Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. Koketna

Koketna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    23
    Колку само мразам лицермерни луге !!!Груевски е невиден лицемер а се прави јагне,како и да е маската веке му е падната.Зарем не ви личи неговото владеење на тоталитарен режим?Народе освести се,нема да има напредок ако нема промени.Јас не велам дека Сдсм се најдобриот избор,мегутоа мислам ако се смени власта ке се откријат мн дупки.Ако се секавате на времето кога само Т мобиле беше оператор мобилен,колку беше поскапо да се јавиш дури за за секунда некаде.Кога дојдоа други оператори некако се смени ситуацијата.Мора да има конкуренција за политичарите да се стремат да се усовршуваат,да мислат на народот.Му ја дадовме целата власт во негови раце сега ке ни праи што сака.Буквално се поскапе,и парното,и струјата и бензинот.Само мојата платичка остана истата 12000.Толку...а стварно е жално.Втор факултет им студирам,демек многу фајде видов од првиот па....
    После ке ми кажуваат за некоја просечна плата од 21000.Абе ајде бегајте,вие политичарите го кревате просекот,а народот го дерете.Ке ми става таму споменици на секој чекор таму,без никаков вкус кичерај невиден,посебно оној златниот во жена парк.Абе дај ми солидна работа,дај некои услови за младите подобри,и стан да земат и да функционираат нормално.А не ми велиш дека "Купи куќа купи стан"е за млади брачни двојки а кога ги подигаа документите сите видовме дека немаше ни еден млад човек само старци беа.Абе зашто да имаат само 2 стана,нека имаат 4 или 5,па еден нека понесат и за во гробишта.Жално Македонче,стварно.

На enca.69, Hipster, creshicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Ај нека му среќен 42от роденден на премиерот :)

Прикачени фајлови:

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^Пратете некоја порака на телевиизиве со честитки и поздрави, колку битен ден, па и како празник може да го славиме во иднина, не ме чуди.
    И само ќе кажам, леле девица е, оф лелеееее.

4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    нека му е честит роденденот и се најубаво
    незнаев дека има 42 години-не личи за толку

5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Среќен роденден премиере. Уште еден државен празник и те како добро би ни дошол :D А и не изгледа како да има толку години бре. Помлад ми личи.

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Да е жив и здрав, што побрзо да тресне од фотелја ... на земја.

На danielka0507, slavica999 и Hipster им се допаѓа ова.
  7. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    На џуџето роденден му е?
    Оооо пВемиеВе гВујо ти посакувам предвремена пензија! :D :D :D :D :D
    и истребување на вошките наречени ВМРО-ОВЦИ :D

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Кога дојд на власт во 2006 сите мислеа спас за македонија, конечно ќе ни тргне, а тој се доупропасти Немам доверба во него. Мислам дека е полн со фрустрации затоа многу луѓе ги стави на црна листа што би се рело, ги затвори, ги уништи, ги остави без работа. Невработеноста не ја реши, Еу и Нато не му се приоритет. Само членовите на ДУИ се офајдија и ни се ситат со тоа што без мака си добиваат работни места.
    Се труди веќе 6-7 години ама се оди надолу?И ?Што прави, ги фарба и подмитува пезнионерите со гратис возење затоа што се 400.000 и како гласачко тело му вршат работа?

На enca.69 и Danilela им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    И јас и многу мои клеги, самохрана мајка со дете на 47 год преживува од милостина на комшии, ама тоа е, некој пак ќе го сака. Па и кога од негова политика останав без работа го смени законот за социјална заштита и сини картони требаше да плаќам затоа што лани на сметка ми стигала добра плата. Требаше како невработена да давам месечно по 2100 денари за картони кои можеби 2 пати во год ке ми требаат. И ете седам уште без картони како слепец. Добри се законите за полнење на ксата не за народот.

На Koketna и Danilela им се допаѓа ова.
  10. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Хепи брдеј ту ју.
    Хепи брдеј ту ју.
    Хепи брдеј диар Гwујче.
    Хепи брдеј ту јууу.

Му посакувам од оваа година, за секој роденден, да добива по 1cm плус на висина.
    А, со оглед на тоа што како човек старее, така и се смалува, Грујче ќе ни остане ист.
    Оде желбата. :D

11. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    94
    Кој и да му ја правел тортава, ги измешал партиите :)))
    Нека му е среќен роденденот колку што му е среќен народот.

На enca.69, Lemonade, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Па си има пари, се негува со ботокс :wasntme:

13. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Кога ќе се сетам дека наместо да гради споменици, можеше да отвори некоја фабрика за луѓето да не гладуваат, ми иде да го треснам од земја. Ок е да се гради, ама да се гради нешто корисно, а не споменици. Уште не можам да му ги простам врбите, јавната администрација, немањето бесплатен превоз за студентите и споменик за секој Македонец. :fubar: За ЕУ и НАТО да не збориме - пред некој ден фатив едно интервју каде странски новинар го зеза за напредокот на земјава и нашиов уште полуд не сфаќа дека го зезаат. Крајно сум револтирана од неговата политика - не дека другиве се подобри или направиле нешто, ама тој претера. Сепак додека има овци, малце ни е и ова.

На Koketna, Danilela и Angel.girl им се допаѓа ова.
  14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    :D

Прикачени фајлови:

На Koketna, Danilela и slavica999 им се допаѓа ова.
  15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.919
    Допаѓања:
    203.163
    Одамна ја немав читано темава и се запрепастив - колку ли има слепци што веруваат во премиерот и неговата политика. Одамна е јасно дека тој не и' мисли добро на Македонија, секој еден споменик, секоја една сала што ја има направено, или секој еден компјутер што го има донесено во училиштата му е начин да си го полни џебот уште повеќе... го упропасти здравството, образованието, економијата... нема кој да му се спротивстави, паметните знаат дека со будалиот е поарно да си немаш работа, а останатите заминаа во потрага за подобар живот... Господ да ја чува Македонија со ваква влада... а за неколку години се сомневам дека уште ќе нè има на картата...

На KuklickaSk, SunFlower94, Anne.B и 10 други им се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Искрено до сега Македонија нема видено подобар од Никола! Сите крадат, ама од него барем нешто ќе остане. И да си оди, Илинденска ќе биде ваква засекогаш, кај католичка улицата исто, спортските сали исто има уште многу да се набројува. Се возам постојано со автобуси, 4 години ги поминав мрзнејќи од еден крај до друг крај на скопје, кога одев во средно, испонастинав, сега да ти е кеиф да се возиш.
    Каков и да е човекот, прави за Македонија, се е видливо за разлика од претходните премиери, што за мене беа само обични лопови. Дојдоа на власт испоискарадоа се, затворија фирми колку што можат повеќе, продадоа што можеа, луѓе излетаа од работа и си отидоа. Никому ништо.
    Сегашниов премиер се што они расипаа, сега исправа, неможе да им го дочисти ѓубрето што го направија, премногу е!!!
    Лично мое мислење, немора некој да се согласува.

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Леле, кога те прочитав на момент помислив у швајцарија живеам, а за премиер го имам најразумниот човек :clap:

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    И јас си викам дали ќе не има на карта, бидејќи Албанците почнаа кај сакаат свои знаци и знамиња да ставаат, табли и никој не реагира. Работи Груевски против сопствениот народ.