Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Discussion in 'Политика и настани' started by OzzyAngel, Jun 11, 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 vote(s)
    42.4%
  2. Негативно

636 vote(s)
    57.6%
  1. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се согласувам и јас .Само напред :) :) :)

2. cecilia

cecilia Популарен член

Мора ти во некој паралелен универзум да живееш.
    Во држава со највисока стапка на невработеност ќе се најде некој да каже супер е се, луѓе незнам дали да се смеам или да плачам.

Annath, karenin, BoaVista and 2 others like this.
  3. Greeen

Greeen Истакнат член

Кога и да ја отворам темава,ме фаќа некоја нервоза,затоа што сум страшно разочарана од премиерот.Па и не знам дали заслужува да биде наречен премиер.
    Не само што е највисока стапката на невработеност,ја не знам што е како што треба! Ова е страшна работа,а народот ќути.Кога се отвара некој нов трговски или маркет таму е цел град,а кога ќе треба да се протестира за високата цена на струјата,тогаш на улица има 10 луѓе најмногу.Срамота е !
    И БРАВО името што не го сменил,ама за некоја година ќе бидете принудени да си одите од својата држава,или ќе трпите терор,и ништо нема да ви значи тоа што името не се сменило.Затоа што албанскиот народ не сака да живее со македонците,туку сака ова да биде Албанија.Нека прошета нашиот драг премиер натаму после бит пазар,нека оди да ги праша тие луѓе таму како живеат. :!:
    Има МНОГУ поважни работи од споменици,фонтани,отварање нови трговски центри! :x
    90% од луѓето ЕДВАЈ врзуваат крај со крај,а Груевски ми кажува како е добар животот во Македонија,во другите држави било полошо. :x Е фала Грујо,ме утеши |(

Annath likes this.
  4. Ligavka

Ligavka Истакнат член

За мене е добро, и тоа е мое мислење а тебе дали ти се плаче, смее или ке се убиеш тоа е веќе твој проблем, овде има право секој да си го каже своето мислење, и никој мене неможе да ми суди само јас знам дали е тоа добро или не за мене поздрав!. Cecilia :)

EMoonlight likes this.
  5. Greeen

Greeen Истакнат член

Oкеј океј,без нервози и карање.Сите си кажуваме наше мислење.Така и она си кажа нејзино мислење. ;)

cveke123 likes this.
  6. cveke123

cveke123 Истакнат член

Има добри и лоши страни. За некои е светец и не греши, за некои спротивно. Јас не можам да кажам дека е идеален, државата се справува со голем број проблеми. Најмногу финансиски. За мене, проектот Скопје 2014 е непотребен. Само државни пари се трошат за да се збута Скопје. За други пак, ова е разубавување.
    На секои пет метри имаме спомениче.

Уште еден проблем е големиот број на невработени, а повеќето се на возраст од 20-30 години, што е навистина жално. Намалувањето на плати, зголемувањето на цените... Влегуваме во европска зона, викам за цениве, доаѓа во нормала како и другите европски државви во европската унија, проблемот е во тоа што платите не се во европската зона... Овие се главните фактори за незадоволните, кои имаат право да се незадоволни. Секако, се не зависи само од него, и од други, ама тој е најгоре, има функција да влијае на некои проблеми во државава.

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Да Гин се сложува, џабе се удираме во гради дека сме Македонци името не го даваме кога ние секој ден државата ја губиме. Од Сарај до Струга тоа е друг свет. Секое село колку и да е мало има две џамии. Што ако географски тоа е Македонија кога селата и градовите се скоро чисти. Прашање на време е кога нашите ќе бидат избркани од таму. Ова на Косово број 2 ми личи, ништо друго, ќе го молиме Господ да не спаси од сиромаштија и терор како што викаш , бидејќи Албанците со секој ниви гест, силеџиство, веење знамиња, химна албанска пуштање ни покажуваат дека пола МКД е нивна. Тука Грујо ништо не може, и невработеност да реши не може, да влезе во ЕУ и НАТО не може, да донесе инвестиции не може, да граантира безбедност, ама ништо, само е во некој филм кој брзо ќе му се скрши кога ќе бидеме народ без држава.

Greeen likes this.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

А тука збориме општо за премиерот, а не да го кажуваш твоето мислење само затоа што твоите се вработени, топло ви е дома и имате полн фрижидер. Ако ти се чувствуваш добро, одиш по приватни лекари и шеташ низ трговските центри секој ден тоа не го прави премиерот добар и дека е супер е. Разбуди се малку и погледни подалеку од носот да видиш дали е супер е. Уште и паметна се правиш, а изгледа далеку си од реалноста |(

Annath, kravce, danielka0507 and 2 others like this.
  9. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Каков премиер е овој...Не раскара со сите..Створи омраза мегу македонците..Створи националистички тензии меѓу албанците и македонците...Сиромаштијата ја доведе до дно...Основните потребии на народот ги направи луксуз..Во времето на овој премиер (ни име да не му спомнам) обичниот зејтин стана луксуз...Инвестира во споменици и глупости, место да изнајде начини да не извади од оваа криза...Се зајмува со кредити, кои цел живот ќе ги плаќаме ние и нашите деца...Не утепаа од плаќање казни на секој можен начин и на секој чекор..Ова не се трпи...Срамно е некој убав збор да каже за гаволов кој владее...САМО ГОСПОД ЕДЕН ДА НЕ СПАСИ ОД ОВА ЗЛО...

Annath and kravce like this.
  10. ocila

ocila Истакнат член

Вејќе основните потреби станааа луксуз....спомениците ли ќе го најадат наротот место да даде толку пари за споменици нека ги покачи платите и пензииите..за државно ти треба партиска книшка за да се вработиш...разликата меќу овој и црвенковски е што црвеновски каредеше пари јавно а овој скришно...

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Пред да биде он премиер, ние просто цветавме како братство и единство бевме со албанците? А? :^)

linguaragazza likes this.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Златна да не е обратно :^) ... Овој краде апла пред очи! Будалата ги направи другите побудали, алал да му е како успеа со дел од масата оВци да манипулира откако ќе ги поткупи со некоја паричка повеќе. Нек се деца радују! :!: Ама за жал нема за долго ... тркалото се врти за сите, а кармата е голема кучка!

Annath, ocila, JuLleE and 2 others like this.
  13. danielka0507

Пред да биде он премиер, ние просто цветавме како братство и единство бевме со албанците? А? :^)[/quoб

Дека во неговово владеење подсеќа на моменти од 2001 година, тоа е факт...А братсво и единство нит сме биле ниту ќе бидеме..Само не дај боже да се повтори тоа..А алчноста за пари на оваа владеачка коалиција, само тоа го носи...Бидејки како што кажа погоре Јуле, народот сме овци...Во држава во каква што сме ние, мора многу умерено да се поставуваат работите мегу албанците и македонците..Во спротивно за жал, ние сме тие што губиме...

14. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

До некој степен ми се допаѓа политиката која ја води,редно беше некои работи да се доведат во ред.За ова со албанците не се сложувам дека тој не раскарал со нив,далеку од тоа,тензијата од 2001 никогаш не ни изчезнала.Всушност сметам дека ако не беше тој премиер,некој друг досега ќе дозволеше и отцепување на одредени територии.
    Грешка во чекори е дел од проектот Скопје 2014 и мислам дека тоа му одзема поени.Како проект не е лош,ама дел од спомениците се толку несоодветни и непотребни-хаос.Најглупаво е тоа што всушност навистина се фрлија огромни пари во Вардар за врби.Мислам дека проектот треба да се заврши кога веќе е почнат,ама не сега туку во некои подобри времиња.
    И морам да напоменам дека знае да си го избере тимот и луѓето околу него.

15. kravce

kravce Форумски идол

Беше помирно Сноу. Ние сме биле пријатели со Албанци, моите работат со нив многу години, ама вакви тензии на национална основа никогаш не почувствувале. Јас барем кога одев во школо немав страв дека некој ќе ме заколе во автобус или во школо. Сега е страшно да се качиш во 2ка бре. И која е таа поделба меѓу нас, лупање во гради за партија. На куќни прослави, свадби, слави се караат брат со брат за партија. Дали народот оглупаве, меѓу нив и нови генерации половина од Косово, нема никаков мир, почит, разбирање, постојано сме на штрек дека нешто страшно ќе се случи, а и се случува.
    Само ве молам, оние кои слепо го бранат премиерот или било кој друг политичар, прво да си дозволат да излезат во реалниот свет да побараат работа, да се прошетаат низ дупките на државава, зашто Скопје не е Македонија, не дај Боже само да им притреба здравствена помош. Лесно е да климаме со глава од удобната фотелја дома и да се восхитуваме на имитациите од светот што ни ги сервираат во центарот на градот. Сменете го малку каналот од Сител и погледнете еве овде или било каде другде како народ моли за помош од немање ни за леб, а камо ли за лек. А ние се китиме со врби, чамци и плажи на Вардар. Дека само тоа ни недостасуваше.

Annath, Hipster, julie77 and 3 others like this.
  16. danielka0507

Кој работи се доведени во ред?Тоа дека ние македонците го плаќаме данокот и издаваме фискални сметки,затоа што тешко нас ако влезе инспекција и не казни.Казните се превисоки...Дали се донесени во ред дуканите во чаршија?Дали си пазарела таму?Дали некој ти дал фискална сметка? Па тие не ни имаат фискални каси...Тие работи се воведени во ред?Оди пазари и ќе видиш..И смеј побарај фискална..

17. julie77

julie77 Форумски идол

Аааа извинете! Сноу жити се кое годиште си?? :^) Имало проблеми со нив да. Ама сега откако добија се и повеќе од тоа уште повеќе забите ги покажаа. Ок, им се може. Ама во Скопје јас не паметам толку проблеми со нив години наназад кака што последниве две - три ги има. Кја мене се веќе мнозинство, се граѓани од прв ред па едноставно не ги интересира веќе насилство, буцкање и сл глупости, ама во Скопје добива големи размери. Скопје било релативно мирен град до пред некоја година, а посебно пред распад и после на ЈУ.

Annath and Hipster like this.
  18. danielka0507

Утре најавуваат дека цела држава или Скопје, незнам точно ќе ја обојат во црвено со нивните знамиња..Кога било ова порано вака?

19. Emma89

Emma89 Популарен член

Зарем ситуацијата со гладни, бездомници, болни луѓе ја има само кај нас? Низ цел свет е така, некаде повеќе, некаде помалку. Тој што излегол надвор од државава видел барем малку дека е тежок животот секаде, а не само во нашава земја.
    Ниту бранам ниту напаѓам политичари, ситуацијата што ја кажувате со тие споменици и дека народот гладува, а можеле тие средства да се искористат за ваквите социјални случаи, е трн во око на секој од опозицијава, од останативе партии. Можеби жалат што не го направиле тоа во нивното владеење, па денес ќе си беа на власт. А што ќе направеа, само ја осиромашија државата за уште толку, вратете се наназад низ годините, погледнете, прашајте некој постар како беше.
    И ова што го кажувате за националистички тензии, се прашувам, кај бевте изминативе 10-15 години? Отсекогаш ги имало тие тензии, ако не сте запознаени со тоа, како што реков прашајте некој постар, или пак некоја личност што живее со нив во градовите од западна Македонија-ќе ви кажат. Имало и секогаш ќе има таквии тензии. Груевски не шири омраза, народот шири.
    Ајде албанциве што се случај тежок тоа веќе го знаеме, голем дел од таа нација не' мрази како народ. И од нашиве исто. Ама има и наши националисти кои само се силат, а после кога доаѓа густо бегаат како п**** од страв. Е не иде тоа така, ако си маж биди до крај. Не се сили, не создавај тензија кога знаеш дека си слаб покрај такво племе кое ќе се собере околу тебе па ќе не знаеш кај да бегаш.

Ситуацијата дојде лоша кај нас, секој завршува факултет, сака државна работа. Епа не иде тоа така. Лошо време дојде, сите учени станаа, затоа и народот бега од овде, нема пари, нема работа. Ни порано не било добро во државава, ниту сега е. За во иднина ќе видиме како ќе биде. Кој и да е на власт ќе си ги гледа своите интереси. Во ред, нека ги гледа, ама нека прави нешто и за народот. Зошто само тој страда.

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Лошо време не дојде, туку го направија да биде лошо.
    Кој може ако не политичарите.
    А да кој е крив, народот глуп, кој го трпи ова и го подржува и му се клања уште.
    Сте виделе ли вие што е бунт против власт, кога само еден данок ќе се покачи, кога само еден амандман ќе се усвои, што не им е у корист на народот?
    Епа не сме виделе, ни зголемија цени на се, од леб и вода, до чоколада и кафе, и ние пак ќутиме.
    Епа офци сме бре и ќе е стрижат.
    Јас темава и темиве од политика искрено би ја забранила за помали од 18, ма да дискутабилни се и некои над 18, што буквално само си тролаат по темиве, и си пишуваат глупости.
    Реков дека нема да пишувам више во темиве ама од такт ме вадите си небулози.
    Викам јас дека пола од населението е неписмено и извините на груб збор-глупо.
    Веруваат у секакви приказни што ни ги сервираат политичарите, не само власта и владава.
    ОСВЕСТЕТЕ СЕ!
    Тргнете ги тие розови очила што ги имате на себе, дајте мислете со свои глави, не бидете марионети на некои си високи структиру, кој преку вас гледаат само своја корист, а не ваше добро.
    Најискрено не ми се живее во државава, не само заради политикава, заради нашата малоѓраѓанштина, неписменост и ступидност.
    Ни нема оправување, ни НЕМА.
    Не правите глупи при здрав разум и очи.
    Епа одбивам да верувам у нешто што знам дека не е така.
    Гледам, читам секојдневно за сите настани што се случуваат не само кај нас, општо во светот, и ќе кажам дека сме една навистина чудесна земја, не во позитивна конотација.
    Доста со препукувања, доста со идеализирање на политичари ко бојаги измислиле топла вода и од нив потекнува Македонија.
    Размслвајте со своја глава, бидете рационални и непристрасни, и гледајте малку за доброто на целината не за групата.
    Кога ќе сватиме сите дека сме едно МАКЕДОНЦИ, не вморовци,сдсовци, дуевци, албанци срби,турци, и кога сите ќе мислиме за доброто на комшијата и на моето семејство и на некој во некое село кои прв пат го слушате, и ќе се размилува како да се подобри свеста на сите и за доброто на сите, е тогаш ќекажам ех колку сме ние сложна и мирна земја, за убаво пристојно живеење.
    Имам многу, природни убавини, потенцијал, ама немам разум, ние луѓето ги уништуваме сите работи!

Annath, nesa, wizardess and 6 others like this.