрошени поголем дел од парите старата програма старите политичари со стари говори манипулации потошени се веќе и не се интертесни немам коментар народот ќе одлучи на 5јуни СЕ ПОДРАЗБИРА

kate21 and zhap4e like this.
  13. milky-candy

milky-candy Нов член

Доста веќе со тие излитени ваши одговори дека Бранко е крив за транзицијата и приватизацијата на фабриките...Немате поиздржани ставови и сте се фатиле за ова и цело време транзиција споменувате, која уствари сеуште трае...Има фирми кои се продадоа во времето кога Бране беше премиер, и тоа се продадоа на странци и еве ги заклучени се - не работат...Фас 11 октомври на пример... :!: Кои аргументи ќе ги изнесете за приватизацијата, впрочем за наводниот криминал кој го направил Бранко, со 25-те фирми загубари...Ајде факти сакам, дека Бранко ги украл парите и капиталот од фирмите... :envy:

14. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Никако не можат да се помират пустите вмровчиња со фактот дека СДСМ тера кампања со свои пари , земени на кредит, а не со народни пари! Па се фатија за хипотеката :lol: Жално е денес да се чудиш на кредити и хипотеки кога 90% од населението живее на кредит. Ама тоа е, на вмровски ум толку може да ми текне :) Да не беа земени парите со кредит, друга песна ќе кажуваа. Е тогаш ќе замараа по трипати на ден, од каде му се на СДСМ парите за кампања. Проѕирно и веќе видено сценарио :)
    И Миме, другпат кога пишуваш пост ставај интерпукциски знаци, да биде попрегледно, а богами и полесно за читање. Вака човек да се изнамачи дур те прочита :)

Blanca likes this.
  15. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Па се виде кај одат парите со Груевски-во мртва природа...
    Ако Бранко ти ги затворил фабриките, кажи една што ја отвори Груевски (лопати и ленти не се важат)
    Погоре само ти е потенцирана огромната разлика во финансиската пресметка која ја објави антикорупциска комисија за потрошени пари до одреден датум во предизборната кампања. Јас сум само објективна, ако СДСМ си плаќа предизборие на кредит во вредност од 230.000 евра, кој е изворот од каде досега од ВМРО се потрошени повеќе од 1.000.000 евра.
    И не треба да си кој знае каков генијалец за да сватиш чија кампања вреди повеќе. Доволно е да фрлиш поглед на се понакитените градови од предизборни плакати, билборди и долгометражни реклами.

16. mime87

mime87 Популарен член

тој што не сака не мора да ме чита доволно јас мислам дека е прегледно
    кога би бил Бране премиер сигурно во моментот би трошел народни пари секако ако останеа до сега пари во касата и сигурно не би зел кредит се подразбира но нема таква можност ооооо штета за него тоа му е јасно на сите (вмровски мозоци како што претпочитате да кажете) вие се разбира

17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Јас пак ќе ти кажам да ставаш интерпукциски знаци, заради прегледност и да можеме полесно да те читаме :) А ако дојде време и за интерпукциските знаци да се препукуваш :x е тогаш немам коментар!

18. Vitorija

Vitorija Истакнат член

А Бране пари не ти оставил во буџетот да се трошат за спомениците а? :rofl:
    Ај молимте според твоја логика кажи од кај оваа влада си го наполни државниот буџет и тоа без некои капитални инвестиции, без странски инвестиции, без отварање нови работни места и зашто народот е нај сиромашен во историјата на постоењето на државава?
    Сето тоа било одлика на Барокот во минатото изгледа а?
    Ццц смешки

19. mime87

mime87 Популарен член

не се препуквам туку на фин начин кажувам дека нема оврска да ме чита тој што не му одовара
    се водржувам да не оди темата под клуч бидејќи доволно се забега од темата

20. mime87

mime87 Популарен член

немој да ми се обраќаш лично бидејќи никој лично не ти се обрати како прво :nod: :nod: :nod:
    како второ со последната реченица твоја реченица си даде одговор на претходните твои прашања во твојот пост проблемот се согледува од самиот корен не од врвот :nod: