Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,5%
  2. Негативно

635 глас(а)
    57,5%
  1. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    Дали е рекламна кампања на владата или не мене тоа не ме интересира ;) .Јас го гледам конечниот резултат,а тоа е ново школо со спортска сала и компјутери со интернет.Друго не ме интересира воопшто.Биди среќна што некој барем нешто поставил,а 15 години никој ништо не поставил.И кој те лаже дека кај мене нема канализација,струја,вода?Тоа има само во некои планински запуштени села коишто едвај има по некој да живее.Ако за тебе подолго е 2 години тогаш незнам што да ти кажам.Скопскиот универзитет постои 60 години па има илјада мани и пропусти не па универзитет што постои 2 години.Ти едно забораваш ова е Македонија,а не Данска па толку бргу да се средуваат работите.Ако не е намален бројот на студенти на скопскиот зашто цел ден бомбардираат со реклами на МТВ за Кирил и Методиј.Таква реклама немаше пред 3-4 години зашто го држеа монополот на образование во Македонија.Во Штип има 3 пати повеќе студенти за разлика од првата година кога се отвори универзитетот оваа година верувам ќе има уште повеќе.А здравството не е од вчера такво тоа е последни 30 години ама се прикривале сите овие проблеми коишто излегоа на виделина последните години.Политиката одсекогаш била навлезена во сите пори на општеството не само во Македонија туку секаде во светот.

2. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    296
    Премиерот ми е баш океј...си ја врши работата добро....и сепак за овие неколку години има доста направено...а што опозицијата додека беа на власт ништо не направија...ни ја продадоа и струјата сега затоа плакаме дупло повисоки сметики...и добри се законите па редно време е да се воведат мерки...а не на кој како му текне така ке праве....Никола би можел и повеке...но само доколку од опозицијата не си ги мешаат прстите дека не им е место...па луѓе оставете го човекот нека си ја врши рабботата...тоа е моето мислење...сепак секој има свое мислење и има право да се изјасне...позз :)

3. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    296
    Прети незначи ако сме малолетни не ги разбираме работите и не пратеме доволно медиуми....според мене јас доволно пратам и затоа и го подржувам премиерот..позз..а како што кажа д`кикито можеш да наведеш некој пример а не да се вадеш со тоа што те мрзи дека треба нова тема....ајт да не влегувам подетално да не бидам офтопик..позз :*

4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Прашуваш кој си навредила а во следната реченица си даваш самата одговор со плус уште навреди,"малолетни девојчиња што не знаат збор со збор да сврзат".Постовите на девојката и беа сосема во ред а ти само навредуваш и тоа без аргументи.Ако не ти се допага нечие мислење,како што ти кажа Rainbow во другата тема,стави го на игнор,не мора да постираш ако планираш да ги омаловажуваш другите.А тоа за споредбата со другите политичари е сосема на место,незнам што си запнала дека не треба да се споредува.Ајде добра нок и си уживам јас немај гајле,не се напнувам толку како тебе ;)

5. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Во моментов одам на спиење, а утре ќе го напишам постот што сега ме мрзи да го пишувам :!: Друго нешто - разберете, оваа тема е за ГРУЈОООООООООООО, не е за тоа кој може да е подобар од него...Отворете друга тема за тоа и таму ќе дискутираме :!: А, она за малолетничките не реков за сите, туку за две само што тука коментираа, а ти ако имаш под 18, да знаеш дека не мислев за тебе...Ти најнормално си постираш мислења како што гледам.... :hai:

6. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    296
    па прети најнормално си постирав и јас мислење...а ти немораше да ме навредуваш дека сум малолетна и со тоа дека незнам да сврзам два збора...имам свој став свое мислење за човекот а на тебе ако не ти одговара немораше да не вреѓаш.....или пак ајде сега да се извадам ке и речам на ForeverYoung дека сум мислела на двете малолетнички кои туку што оставија пост...а претходно ја цитираш ForeverYoung и таму ја навредуваш и спомнуваш малолетници...сега немој да ме сватиш погрешно ама многу јасно се гледа дека тоа се однесуваше за неа... и несакам јас никој да навредувам и да влегувам во конфликти... ама тоа е..позз :*

7. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    ова самата за себе зборуваш или за кој?!
    :!: и ке се демантирам самата себеси сега.......извини не знаев дека имаш пмф биологија тој факултет е толку е поврзан со политиката :lol: значи колку што си ти образувана за политиката толку сум и јас, а ако мислиш дека тоа што вујко ти е политичар те прави покомпетентна од каде знаеш дека и мене или на некој друг не знам на "двете малолетнички" не ни е вујко, тетка, татко, мајка и сл. политичар?!
    :!: и со душа ќе го чекам постот од тебе утре (ако не ти е мака пак) :lol: :!: и сори пак што сум офтопик

8. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Lovelygirl ako nekoj te narece maloletna,toa ne e navreda,tuku toa e fakt :) moe mislenje e deka maloletnite i ne treba bas da se vkljuceni vo ovaa tema,zadzabe ne izleguvaat na glasanje samo polnoletnite.Medjutoa nema vrska ova ne e politicki forum tuku politikata e samo edna tema od nego,taka da se e ok ako si napisete mislenje(kakvo i da e)!Samo ne mi se dopadja ova prepucuvanje-na nisto ne lici.Sekoj si ima svoe mislenje,a moeto e kako sto vece pogore kazav,deka od Grujo nikakva korist nema,samo propadnati firmi,osiromaseni semejstva i slicni matni raboti.Pozz :)

9. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Добро Прити сакаш дебата. Само те молам додека ги пишуваш твоите постови да бидеш објективна, сакам да слушнам твое мислење, а не мислење на тоа што ти со години го слушаш од луѓето во твоето семејство.
    Како прво да ја разгледаме функцијата премиер. Значи од 1991 до 2006 додека не дојде Груевски на власт се сменија 3 други премиера ( не ги сметам Шеќеринска и Костов ), од тие Бранко Црвенковски и служел 8 години. Што допринесе тој за оваа држава? Кажи ми една добра работа, макар една и ќе замолчам... Едно нешто морам да признаам... тој е најелоквентниот и најдобриот оратор меѓу политичарите... затоа и успеа на 2 пати да го прелаже народов, ама веќе ни тоа не му успева. Народот сака дела, не само празни ломотења и бескрајни ветувања на пред-изборните митинзи...
    Е сега да одиме по ред. Македонија била оштетена уште во времето на Југославија... тогаш било предодредено дека на овие простори ќе се влага капитал во земјоделието и рударството. Значи со години ништо не е работено на план за развој на индустријализацијата... освен 5-6 поголеми фирми што ги знаеме од тоа време, нема ништо. Од Штип па на исток немало ниту една поголема фабрика... Доаѓа 1991 и независноста... Македонија станува парламентарна држава, а со тоа и власта паѓа во рацете на позицијата... и следува 1991-1992 Кљусев, 1992-1998 Црвенковски... 7 години состојбата во земјава е статус кво... единствено криминалната приватизација доживува колуминација. Тука се направени најголемите малверзации, разграбаа ко хиени кој каде стигне,...ништо не се гради, се создава ОЛИГАРХИЈАТА... Следува период на ВМРО-ДПМНЕ 1998-2002 со Љупчо Георгиевски, памтам во почетокот на мандатот се почна со првите темели, првите патишта... и пак стагнација... народот пак потпаднува на слаткоречивоста на Бранко и со надежи дека од 15 септември ќе биде подобро му ја дава довербата на Бранко 2002-2004... пак нема што да се каже, зошто и ништо не се прави... Македонија останува без премиер, вршител на должност Шеќеринска, па 2 месеци Костов... во меѓувреме референдум и нова територијална поделба на Македонија. Потоа следува период на Бучковски 2004-2006, само името е различно, политиката иста, Македонија со неверојатна брзина тоне...
    И доаѓа фамозната 2006 и тоталниот пресврт. Народот веќе не пасе трева, се става крај на драмата на СДСМ... Никола станува премиер.
    Кажи ми сега ти, колку години се потребни да се поврати Македонија од шокот што Бранко и го нанесе... криминалната приватизација, создавањето на октоподот, олигарсите, стотици затворени фабрики и илјадници невработени, на печалбата со кршење на ембаргото... да не заборавиме на илјадници измамени граѓани во аферите ТАТ, Лавци, Либерти, Алфа, првата појава на политичко рекетарство во Хард Рок, белата мафија и докторите милионери во редовите на СДСМ, скандалозната продажба на Скопски пазар, Рамстор, на аферите Бачило, скандалозните помилувања на Зоран Заев, Љупчо Поповски, Верушевски јуниор...
    За тоа срце мое треба работа со децении... не е Грујо волшебник да замавне со стапчето и да ги санира повредите на Македонија и нејзиниот народ. Мала земја сме, ама толку уништена што се треба од темел да се почне. Нормално секој сака да биде прв на листата, а тоа знаеме никаде го нема, се се прави со ред. Некој задоволен, секој со празни џепови чека. Само треба едно нешто да сфати народов, НЕ Е КРИВ тој што не може да ти ги наполни џеповите, КРИВ е тој што ти ги испразнил...

На gami му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Pak mesate drugi politicari,a temata e samo mislenje za Nikola Gruevski. Mozebi i ke ja popravi "napravenata steta" ako vlozi pari vo drugi raboti a ne vo konji,smizli,bikovi,macki i neznam uste sto na plostadot.Vo vremeto na Branko propadnale firmi???A dali sega se otvori nekoja nova kade sto ke moze narodot da se vraboti???A propadnati firmi ima i sega.Mozebi premierot ima dobri strani iako ne zabelezuvam niedna od niv,no ve molam da bidete realni pa kazete gi i losite. :)

11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    A da,a za kradenje sekoj krade :D bez razlika dali toa e SDSM ili VMRO DPMNE... im e gajle na niv,vazno se namestile vo foteljata :D

12. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    296
    oк е не се навредив јас...само кажувам дека таа не ни мислела на нас кога го имаше оставено постот за малолетничките бев само јас а д`кикитоо уште не беше оставила коментар...и потоа не наведувас нас 2...ај те молам каква смисла...смешно е..и еве твоето мислење јас го почитувам иако не се согласувам...

13. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    *
    Најмалку што сакав е да се препукуваме зато што некој не видел арно од Грујо ама ајде чим ме прозиваш Прити-грл.
    Кога беше владата на СДСМ компанијата во која што работеше татко ми беше затворена и уништена ,како и илјадници компании во Македонија.Живеевме со една плата на мајка ми а со таа,што попрво.Дали сметки,дали за јадење.
    Како така од кога е Грујо на власт со неговата гарнитура живнавме малце,татко ми најде работа.Доволно арно видов,нели?
    И не значи дека ако сум малолетна не можам да си го кажам мислењето.Темава е отворена за сите,нели гледаш? :)

*А и да гледам еден пост,кај се видело во некое село да им стави комјутери,да им прави спортски сали а немаат ни канализација.
    Зар е работа на Груевски да става канализации,молим вас? :^)
    Да не беше тоа работа на општината ?

И по трет пат редактирај.Сеа баш читам.
    Значи не само прити,туку и другите девојки што не го подржуваат Грујо,кога ќе ги прашаш кој до сега подобро ја водел државата,кога ќе ги спнеш Црвенковски и слично,одговорот е темава е за Грујо не за други.И така темава цела е со офф топици,не е само за Грујо него стана препукување меѓу нас.Се прашувам зошто нема одговор ? :^) Затоа што нема што да се одговори.Таа влада што е сега во опозиција,не за џабе е во опозиција.Ниедна работа добро нема направено.Подобро дури и да тапкаме во место него да одиме наназад.

Нема проблем ќе отворам таква тема за да ги кажете благодетите што ви ги пружал Бранко. :)
    Не стварно нејќев темава да стане ваква ама се изневирав :)

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Срце ако ми го прочита постот ќе сфатеше што сакав да кажам со тоа што ги спомнував другите. Не можеш некој да го гледаш сам како едника, треба да споредиш за да ја воочиш РАЗЛИКАТА...Сепак не наследи Никола Македонија во која цветаат ружи, туку Македонија полна со пропаднати фабрики, раскопани патишта и незадоволен народ. Верувај ми во двата случаја различно ќе постапеше. Па уште и случајот со името... од каде попрво да се почне? Има сегашнава влада доста работа.. верувам со време се ќе се среди...
    И дај ве молам престанете со тие споменици, дали наликуваше нашиот плоштад како главен на една метропола?... немаше ниту една фонтана каде вода да се напиеш. Ред е да заличи на нешто, сакаме во Европа, а на најголемиот плоштад единствен украс беа кантите за ѓубре!!!

На gami и slobodka им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Тргна Премиерот на РМ но некако се изгуби по пат .А во него негледам [Бог]. A тоа не го гледав ни во предходната власт.

16. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Ај, да го почнам долгиот пост :| И денес ме мрзи, ама ајде, во пократки црти... Од сите мои мислења погоре, ќе сумирам тука еден целосен коментар:
    1. Веднаш ќе кажам дека СДСМ ја одведоа Македонија во транзиција, за тоа сте во право(имаше пропаднати фабрики, се збогатуваа преку ноќ комунистите, имаше еден куп нерасчистени убиства, а исто и атентатот на Глигоров...Тоа се факти, за тоа сте во право..
    2. Јас во ниеден мој пост не спомнав, дека сум за СДСМ и дека ако падне грујо, тие ќе дојдат на власт...Не спомнав такво нешто, баш напротив немам јас симпатизери во политиката, го пишувам само тоа што го гледам јас со свои очи :!:
    3. Кога дојдоа грујо и компанија на власт, прво што направија е штотуку дипломирани и сеуште недипломирани персони, без трошка искуство ги ставија на завидни позиции(пр. Ивица Коневски, Александар Николовски, Влатко Ѓорчев, Никола Тодоров итн...) - послушни партиски војничиња, марионетки на грујо
    4. Пак ќе кажам дека не ги бранам СДСМ, ама може ли една Косана Мазнева и Силвана Бонева, да се мери во политика со личност како Шеќеринска???? - НЕ МОЖЕЕЕЕ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ :!: Секој чест за веќе покојната Габриела Коневска-Трајковска, која е исклучок од ова
    5. За претседателот Џорџе да не се повторувам, поставен е само како фигура, формално, колку да се рече дека има претседател :lol: Кај смее тоа теле , збор да каже , без пред тоа да се консултира со шефот :lol:
    6. Политиката навлезе буквално ви велам во сите сектори на општеството(образование, здравство,судство итн...) Знаете што се случува во јавната администрација? Клати врата, шпионирај и зимај плата!!!!
    7. Како поминува времето, приметувам дека владава се повеќе спроведува диктаторски режим, за тајната полиција не коментирам многу, само ќе кажам дека таму многу способни батки работат :!:
    8. Викате Грујо ви направил канализација...Ок... Ама јас ќе ви кажам дека кај мене во населба нема канализација, фудбалско игралиште ни прават :!: Ги погледнал ли некој дупките по улиците во Скопје, колите ги испокршивме, во приградските населби(во некои), сеуште нема асфалтирани патишта, амбулантите и школите руинирани скоро, ама интернет и игралишта имаат :o
    9. Има ли некој информација, колкави милионски суми во евра се потрошени за рекламни кампањи на владата(тоа се наши пари бре луѓе од нашиот џеб, од џебот на вашите родители...)? Значи буџетот покрива за тоа и за оние споменици на плоштад(добро е плоштадот да се украси,ама кога ќе се закрпат останатите сегменти во општеството, кои се во тотален колапс)...Жени во 21 век умираат на пораѓај...Кога ќе отидете да ве снимаат на рендген или КТМ, не се чудете ако на сред преглед апаратот се расипе, пошто е стар со векови...Имаше еден интересен пост на ФБ - Нашава влада подобро е што вложува во нешто трајно, отколку во нешто минливо како што е човечкиот живот :envy:
    10. За корупција да не почнувам, ја има во сите сектори.............
    11.Пред некое време , во собрание се појави лице во цивилка , вооружено како шпионира таму,,,хахаххахаха.Ај и за тоа да не навлегувам...
    12. Возачот на Тоше Проески е осуден на 2 години затвор за убиство, така одлучи судот...А, имате вие начуено дека еден од главните во обезбедувањето на нашиве босови, усмрти човек на Партизанска и сеуште е на слобода...
    13. Законот во РМ не важи еднакво за сите, тоа е факт!!!!
    14. Некој од вас следи ли на берзата што се случува??? Следи ли некој, како со тек на времето берзанскиот индекс се повеќе опаѓа..Е сега некои на ова ќе одговорат - па светска криза е , секаде во светот берзата е во колапс Нема врска - во РМ - падот и порастот на берзанскиот индекс е во директна корелација со политичките случувања во државата.
    15. Огромна е бројката на "браќава наши" - албанци, кои зеле таму некое дипломче на слепо од Штулов или незнам си некој тетовски колеџ и се ставени во администрација да работат, а да не кажувам дека голем дел од нив и незнаат македонски како што треба да зборат, ама до пензија ќе ги држат работните места кои вие ги заслужувате да ги имате, пошто сте се скапале од учење со години на државниве факултети!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    16. Случаиве со Љубе, Тарчуловски и овој со Душко фармерот се само политичка монтажа...Љубе не му го лиж...е газот на грујо и затоа сега е предавник и антипатриот..., а Јохан е само јунакот....Имам за ова во другите теми пишувано, да не се повторувам... - дури и собите во студентските домови се даваат најпрво на студенти со партиска книшка, а за останатите ако остане место |( Изборот на претседател на ССУКМ исто е партизиран до коска....
    17. Едно девојче рече се отвориле дисперзирани универзитети, ама информиран е некој какви кадри таму држат настава.....
    18. Ајде толку, ме мрзи веќе...
    19. Aaaa и уште нешто, не го сфаќајте постов сега како моето мислење да е последно и јас сум управо за све...Ова е она што јас го гледам во РМ...

17. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    За премиерот :y: :y: :y:
    И мислам дека редно време е некои личности на форумов да прекинат да не просветлуваат со своите постови :!:
    Лолипоп се сложувам потполно со тебе :y: :*

18. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    А, ќе може ли ти еден пост да напишеш, како контра офанзива на мојот, ама со аргументи и факти да ме побиеш :!: Ако тоа го направиш еве јас ќе се одјавам од форумов и бело знаме ќе дигнам...Не значи ако на темата за провинција си влегла во дуел со мене , дека и тука треба да се контраш со мене :!: И со Lolypop , Darki, Lizalka и др. таму се испокарав, па сега нормално си дискутираме на многу теми :!: Не биди смешна молим те...Кога сакаш некој да го побиеш во земја , направи го со цврсти аргументи и дискусии, а не со дигање палци тука и проѕирни коментари :*

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    За премиерот Николче еве од мене :n: :n: :n: Ова се кажува!

20. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Можеби мојот пост не се однесуваше на тебе..али ако се пронаоѓаш океј ;)
    Сега немам време да ти одговорам со аргументи и факти...али ветувам дека утре ќе те удостојам со еден таков пост ;) Поздрав...