Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Discussion in 'Политика и настани' started by OzzyAngel, Jun 11, 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 vote(s)
    42.4%
  2. Негативно

636 vote(s)
    57.6%
  1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Јас барем не морам да чекам долго на него, за разлика од Бране тој МОЖЕ да стигне...
    За жал ти изгледа ќе си останеш само со утопени гаќи... :rofl:

2. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Ајде ако дискутирате правете го тоа како што доликува со соодветен и прикладен речник, какви се гадости не ќе измислите, темава ја свртевте до таму кој е импотентен а кој не :fubar:
    Изгледа по тоа ги распознавате правите патриоти а :tmi:

3. vikica.s

vikica.s Истакнат член

да им одговорам на оние кои ме цитирале..значи јас тука го кажав своето позитивно мислење за никола и тоа така ќе остане.не може да ме разубедите дека човекот не си ја знае работата со тоа што само ми пишувате некои си претпоставки..исто и јас не можам на вас што не го сакате да ве убедам да го сакате..едноставно вие ги сте ги одбрале идеалите на шеќеринска ( која јас нема да ја наречам со некое погрдно име како што вие го нарекувате груевски),јас оние на никола и тоа е тоа,секој со свој став и свое мислење...јас го гледам дека тоа што ветува остварува,вие чекате она што таа го збори да го оствари некад и тоа е тоа...
    и за некој што спомна дека рада го победила никола у центар..хмм а пред две години? он со над 60 пратеници а они со некој бедни 20тина..интересно,нели?
    за крај тука сме да си споделиме мислења,а не одма да се нападне некој што нешто друго мисли...

Rozich, BlackSwan5 and baguf4e like this.
  4. Ashling

Ashling Популарен член

Пак Бране -.-
    ЈАС НЕ ВИКАМ ДЕКА БРАНКО Е ЦВЕЌЕ ЗА МИРИСАЊЕ, ЈАС ВИКАМ ДЕКА НИКОЛА НЕ Е ЦВЕЌЕ ЗА МИРИСАЊЕ.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Theodora, faye, Lov3 and 5 others like this.
  5. milky-candy

milky-candy Нов член

Кога веќе се служиш со ваков речник, морам да ти кажам дека оправдано е ако некаде Бране не успее да стигне...Што да прави човекот? Навала од жени и девојки е кај него... Уствари и кај вашиов е навала, само не од жени( од све останато...) :lol: :lol: :lol:

julie77 likes this.
  6. baguf4e

baguf4e Популарен член

^^^
    А мене ме интересира што има врска ова што го зборите со политичките идеали на Груевски?
    Што ми е мене гајле каков бил Бранко,каков бил Никола и дали Бранко многу жени го сакале,а Груевски сВе останато...
    Коментирајте ја политиката,а не приватниот живот.

Rozich, LilBaby and kate21 like this.
  7. DivineChaos

DivineChaos Истакнат член

Првичниот пост .
    Што мислите за премиерот...
    Треба да земам блокче да ти нацртам?

8. velesanka

velesanka Популарен член

forum-men and esperanca like this.
  9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Не планирав да водам дискусија за Грујо ама по што гледам дека мене ме цитираше ај да ти одговорам. Не не изградија ништо, затоа и ги изгубија изборите. Затоа и живееме вака мизерно како што живееме. Оти досега не се најде асална власт да ја извади оваа државичка на прав пат, сите се ставаат прво себе и своите интереси, а потоа народот и државата.Ама факт е дека јас и моите, а во глобала и сите останати секоја година живееме се посиромашно. Значи јас не го измислив ова ами сите анализи го покажуваат. A морам да те пофалам за начинот на дискусија...очигледно убаво си ги совладала нивото на премиерот, ако немаш аргументи удри на спомени и прашања, што тоа направи Бранко. Е затоа си го заслужуваме ова во кое живееме денес. Ајт нека ни е со среќа.[/quote]

Па живееме вака поради Бранко кој со прст не мрдна да направи нешто за оваа држава и сега кога дојде власт која бар нешто гради и се залага за државата се најде некој паметен да збори дека не чини ова што го прават тие и демек Бранко бил подобар.А додека Бране беше на власт не само што затвори не знам колку фирми туку и абер си немаше за да изгради нешто.Ако ова не се аргументи тогаш не знам што повеќе да ти кажам.И нема повеќе да коментирам во оваа тема пошто очигледно дека има премногу симпатизери на Бранче што се револтирани од загубата на изборите па си коментираат овде.

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И нема ништо подобро од бранување на духови, со интересни натписи од рехабилитирани :wasntme: , или како да ги наречам новинари, кои увиделе нешто поразлично од она што го говореле до вчера :?: или која и да е де причината за нивната промена.
    Но, тоа и не е така битно, колку што е интересно сето она што е напишано и опишано во едноставниот портрет за премиерот, за кого самата Мирка Велинова :clap: започнува со Валканото боксерче кое ем увото на Љубчо го гризе, ем нон-стоп за чесни победи говори.
    Уф, интересен текст, за сите оние кои имаат време да прочитаат, а до сега не го направиле тоа.

Бујрум

http://www.makleaks.com/wp-content/uplo ... novska.pdf

11. MSkorpionka

Колку што гледам ова е од Јули 2004, значи пред 7 год. што не е баш од вчера?!

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не е де, ама не е и дека нешто се изменило :) или се... мене ми изгледа ништо се није померило :) и баш тоа му е интересното на текстов де. :wasntme: И по толку години држи вода.. за мене де , секако ти си имаш право на твоја размисла и став :?: и се за нашиот премиер. Јас :worried: то е то.

Едит: згора на се, се си мислам во предизборието наше, Фокус требаше да одат со портрет врз премиерот... дали ова е тоа тоа што било, односно репринт на текстов на Мирка, или ништо друго било, или можеби само трач дека ќе има, а ништо немало, тој што читнал нека каже.
    Треба да се рефрешираат списанија и весници со вакви текстови :D убаво е да се види кај сме биле кај сме и кај одиме.

13. MSkorpionka

Па очигледно се изменило мислењето на Госпожата што не ми е и толку битно, но се сменило и мислењето на народот (мнозинството) што е многу битно, а за поединци не одговарам ;)
    Не би сакала пак да читам стари весници, кој ќе трпи фалби за Б.Ц и Шеќерка :D

14. Offspring

Offspring Форумски идол

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

@ Скоприпнка
    А, се надевам ти дека не одговараш ниту за задоволството, соодветно незадоволството на мнозинството, а камоли пак за поединецот. Страшно неблагодарна работа е тоа, тешко да му го погодиш ќејфот на секој во државава.
    Само што не би се согласила со оваа твоја констатација дека мнозинстовото од народот си останало со ист поглед кон премиерот. Ако беше така, не ќе беше во загуба на овие избори.
    Пак и собрани гласовите на сите поединци, кои како и јас би се согласиле со токму ваквиот профил за премиерот, а кои одлучиле да гласаат за СДСМ, за Либерал-демократите или било која друга партија од македонскиов политички блок говорам, па верувала или не ама го надминува по бројност тој мнозински глас даден за Груевски како политичар со симпатичен професионален профил.
    Преведено во некакви си бројки, значи јас како поединец статистички влегувам во групата од повеќе од 440 000 избирачи, кон кои пак, ако ги додадеш и оние повеќе од 30 отсто од избирачите што не излегле да гласаат, баш поради несимпатичноста на Груевски, како кадар за премиерска позиција (вклучувам да тука и несимпатичниот профил на остатокот од политичарите), значи би рекла дека мнозинството од народот баш би се согласил со текстот на Велинова.
    Овака преку бројки баш ми изгледа дека поединците ко мене, всушност ги надминуваат по бројност почитателите на ликот и делото на Груевски, кои се 438138.
    http://217.16.84.11/Default.aspx

А, за пофалби.. и јас исто не би да читам или слушам величења. Баш за критики ми се настроени ушите. Ваљда затоа и го прескокнувам уводот на Сител вести, кога Латас издувува на микрофон во еден здив она познатото: “како никогаш до сега оваа влада...“.

16. MSkorpionka

Жапче
    Врти сучи, минус плус, помножено поделено, во право си-мнозинството од гласачите во Македонија не го сака Груевски, но бидејќи не се работи само за две партии, мислев за мнозинство во однос на другите партии...А сите што не гласале за Грујо, плус оние што воопшто не излегле да гласаат,(од свои причини, не можеш да ги класифицираш сите како незадоволни од изборот) апсолутно не значи дека го делат мислењето со Велиновска...Кое btw ќе повторам е пишувано пред 7 год. и сметам дека е интересно да се види, но мислам дека не значи ништо после толкава временска дистанца и добиена можност да се покаже и докаже...Сега овој нејзин текст можам само да го гледам како празник за очи за некој кој не го обожава Груевски и уште еден начин да се "докаже" неговата неспособност...

17. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Зна4и ние сме многу наивен да не казам глуп народ не говорам само завмровци туку за сите зарем не им е доста од овој мал диктатор кој нема врска од одене а не па од несто друго да си игра со насата судбина како беше мозно тој повторно да ја освиои владата тоа ти се вика глуп народ тој сто сака си прави а ние дома седаме и на избори па тој победува тоа нема смисла ни логика Напред Бранко до победа

18. macence85

macence85 Популарен член

Дали е можно до толку да не ја сфаќаш поентата на она што го напишав. Ај нека ти биде ќефот..Бранко е никаков, апаш, ја искраде државата, ама после дојде Грујо и цвеќињата расцветеа, птиците пак слободно пеат и сите уживаме во благодетите кои се само по негова заслуга.Алал да му е ми го спаси животот! (смајлиштогогушкаГрујо). :drunk:

19. Anely

Anely Истакнат член

Што се однесува до премиерот не го мразам. Ми се допаѓа тоа што го прави и се.
    А што се однесува до Бранко(гледам и за него се дискутира)...тој нисто не направил за Македонија, ни куќичка од коцкички не направил, а не па нешто повеќе.

20. Masnoli01

Masnoli01 Истакнат член

Во право си...ношто не напраил само државава...ама што е битно тоа што ја напраил државава и што не ја втурна во војна како сите бивши членки на СФРЈ и што мирно се раздели и што никој немаше да ми извините м**а да го прифати мандатот а прво на ВМРО ДПМНЕ му беше понуден 1990 и Љубчо го одби а Грујо тогаш шетеше простум под маса и лебот папо го викаше и сега какви сказни ви кажува а па еден куп со кратко паметење си веруваат и ете...на крај како викаат рани куче да те лае. Да не беше Бранко сите ќе бевме во некоја масовна гробница маде бај Милошевич и Младич ...ама како шо гледам денсе поубо ќе нин беше таму него вави работи да трпам да гледам. Како со народот мој си си играат дечиња како ми го потценуваат народот тие дечиња, како тие дечиња се иживљаваат со народот, како ми го делат народот како ми е народот на работ на егзистенција од истите дечиња пошто народот ми е ограбен, како морално и ментално ми го дефпрмираат народот, како ми страда народот, ради овие маркетинг дечиња кои што сите биле во градинка кога Бранко им овозможи држава, убаво мирно детство без трауми детски да си ги гледаат како татковците им одат во војна и не се враќаат.........да...и на тие дечиња сега што од плоштадон направија гробишта Бранко им е крив за се баш тој што им даде мир и држава. А вие дури не си ги симните наочарите и не видите шо праи овој боксерот како нокаут и мава на Македонија плукајте по Бранко и верувајте дека е тој крив е. Крив е што не беше како овој тиранин оти гледам дека тоа го сакате да ве тортурираат. И уште една работа- Бранко не ја измисли транзицијата таа е неминовен период во секоја држава и бранко не вледееше 20 години него 5 а овој лопатаров сам е 9 години и ВМРО има подолг рок на владеење од СДСМ. Ах леле....било бил апчиња за сите.