Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Discussion in 'Политика и настани' started by OzzyAngel, Jun 11, 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 vote(s)
    42.4%
  2. Негативно

636 vote(s)
    57.6%
  1. creshicka

creshicka Популарен член

Тоа што ќе прави вртелешка од 160.000 евра го прави многу добар премиер. (not). Ај за спомениците, ја одразувале Македонската историја и идентитет, ами вртелешкава? Глупост до глупост, перење пари, и ебење во здрав мозок. :sun: Си го изгласавте, нека ве врти на вртелешката како што ве вртат на малиот прст. :sun:

enca.69, KuklickaSk, zarah and 4 others like this.
  2. Greeen

Greeen Истакнат член

Јас се согласувам со тебе,се тоа е супер.Ама ќе ми биде многу мило и ќе бидам многу среќна кога нема да има луѓе кои умираат затоа што немаат доволно пари да се лекуваат.Кога ќе видам задоволни,исполнети лица,тогаш и ја ќе бидам многу исполнета.Кога државата ќе биде како што треба и кога нема да се плашам некој да не ме утепа на улица.Државава општо,функционира СТРАШНО лошо и не знам кај ќе биде крајот.
    И ќе бидам задоволна кога ќе имам доволно пари да се прошетам како човек во центар,без да се мислам дали да јадам или да издржам до дома,дали да се вратам со такси или автобус,дали патиките ми се скинати или не.
    Ова за мене е жива бедотија!од ова полошо неможе да биде.ОСВЕН кога ќе МОРА да си одиме од нашата држава.
    Е тоа е суровата реалност според мене...
    Мислењето за премиерот-НЕГАТИВНО!

Annath and Danilela like this.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Негативно во секој случај. Па колку само е арогантен. Нас не остави без работа еве сега работам за плата колку што земав пред 4 год, ама тогаш немав искуство. Нашата фела ја уништи. Не падна на најниско можно ниво. Дојдовме во ситуација интелектуалци да работиме за 9000 и секој да не зафркава за тие пари. А за спомениците, па тоа е само шминка. Само Скопје живурка, а а во провинција луѓето немаат за леб. Сум сретнувала по автобуси луѓе од Источна Македонија, абе до Белград до автобус, од тука авион и до Малме. Возат камиони со бугарски пасоши. Тие викаат во малите места е пустош, нема со кој муабет да направиш. И кај ќе најде работа таму. Кажуваат дека 30 дена со 9 -10 саати работа земаат 8000 ден. И со тие пари може сметките да си ги плати. Очајно е во МКД, само нема каде да се бега.

Li0ness likes this.
  4. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Колку и да е смешна, трагична, траги-комична реалноста и моменталниот премиер, додека имаме проста и безнадежна опозицијата каква што имаме веќе со години, ќе си се навикнеме да го гледаме насекаде со своето „волшебно“ стапче.

5. Dala

Dala Популарен член

:clap: Го уреди градот :clap:

6. Greeen

Greeen Истакнат член

Го уреди градот-ги умре луѓето. :clap:

7. Dala

Dala Популарен член

Зошто да ги умре луѓето?

8. Greeen

Greeen Истакнат член

Па им го зема лебот од уста на луѓето,за да го уреди градот.
    Ве поздравува таа "мила" фаца :) :|

Attached Files:

Antula, angelina1 and Danilela like this.
  9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Не можам да ги сфатам луѓето шо му се клањаат ко Бог за двокатни градски автобуси и лавови.
    У осталом читам тука и гледам сите зборат за Илинденски, Партизански, центар и не знам ти што.
    Абе, не е то Скопје?
    А Македонија бе луѓе? :D :D Мислам, стварно, а Македонија? :D
    Не сакам да демантирам никој, ама мене одамна ми изгледа ко Грујефски само да се грижи за Скопје.
    Немам ништо против Скопје, нормално, не ме напаѓајте дек сАм побркана провинцијалка. :^) :P

Поз од Пеце од Сиднеј напред груевски :hai: :*

angelina1 likes this.
  10. daylight

daylight Популарен член

За жал оваа грешка сите влади досега ја правеле. Слушам дека слична ситуација биал и во некои соседни земји. Претпоставувам рачунаат на тоа дека најмногу жители има во главниот град па таму ќе биде највидливо ако градат а со тоа на најмногу гласови ќе може да сметаат од таму. А селата токлу малку бараат за инвестирање за да заживеат но изгледа им се гледаат многу на број а малце жители, додека во Скопје речиси сè е на едно место...

11. kikav

kikav Популарен член

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l likes this.
  12. Ingvild

Ingvild Популарен член

^ Добри се, добри. :)

Па од сите премиери на РМ до сега овој ми е најдобар !
    Се труди човекот, гради, инвестира... Сепак, најголем респект затоа што ПО НИКОЈА ЦЕНА не сака да се смени името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !!! :l:

kikav and Ligavka like this.
  13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Јас само незнам како може некои луѓе при очи слепи да бидат, при уши глуви и при чувства бесчуствителни. Господи, ама се додека има овци ке има и кој да ги стриже. Толку од мене :hai:

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Денеска гледав снимка како во Сарај чита на албански, а не да не му оди. Тој ни англиски не знае да чита, што е срамота за еден премиер. Боже, каков патриот, каков премиер...

15. Antula

Antula Истакнат член

Читам коментари Гвујо градел,па,па,па со чии пари гради?????? Со на татко му наследството??? Не ми се верува, човеков се уби од крадење со разлика во цена на милион споменици,врби,згради,мостови итн а некој мисли дека се трудел. А бре,тоа се пари од даноци од мене и вас, ја изеде иднината на нашите деца а неговите ќе живеат боговски од нашите пари. :swear: На кој му арно пак нека го гласа, ама ако и овој пат победат значи ние како народ и не заслужуваме ништо подобро освен Кастро идеологија.

angelina1, Edie.S, nesa and 5 others like this.
  16. Westlife

Westlife Популарен член

Му се восхитувам!

17. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Cекоја чест на човекот..но сепак да не претера малку со спомениците? :!:
    А и секоја година ветува дека платите ќе се зголемат,но тие само се намалуваат :^) а цената на потребните продукти се зголемува...а тој си гради споменици,ајде во ред еден,два па и три ама тој за тие споменици што ги изгради можеше да нахрани некои гладни семејства :!:

18. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Премиерот е одличен, а народот колку и да работиш и што и да правиш се е незадоволен очи гледајќи ги убавите работи се зацрнуваат, како во времето на Црвенковски да беше подобро едно камче не подместија ништо за државата не направија! Го подржувам премиерот во се,што направи досега ми се допаѓа како ја води државата и како тече работата за името секоја чест, :bow: :up: подобар премиер досега немало, а народот кога ке го слушнам јас тоа не работам јас оваа не работам па после пари немале кој им е крив.Само напред супер е сее! :clap:

kikav likes this.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Фрчат огласи за работа во државна администрација.... Избори се ближат, избори се ближат, а Грујо купува гласачи...

А додека купува гласачи кои ќе ги плаќа со парите на оние кои работат во приватен сектор, ги омаловажува жените, промовирајки ја улогата на современата жена во Македонија која е машина за репродукција, става врби од 200 000евра евра во Вардар( Упс, абе старите врби се исушија, па стави нови), носи реформи во здравството, каде министер е дечко со завршен ДИВ, како нели најстручен во областа медицина, промовира говор на омраза, поттикнува ОМРАЗА преку ширење на хомофобија, дискриминира (и во исто време прави реклами како треба да бидеме толерантни да и да ги прифаќаме различностите?), да не збориме за исполитираноста на медиумите и мизерното известување и после толку време на власт, сеуште за проблемите во државава, крив му е Бранко.

Епа секоја чест Премиере. Навистина сте најдобар!

Lolo5, Annath, Filiposka and 3 others like this.
  20. kikav

kikav Популарен член

Потполно се согласувам со горе наведеното :D :D :D