Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Discussion in 'Политика и настани' started by OzzyAngel, Jun 11, 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 vote(s)
    42.4%
  2. Негативно

636 vote(s)
    57.6%
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

името црквата и јазикот се најмалиот проблем кога ние имаме поголеми. т.е огромни внатрешни проблеми!
    прво тие нека ги среди, па после нека се пука у груди за цркви и имиња
    едит- што на татко ми не му дадат плус пензија што лежеше 2001 на психијатрија?
    дај нека ги 'амнестираат' и инвалидиве... или не? :puke: марш бре, за никаде се

elcezelce, BoaVista and JuLleE like this.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

А ти очигледно не си ја сфатила поентата ;)

3. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Да не не е Стам во право? Не живееш во некој град кај што има албанци, па да знаеш како е работава со нив. Како прво, во мојава гимназија кај што јас учам, ДИРЕКТОРОТ и ПРОФЕСОРИТЕ им го лижат газот. А ние учениците патиме заради тоа. Затоа, воздржете се од ваков тип на коментари. Сами сме си криви што ни се качуваат на глава. И да, крив е и Грујо, криви се цело ВМРО, НО криви се и СДСМ и Б.Ц. Бидејќи за да дојдат на власт годинава ќе го дадеа премиерското место.

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

^ Mуабетов не ти држи вода, тука не се коментира за соживот со албанци, туку за груевата амнестија спрема албанците криминалци со цел да седи на фотеља ;)

esperanca and BoaVista like this.
  5. LittleDevil

А добро, како што гледаш Stam зборувала за Албанците. Па затоа мораше да се надоврзам. Така да.. ми држи вода муабетов. Убаво си кажав, кој како разбрал :)

6. Stam

Stam Истакнат член

Преиспитај се малку за споредбата што си ја направила и замисли се малку што правите вие од сдсм, самите баравте избори, па ги добивте, не победивте, добивме влада каде што немаме апсолутно македонско мнозинство, па сега ќе се мислиме сите, ама ако си гладувала до сега е сега има да ги трпиш и албанциве да ти се качуваат на глава, самите си го баравте - си го добивте па сега само да се крстите ви останува

LittleDevil likes this.
  7. paulina2

paulina2 Истакнат член

абе многу убаво кажано само уште да има кај да се работи....и се ќе биде супер
    само што 50 посто од луѓето се со високо образование...па ајде да видам заврши ти факултет и оди чисти вециња и улици |(

8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Прво, од кај знаеш ти во кој град живеам јас и дали во мојот град има или нема албанци а?
    Второ, ова за болдираното, сакав да те прашам ти некој гаталец да не си? Какви ви се овие теории во стилот на шта би било кад би било? Викаш ако дошол Б.Ц на власт ќе го дал и премиерското место на албанците. Ама ете пустиот не дошол на власт и не дал ништо. Ама затоа Грујо даде. Даде и тоа многу. И затоа ве молам ако имате да напишете нешто што држи вода пишувајте, а ваквите празни муабети задржете си ги за себе.

И друго, гледам уште си во средно, па најверојатно затоа и вакви неиздржани мислења пишуваш. Најискрен совет од мене, не си ја чукај главата уште сега со политика, има кога да мислиш и на тоа, здравје Боже матурирај, па дипломирај и кога ќе почнеш да бараш работа тогаш позанимавај се со политика(тогаш ќе ти треба), сега за џабе не си ги троши најубавите години во нешто што реално не те засега многу ;)

Девојко, пред да се впуштиш во дискусија научи што значи зборот дискусија. Не ме етикетирај, зошто не сум те етикетирала.
    А за последнава реченица грешиш многу драга моја, нема само јас да ги трпам албанците да ми се качуваат на глава, и вие ќе си ги трпите, вие кои туку така ги амнестиравте, вие кои си го дадовте газот за фотељата. И за тоа не е крив народот кој не гласал за ДПМНЕ, криви ви се тие кои вие си ги гласавте и кои сега седат во владата.

9. Isabel

Isabel Популарен член

Да ти си најпаметна :D

Јас искоментирав за тоа што сакав да искоментирам, па дали било тоа споредба или не, не ме интересира.

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

^^Така бре, битно е само да се искоментира, независно дали има врска или не |(
    Ама ок е, ајт сега продолжи да коментираш ;)

11. Stam

Stam Истакнат член

Немој да глумиш политички неопределена јасно ко ден е што си како си, а баш ме интересира allmighty Бранко да беше на власт што ќе беше ќе ни цветаа рози на сите. Пак ќе се навратам на истото, значи не премиерот кој и да беше моментално на власт ќе им го лижеше г*зот на албанциве помалку од ова сигурно не.

LittleDevil and starbucks like this.
  12. mime87

mime87 Популарен член

не сакам да ги потенцирам напаѓачите на Груевски не ми е намера да се препуквам пак на темата но сакам да потенцирам нешто и ја ги потсетам некои, први кои направија коалиција со албанците беа СДСМ и ја направија коалицијата бидејќи тогаш дотичните беа очајни да останат на власт а сега истите тие бидејќи се очајни што 2 пати претходни избори неможат да ја добијат, власта истите тие имаат лице да зборуваат како на албанците им се дале многу права и со тоа сакаат да здобијат рејтинг за нагоре или да го поттикнат народот на некои бунтој блокади и незнам какви не глупости други па дај нека се манат нека се помират дека изгубија на изборите и нека го остават човекот на мира да работи,можеби државата не цвета но барем човекот прави нешто што видливо е за сите...

OzzyAngel and LittleDevil like this.
  13. starbucks

starbucks Популарен член

Јас да кажам за амнестираните Албанци. Ќе направам споредба. Кога се оделивме од Југославија Киро Глигоров, заедно со Бранко ни го сменија името во БЈРМ, од причина што на тој начин нема Македонија да стане бојно поле, значи морале да го сменат името поради наша безбедност. Е, сега Грујо ги амнестирал Албанците, а зошто? За да не се повтори она од пред 10 години, значи повторно поради наша безбедност. Размислите за ова, зашто и ваште го направија тоа пред 20 год.

kate21, LittleDevil and mime87 like this.
  14. LittleDevil

@ Boavista:
    Абе то се убаво ми кажа да не се замарам уште од средно, но бев испровоцирана од некои мислења.. а за тоа болдираното колку што паметам јас БРАНКО сам си кажа. Ќе направам коалиција со двете албански партии, ќе бидам на власт, нивно ќе биде премиерското место. Ај размисли. Баш во Време или Шпиц го пишуваа тоа, колку што се сеќавам.

15. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

А бре луѓе, членовите на СДСМ веќе се спремаат да го избркаат Б.Ц. од партијата за да можат слободно да работат, а вие тука го споменувате како Премиер! Нема веќе да се врати Бранко.

А за тоа дека Грујо му дал права на Албанците... Не се правете слепи и незнајковци кога сите знаеме што значи РАМКОВНИОТ ДОГОВОР! А никој не е луд да отстапи власт кога веќе народот избрал! Албанска партија МОРА да има во власта, колку повеќе е потребен нивниот број на пратеници, толку повеќе барања ќе достават тие до Премиерот. На седница, еден дотичен Албанец јавно кажа дека СДСМ му ветиле се што ќе посакаат само за да бидат на власт, но тешко дека некој со Грујо ќе се мери. Не беше ни тајна дека Бранко му вети Премиерско место на Албанец! А што сакате? Албанец да ни ја води државата? Македонија сме или Албанија? Доволно е што ги имаме во Законодавен дом зборувајќи на свој јазик, доволно е што секој иден Македонски Премиер зависи од нив! Не ни треба и државата да ни зависи од нив! Колку и да сакам некоја партија, МАКЕДОНИЈА СИ ЈА САКАМ ПОВЕЌЕ!

LittleDevil likes this.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се убаво си напишала, само што во рамковниот договор никогаш не беше договорена амнестија за оние кои убиваа македонски цивили. Со рамковниот договор се даваат одредени права на албанците, ама не и амнестија. Амнестијата за воените злосторници врз цивилноо население е спротивна на секоја меѓународна конвенција и спротивна на Женевските конвенции кои ние ги имаме потпишано и ратификувано.
    Ама немам намера да се објаснувам повеќе, ако мислите дека тоа што се амнестирани терористи е ок, нека ви е ок. За мене не е во ред и никогаш нема да биде, па не Грујо, не Бранко, ма кој сака нека ја дал, не е во ред и точка.

esperanca, ana-banana and julie77 like this.
  17. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

^^^ Те разбирам добро, и мене не ми е лесно да знам дека се амнестирани луѓе што пукале во македонските синови, но барањата се тие, или ќе им ги исполнат или нема Влада. А тешко дека некој би се тргнал од власт, тоа ќе биде и против воља на народот, затоа што сепак, мнозинството го избра Груевски.

18. enca.69

enca.69 Популарен член

^^^
    Сигурна си дека тоа е воља на народот, на мнозинството?
    Мислиш дека ако Гвујо во кампањата кажеше дека ќе ги амнестира убијците, дека ќе беше избран?
    Само во овој случај, тоа ќе значеше воља на мнозинството, а не и сега!!!

19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

А од каде знаеше Грујо дека ќе мора да го стори тоа? Прво требаше да се видат резултати па да можат Албанците да ги постават своите барања.. Се разбира, тесноста на изборните резултати доведе до зголемени барања на Албанските партии.

20. enca.69

enca.69 Популарен член

Не, не ми беше тој муабетот, ти поставив конкретно прашање, дали мислиш дека ако се знаеше дека Гвујо ќе ги амнестира, дали луѓето ќе го изгласаа?
    Ти кажувам дека само во случај тоа да било познато, а народот посекако да го изгласал, само тогаш ќе станеше збор за воља на мнозинството, така да многумина по овој потег негов, верувај дека се покајаа што го изгласаа, и да се повлече, нема да биде против вољата на мнозинството кое го изгласало.
    Edit-на овој дел се однесуваше мојот коментар