Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    значи притигрл овие "штотуку дипломираните пресони на завидни позиции" очигледно е дека подобро си ја вршат работата од " искусните функционери на СДСМ" за канализациите и патиштата ( тоа барем ти треба да го знаеш бидејки си така компетентна за политика) е должна општината не владата :!: и притигрл ти вчера мене ме опоменуваше дека одам оффтопик што ги спомнувам претходните премиери а сега ти тука ми мешаш претседатели, цивили, шпиони и сл.
    :!: се извинувам пак што сум оффтопик :$

2. parisheroinstars

parisheroinstars Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    :!: Види preety girl, јас немам 28 години како тебе, него 15 и секако дека не пишуваме на форумот на исто ниво. Целта ми беше да кажам дека не го поддржувам премиерот воопшто, а не да пишувам реферати за политика.

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    1. 460 милиони евра за субвенции за земјоделците во период 2007-2012. Само за пример, тутунарите лани добија евро за килограм тутун, оваа година ќе добијат евро ипол;
    2. Зајакната борба против организираниот криминал. Сведоци сме на многу акции од тој тип Метастаза, Змиско око, Фаланга.....
    3. Најнизок рамен данок за инвеститори во Европа од 10 % ;
    4. Нови ренген системи за царината за полесно откривање на шверц на роба
    5. Проект за самовработување: 6 милиони евра за невработени лица во висина од макс. 3000 евра/лице со камата 1% годишно;
    6. Реформиран катастар;
    7. Компјутер за секое дете, бесплатен интернет, бесплатни учебници...
    8. Подршка за спортот, нови спортски сали, пензии за спортистите;
    9. 125 сипендии за информатичарите, 5000ден/лице;
    10. Електронски „шалтери“ да се спречи чекањето и корупцијата;
    11. Задоволни пензионери, пензиите покачени за 5-20% ;
    12. Реформи во културата, разбивање на креативните монополи во творештвото, промоцијата на млади глумци, режисери, вајари, ликовни уметници, творци...
    Кој сака да негира, нека повели.

4. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Во ред :!: Ова се веќе аргументи :!: Почитувам многу ваков начин на дискусија :!: Ама, Лолипоп, замисли онака хипотетички само - ај да ги ставиме на вага за мерење, твоите аргументи и моите аргументи..Пазии, двете имаме постови со аргументи и факти(го почитувам твојот пост :!: ) И ако ги ставиме еве замисли на вага, каков ќе биде резултатот:
    1. двете страни подеднакво тежат (значи колку направила владата добро , исто толку и лошо)
    2. Или едната страна ќе тежи повеќе??? Мојата или твојата ? Што мислиш???
    Иначе секоја чест за постот, зашто се гледа дека знаеш како се одвива дискусија, а не трабуњаш што ќе ти падне на памет како некои тука :lol:

5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Значи Прити според тебе оваа влада е подобра од претходните, ама сепак е лоша???

6. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Eeee :!: сега се гледа и твојата аналитичност , токму со ова прашање??? И го очекував ова прашање :) ....
    Најискрено не можам соодветен одговор да дадам, зашто многу нешта ми се конфузни на таа тема. Најпрво, во рамките на СДСМ имаше многу внатрешно партиски турбуленции, поделби, па и трансфери на еден политичар од една во друга партија :?: Па, во моментов се прашувам - има ли трета опција во РМ??? Сега триста работи ми се вртат во глава...Еве се сетив и на партијава на Љубе што ја формираше.....Само едно ќе кажам тука - и јас и ти настапивме со аргументи и факти :!: . Ниту јас можам да ги побијам твоите аргументи, ниту ти моите...Ама сепак ќе речам, аргументите за деструктивната политика на грујо, повеќе тежат и побројни се..Не дека јас сум ги навела, па сега јас сум во право, туку објективно гледано, така ми се чини :^)

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    ОК... Првата и втората твоја точка одат на мојот тас од вагата... 3та и 4та точка... признав и за Бранко дека е најдобриот оратор во државава, признавам има СДСМ добри политичари Шеќеринска, Макрадули, Заев, Фрчковски...сите со способност за реторика и елоквенција... Прашањето е дали имаат дадено некаков добар придонес за државава?????? 5та точка не се вага бидејќи претседателот не е дел од Владата, тој служи само да посетува други замји, да се смешка и да се ракува со колегите претседатели... ако каже збор-два тоа е бонус. Потоа, политиката е од секогаш во сите сектори на дејност, не е тоа ништо ново, партизација и непотизам имало и ќе има... еве да кажеме точкава ти се поништува со борбата на владата против организираниот криминал.
    Законот признавам не е за сите еднаков, ама пак ни тоа не е нешто made in Nikola’s goverment. На случајот со нашиве во Хаг не му е овде местото, си го кажав моето мислење во истоимената тема. За тоа дека први на листата секаде се оние со партиска книшка, потврдувам дека е точно... и јас на сличен начин си добивам секоја година место во студентски ( немам јас книшка, но близок пријател е во сојузот )... Не е праведно, но нормално е дека ќе имаат привилегии оние што трчале за позицијата... утре и СДСМ да дојде на власт нема да вработува луѓе со вмровска книшка. Така ти е тоа, тркалото се врти, некогаш си горе, некогаш долу...
    Па срцка, чиј тас тежи повеќе?????

8. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Е, ај вака да ја заклучиме дискусијава :!: Со следново прашање - ЗАШТО МАКЕДОНИЈА ТОНЕ , СЕ ПОДЛАБОКО И ПОДЛАБОКО??? Ама имајќи во предвид дека грујо е главниот бос кај нас ( батали и судство и МВР и претседател и јавно обвинителство и све ...) Зашто не оди напред Македонија???

9. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    притигрл никој овде ништо не кажува на памет само премногу ме испровоцира мене лично иако не се однесуваше на мене постот во сакам да кажам :
    значи толку ме испровоцира што морав да прокоментирам ..... и ај те молам немој "твоите аргументи" ги добивме по кај знај колку време и пола од нив беа оффтопик... и ако некој е малолетен не значи дека не прати политика - напротив јас баш пратам и знам што се случува и сега и до 2006 и не напишав аргументи затоа што прво ги чекав твоите а сега лилпоп ги напишала :!: само ќе додадам и за Скопје 2014 дека како проект ако се оствари е голем плус зошто стварно Скопје не изгледа на она што треба да изгледа и е за нигде и со тоа ќе се зголеми бројот на туристи а со тоа и ред други работи .. и ќе те замолам ако е возможно да прекинеш со навредите

10. parisheroinstars

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    браво Кике :clap: :)

11. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Кикеее, немој да се лутиш, губиш од убавина :lol: Моментално со Лолипоп дискутирам, не улетувај како гром од ведро небо со смешни постови...Да се разбираа малолетните во политика ќе имаа право на глас, девојче..И ај наведи , Кике моја, што те навредив толку, па ај да ти се извинам... :lol:

12. parisheroinstars

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    Океј, ако ние неаме врска ти монолози држи си, може? ;)

13. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Не држам монолози...Туку на оваа тема дискутирам само со ликови кои се подобро упатени во политика, кои аргументирано коментираат и реплицираат... :!: Поздравче, а на други теми ееее ако сакате до сабајле ќе си муабетиме, нема проблем... :hai: :*

14. parisheroinstars

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    Знам дека многу подобро се разбираш од мене во политика, ама некако нервира тоа што пишуваш дека не сме знаеле реченица да сврземе и слично..

15. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    па не побарав да ми се извиниш само побарав да прекинеш со навредите, знам дека не се однесуваа за мене пошто после тоа јас влетав во дискусијата, ама сепак ова за кој и да е наменето било која "малолетничка" да го прочита би се чувствувала понижено
    :!: не значи дека ако немаш 18 не се разбираш од политика и дека не знаеш реченица да сврзиш тоа се ПРЕДРАСУДИ срцка, а од твоја страна и мала дискриминација кон нас, а тоа што немаме право да гласаме не значи дека немаме право на мислење што ако можеше за миг ќе ни го одземеше... :!: и не сакав да улетувам само сакав дати објаснам дека повредуваш некој со твоите постови, ама за жал неуспешно

16. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Viki44e :?:
    Кај е твојот пост, поткрепен со аргументи и факти, што рече дека ќе го напишеш??? Не го гледам на темава :?: Види ги на Лолипоп постовите и моите постови за политика, па може ќе увидиш барем малку, што значи терминот ДИСКУСИЈА ... И не се прави паметна дека, не бил твојот беден и смешен коментар за мене наменет, пошто и со шуплива глава да е некој , ќе види дека тоа за мене се однесуваше :!: И уште нешто - викаш ќе си ме удостоела со реплика :lol: Драга моја, јас тебе те удостојувам , што ти враќам на бедните и смешни постови . поздрав и среќни празници :hai:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас сум за, колку и да спориме, ниту ти ќе ме убедиш мене, ниту јас тебе. Јас инаку не сум политички определена, само ме нервира сето она напаѓење на човекот, кој сепак мислам дека добро си ја врши работата. Убава агенда имаше владата, само некако мислам дека се прецени со рокот за кој мислеше дека ќе ги заврши работите... А не смее да се заборави и фактот дека се соочија со проблем кој другите влади го немаа, т.е. ГРЦИЈА :!: .
    П.С. Зошто мислам дека не е Груевски најголемиот бос кај нас, туку дека има многу помоќни луѓе кои стојат зад него и му дикитираат :^)

18. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Некои аргументи се веќе наведени во др.постови но сепак ќе ги споменам...

1.Покачување на пензиите...
    2.Укинување на визниот режим...голем чекор напред..големи бенефиции во транспортот..
    3.Македонија се наоѓа на 3то место во светот по спроведените реформи за водење бизнис..
    4.Субвенции за земјоделците..нивно зголемување со цел поттикнување на земјоделството...
    5.Проект ''Регулторна гилотина''- поедноставување и изнајдување на решенија за поуспешен бизнис.
    6.Подобрување во образованието,бесплатни учебници,компјутер за секое дете,бесплатно и задолжително средно образование,намалување на партиципациите на државните факултети..
    7.Стипендии на државните факултети..
    8.Малку постари успеси (но во рамките на функциите на Груевски)
    *Денационализација-враќање на имотите..
    *Регулирање на долгот кон семејствата со т.н.заробени девизи..
    *Реформа на платниот промет...
    9.Успеси во борбата против криминалот и корупцијата..Операцијата ''Пепел'' против тутнската мафија,случајот ''Изгрев'',како и операцијата во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување.Во економскиот криминал расчистени преку 900 случаи..
    Акции против недозволената трговија со наркотици...
    10.Подобрување на патната инфраструктура...локални и регионални патишта..поголема безбедност..

Не планирам да филозофирам и слично..Ова мислам дека е доволно..И ќе прекинам да пишувам..затоа што сите твои постови наликуваат на препукување па не сакам и оваа тема да биде заклучена..Поздрав ;)

19. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Лолипоп, мислам дека знам за кој мислиш дека е поголем бос од Грујо ;) Ај, прати ми ЛП :) Мислам ако сакаш прати ми или па напиши тука, што има врска...Чисто дилемите да ги расчистиме, онака :)

20. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Знам, оф топик ова ама ај... дај доста се аргументиравте и реплициравте на темава која ја однесовте сосемна во друг правец. Велам јас не е политика за жени :D . И, едно ќе молам, имајте бон-тон и култура, не навредувајте, барем не тука, ниту форумџики, ама ниту политичарите. Теле, не теле, тој е претседател, Иванов. И само тоа можам сега да ви кажам инаку мразам политички дискусии- нашата држава е парламентарна, што значи одлуките ги носи парламентот, неговите членови, претседателот има улога на Англиска кралица, значи, говор на манифестации, средби со делегации. Значи освен војската под негова директива нема ништо.
    И ај, веќе почнав, да си кажам и јас. Мислењето за Груевски досега ми е позитивно, макар што имам и јас свои негодувања на одредени работи. Политиката кај нас е таква каква што е, и сигурно јас не очекувам за пет-шест години Македонија да биде Дубаи. Многу работи треба да се поправат. Мноооооогу!
    За мене досега имало доста позитивни работи, од кои некои и ми се лично врзани за моето семејство, и сигурно нема да се жалам, кога не сум ни видела подобро од ова. Кај нас работава е ако ти дава оти дава, ако не дај оти не даваш, битно еда се плука. Има и мани премиерот, фала богу, ете на пример со ваучерите за апсолвентите, даде две години, за нас нема. и со ништо не можам да го оправдам тоа. АМа сепак јас ги гледам позитивните работи, ете Викиче и Лолипоп доволно кажаа.
    Не барам никој да се правда или осудува, секој има право на свое мислење. Само без навреди.