1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Не знам дали само јас мислам така ,ама мене лично во Опуштено повеке не ми се допадна Каролина .Навистина досадна и безлична особа,можеби и не и беше местото баш таму во тој момент ,не знам ,но на секое нејзино интервју го имам истото мислење за неа,и што е со тоа неконтролирано забење,?
    А да не бегам од темата интересно е да се гледаат политичарите и во оваа светло,ем ке чуеме и по некој виц :lol: (мислам дека го видов мацолот).

На Mermaid90 и Abeja им се допаѓа ова.
  2. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Незнам дали сте свесни ама залихите на вода секојдневно се намалуваат и сметам дека водата ќе биде се поскапа и поскапа, дека не го цениме тоа богатство што го имаме сега, дека некои немаат за пиење тоа добро го знаеме сите ама никој не припазува малку. И би кажала имаме една ГОЛЕМА среќа што не се дозволи да се приватизира водава е дека тогаш ќе молевме за вода и немаше да се жалиме дали е скапа или не ;) исто сум задоволна од намалената партиципација за факултетите, за намалената невработеност ( којашто некои луѓе не ја ценат, имав слушнато “ех ни дадоа работа ама за 10 илјади не се работи“ па стварно има неблагодарни значи малку што имаат работа, една плата повеќе во домот па и малку биле, секако дека се малку и 10илјади ама поарно тие отколку ништо така ?! Без разлика на тоа која влада е треба да ги гледате и позитивните работи а не сега јас сум од друга партија и за оваа се најлошо или сум за оваа па сега се најдобро, бидете реални ;)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141

Има добри проекти, не дека не, ама треба уште многу да се работи. Имаме лошо судство, полиција(последен пример по 4 дена најдоа кој го претепал возачот од Брза помош, иако камери има на секое ќоше). Здравството исто е скапо, ако немаш картони, осигурување ич не тргнувај на лекар. Додатокот за 3 дете е селективен. Во мојот град 80% од тие што добиваат пари се Албанци и Роми, а неколку Македонки знам за баналности ги одбиле. Вработувањата во МАкедонски шуми партиски, еве ги седт и примаат плата. Епа зошто јас да се потам за 12.000 со школо кога гледам дека со 3 степен средно седат дома и земаат по 9000? Затоа што се партиски војници, а јас не сум ? Владата не ги мотивира младите воопшто. Тука има иднина за пензионери бидејќи се тие голема гласачка машина. Лично за мене работам скоро дупло повеќе од пред 2 год, а платата ми е двојно помала. Затоа што има кадар невработен на тони, на таа финта може во секој момент сопстевникот да ме уцени иако сум квалитетен работник штом работам за двајца.

4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Ај бе не го тупете, вие додека се трезневте и бевте во длабок сон после новогодишната журка, премиерот отвараше трафостаници и тоа на 01.01.2014 год. кога всушност беше државен празник. Јас мислам дека требаше да се самоказни зашто работи на државен празник. Ама тоа ти е, има се може се. :rofl:
    Глас да не ви слушнам, ниту вие не ја почнавте годината така работно и трезно како него. ]:)
    Се нешто ви фали :lol:

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Секој си има право на мислење. Но со блодираното морам да разграничам. Во мојот град минималната плата е сеуште 7-8 илјади немој да зборуваш само за Скопје. Премиерот изгледа несака да се сврти наоколу и да погледне малку дека во мојот град за тие 7 илјади одат луѓе способни со факултет а некои и со два (да не им си во кожата) и пеглаат на пареа по 10 саати дневно од 6 до 16часот на нозе цело време. Јас не сум во ниту една партија, бидеќи сум свесна дека никој мене нема да ми купи леб ако не си сработам сама. Па, учењето е сила, учењето е моќ. Хмм,зависи за кого како! Ако си братучедд на Груевски тогаш знаеш колку ке ти биде гајле за учењето дали е сила,или моќ? Ете јас сум реалист секоја страна ја гледам реално. Мене ми се доволни 10 илјади денари ама само за мене. Јас не можам да гледам фамилија со 10 илјади денари,па уште да раѓам деца, 3,4,5... Овдека кај нас е претешко да изгледаш две нормални, а не повеке. Инаку, како ке се изведи приватизирањето на водата и од страна на кој,те молам да ми образложиш. Бидеќи за тупење на празно знаеме сите.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Секој си има право на мислење. Но со блодираното морам да разграничам. Во мојот град минималната плата е сеуште 7-8 илјади немој да зборуваш само за Скопје. Премиерот изгледа несака да се сврти наоколу и да погледне малку дека во мојот град за тие 7 илјади одат луѓе способни со факултет а некои и со два (да не им си во кожата) и пеглаат на пареа по 10 саати дневно од 6 до 16часот на нозе цело време. Јас не сум во ниту една партија, бидеќи сум свесна дека никој мене нема да ми купи леб ако не си сработам сама. Па, учењето е сила, учењето е моќ. Хмм,зависи за кого како! Ако си братучедд на Груевски тогаш знаеш колку ке ти биде гајле за учењето дали е сила,или моќ? Ете јас сум реалист секоја страна ја гледам реално. Мене ми се доволни 10 илјади денари ама само за мене. Јас не можам да гледам фамилија со 10 илјади денари,па уште да раѓам деца, 3,4,5... Овдека кај нас е претешко да изгледаш две нормални, а не повеке. Инаку, како ке се изведи приватизирањето на водата и од страна на кој,те молам да ми образложиш. Бидеќи за тупење на празно знаеме сите.

Убаво си кажа. Тие што живеат во Скопје и работат во администрација, тераат по 2 одмори годишно и ги наговараат другите да раѓаат деца, не се свесни како се живее во малите места. Таму да најдеш асална работа ти треба цела вечност, освен ако имаш партиски и роднински врски. Инаку со 10.000 ако повеќе трошиш, ако ти се погоди месецот свадба или некој роденден, некој непланиран трошок отидоа нема да стигнат ни за самец.

На lana.del-rey и Youknow им се допаѓа ова.
  7. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Youknow за водата не тупам напразно туку сакаа да ни ја приватизираат водата, нашиве бараа кредит за да се прават бунари за миење на улиците да не се троши чистата вода за таа намена, а нас фино лепо не уценуваа за да се приватизираме дека само тогаш ќе ни дале кредит, па кога ќе дојде ден да ни ја земат водата во превод ( не за џабе САД војуваат на истокот дека се таму главните извори на вода и нафта ) па така и од нас сакаше Некој да види аир ;) да се согласувам и со останатите што пишале дека има многу и со факултет што немаат работа и луѓе што само седат и земаат плата ама преку ноќ неможе се да се среди и на сите да ни биде убаво па верувам дека полека полека ќе се средуваат работите во државата ( а и не верувам дека постои држава во која се е како што треба, секогаш има нешто што недостасува и што не чини ). А и граѓаните имаат некоја вина еве ќе ви дадам пример.. во една фирма( небитно која ) ги уценуваат луѓето да не се осмели некој да пријави неправилности дека немале да добијат плата и слично, значи немаме храброст да се спротиставиме доволно на корупцијата и сите само знаеме да се жалиме а ретко кој превзема нешто за да го промени тоа :)

Ова е само мое мислење немам никава намера да почнувам со расправии пошто знаеме сите ваквите политички теми и секакви мислења како завршуваат :hai: Поздрав и Честит Бадник и Божиќ на сите :*

8. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Му се паднала паричката... ТЕШКО НАС ГОДИНАВА. :rofl:

На MIA-SK, Purrinn и Dog-lover им се допаѓа ова.
  9. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    ^ Moжам да замислам колку пати го В`ТЕЛЕ лепчето,за на к`ај кај него да се падне :rofl: :rofl:

На Azriel1, Golden, Dog-lover и 3 други им се допаѓа ова.
  10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    абе срцка е Грујо.. го обожаваам посебно коа ќе почне на англиски да збори :D е тогаш се ролам по дома :rofl: :rofl:

На Azriel1, Golden и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  11. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
  12. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Mногу луѓе уништи, многу семејства запусте со неговиве политики, ништо чудно да не му сака добро народот. И ова што бута по администрација буџетари за да собере гласови, и тоа на нос ќе му излезе еден ден, не може држава да има повеќе буџетари од вработени во стопанство, и тоа со дупло поголеми плати. Ќе го јаде стапот, кај и да е, и кредити ќе секнат и народот, на кој партијата му ветува „а бе не успеа сега, ама ти си прв следен за вработување“ ќе прогледа, не ќе биде арно, верувај ми. А јас само се надевам дека тогаш ќе бидам далеку од тука, може и комшија со Гујо да сум некаде во туѓина, зашто и тој нема да седи тука и да ве теши кога ќе пропадне се.

На Mishela и Youknow им се допаѓа ова.
  13. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Ми е криво! Ми се плаче кога размислувам за состојбата во Македонија.
    Ми се плаче кога го гледам бројот на иселени луѓе и бројот на оние што сакаат да се иселат допрва.
    Ќе не уништат луѓе ,нема да постоиме за неколку години!
    Толку квалитетни и паметни луѓе ни бегаат од државава или си седат по дома, тоа страшна работа е.
    Ми се плаче за сите оние што се мачиме, учиме, работиме на нас, за на крај некој идиот шго две реченици не знае да сврзе ја добива работата за која сме аплицирале.
    Значи не говорам на празно, сум видела со мои очи, блиски луѓе што го доживеале истото.
    Немам надеж за нашата иднина и криво ми е што се родив во овој период, криво ми е што се родив на оваа територија.
    Се иритирам кога го гледам бројот на богати од една страна и бројот на сиромаси од друга. Средната класа изумира.
    Па, колку ли само кредити се земени од Европа и од Монетарниот Фонд, народот не е свесен.
    Зборувам за милијарди долари. 25 милијарди долари беа позајмени само од еден фонд.
    Па, знаете ли колку пари се тоа? И во што може да се вложат?
    Јас стварно не знам кој ги образовал нашите министри, а посебно нашиот премиер, ама алал да им е како можат со чиста совест да спијат навечер со цел овој хаос којшто се дешава во државата.
    Ужасната сум и навистина ми се плаче од самата помисла што уште нè чека и како ќе живееме.

На Li0ness, bubamara12345 и Youknow им се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    ^ Пада влада, нема чаре друго народе !!

15. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    ^ И после што? Какви ефекти ќе има иљачот?

16. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    допрва во иднина маките ни идат....ке не снајде нас некое црно сценарио.....ова задолжувубањево на оваа влада што е многу способна треба да се враќа ....кредити и само кредити земаат за плати на вмроовциве што с епренатрупано вработени по институцииве и секаде.....треба да се враќаат кредитите а не само да се земаат.....а за другите состојби со албанциве ибугариве маккедонски те со бугарскиве пасоши црно ни се пишуваа...

17. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63
    Владата на ВМРО нема да падне уште миниум 7 години и ќе победува убедливо, затоа што пред се нема друг избор подобар од нив. Тие издувани политичари од Сдсм полни со афери, корупција и се останато најмалку денес се некаква пречка за Вмро да остане на власт.

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Треба нова влада! Нова коалиција. Но, тешко е да се обедине народот во овој момент.
    Поголемиот дел од нив гласаат за Вмро бидејки немаат друг избор, бидејќи ќе ја изгубат и таа мизерна плата што ја имаат. Ама подобро нешто отколку ништо, нели?
    Имаме потреба од нова влада и нови ликови коишто еднаш за секогаш ќе размислуваат етички, разумно и на прво место ќе ја стават државата и народот, а не нивните лични интереси.
    Но, ајде касно е, очигледно ми се спие, па почнувам да сонувам.
    Црно ни се пишува тоа е. Во иднина ќе нема повеќе Македонци, посекако веке поголемиот дел станаа Бугари.

19. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    ова е диктатура на Vладата не е демократко општество како сите, а после кога ке ја изгубат власта е тогаш на површина ке избијат сите криминали на вмро е тогаш ке да видам, сега се е вмровско и неги гони законот, законот за некого важи за некого не - е такво е нашето општество за жал...

20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Kalav - А каква е таа власт што велиш поарно нешто отколку ништо... тоа значи дека треба да се поддржи?! Хах