Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,5%
  2. Негативно

635 глас(а)
    57,5%
  1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Девојки, само ајде ве молам да не ја претераме како и на многу други теми. Секој си има право на свое мислење, немојте да се скарате само. Може? мОжееееееееее :D :*

2. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Е Лолипоп23
    Како не е факт дека премиеров има дебилна фаца, нема воопшто харизма , ниту шарм, а за она што буквата Р не ја кажува убаво , сега тоа е говорна маана, не се смеам јас за тоа... :!: Сега во моментов му ја замислувам фацата и ми иде да се испркскам од смеење... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Тоа не е аргумент за неговата политика. Ако гледаш така можеш сто маани да му најдеш на човека.
    Инаку и јас го имам тоа премиерското Р, може затоа толку го бранам :lol:

4. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Па баш во мислењето за економската политика имам наведено повеќе факти.Дај и ти некој факт за да има смисла дискусијата.
    И воопшто немам намера да се карам,форумот е место за размена на мислења.И како што кажав во првиот пост немам намера никого да убедувам во моето мислење

5. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    :rofl: Е, закон си..Ама признај дека еден премиер треба подобро држење да има, харизма да има , па и да не личи на ТЕЛЕТАБИСИ - хааааааааааааа :rofl: :rofl: :rofl: Леле се откачив вечерва :$ Сега малку офтопик, незнам дали ја прочита мојата ЛП, божем нема да си ги труеме мозочињава со политика, ама не ни доаѓа памет :D Божем, стрина ќе барав, ама ништо..Јас овде за грујо исправам криви - дрини :D

6. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Немој да се навредиш, ама навистина не ти го разбирам коментаров. Каква врска има дали бил физички привлечен или не, кога не го бираме за претставник на Мис на светот, туку за сериозен човек што ќе ја води државата. Не го кажувам ова за да наметнам став за политичка партија или слично, туку општо, дека физичкиот изглед воопшто не е критериум за да избереш некој за премиер. Дали некој е добар премиер се гледа по тоа како си ја врши работата, а не по тоа дали е висок 1.90 м. или е физички убав.

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Прити па јас ја прочитав пораката твоја синоќа, а кога станав сабајлево, има што да видам... на дебатава и нема крај, не можев, а да не прокоментирам... Не чини вака да се препукуваш со стрина ти, треба да ја поштуваш :lol:

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    27.827
    Ок, градоначалникот го направил патот, ама пак не го направил Груевски со пари од буџетот. Прочитав за татко ти, ама тоа било пред 7 години, и нормално е да се оди напред и да се развиваме, а не да викаме ЕЕ ТАКА БЕШЕ И У ВРЕМЕ НА ТИТО. Плус тоа незнам дали си била не дај боже у ситуација да одиш на клиника и да видиш зошто кажувам дека е полошо од било кога. (затоа што нема да ти дадат една инфузија со картон)
    Им чини на сите што зимаат плата, ама запрашај се колку е добро за државата државни пари да се трошат за да се платат гласовите за премиерот.
    Ок е и за пензиите. Покачени се и се исплакаат ( откатко претходно ке се задолжи владата во некоја банка или ке продаде некој државен обврзик за да може да ги исплати) ама факт е и дека цените се за 50% покачени од пред 5 години.

За тоа дека не сме први по невработеност.. Не е ни битно дали сме први или 15 ти, битно е дека не споредуваат со АФРИЧКИ земји и дека ние место да се споредуваме со некој поразвиен и да се угледуваме на подорбрите ние се тешиме со ** ее па има и полошо**

И не дискутирам повеке затоа што неможе да се гледа објективно на работите. Се додека имаш лична корист од некоја работа ке ја подржуваш без разлика колку е тоа лошо за општеството, државата и сл.
    Па ке остане да видиме за некоја година кој бил во право.

9. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Ти мене стрина , а јас тебе внука замисли :lol: , а маживе наши пеат по кафани и клубови :D И ако се вратат дома некоја вечер и не видат двете со модрици и крвни подливи, тоа ќе значи дека сме дискутирале за грујо и паднала тепачка :lol: Место по козметички салони и по шопинг да одиме, ние и таму ќе бистриме политика :rofl:
    ОФТОПИК СУМ СЕ ИЗВИЊАВАМ!!!

10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Хаха, немоој да ми кажеш дека очекуваше премиерот да застане на пат и да фрла асфалт, или па да му каже леле луѓе колата си ја искршив, дај попрајте нешто. Градоначалникот лично си побара пари од министерствотот за транспорт и врски и фино лепо му се одобрија, од буџетот. Што мислите вие, дека премиерот се дава? Па зошто се тука владата, министрите?

А за тоа со татко ми, пред седум години ако добро помнам беше друг премиер, а? Или грешка сум? НЕ беше тоа , не , не беше во времето на Тито, треба малку да се замислиш тоа да го речеш! Или дека беше друг премиер ако, овој сега не смее! И се плус, сум била јас на клиника, не се секирај, лани се влечев цела година по доктори, и на крај залепив дупла алергија од писмени доктори во Ск и Пп и останав со 1000 евра во минус. . Ти сега велиш дека нормално е да се развива и оди напред работава, ама контрадикција де, тогаш било времето на Тито, не чинело, сега е Груевски пак не чини. ЕЕЕ.а тоа е мижи Асан да ти баам.
    И како и да е, лична корист е добра само кога има некој друг, инаку само за осудување не бидува. Уствраи, таман, кога ти можеби имаше корист од претходниот премиер, ако, супер, сега е друг, друг има корист, дај ќе плукаме.
    И стварно веќе темава замина од првата цел, дајте најубаво заклучете ја, инаку, страв ми е од повторно разгорување.

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    А бе многу е лошо затоа што поголем дел луѓе се ограничени во мозоците..Не знаат ништо подалеку од носот и нормално дека со такви политички манипулации лесно ги замајуваат.И не се менува овој наш народ напротив...Хахаха сега прочитав за Ферхунде..Да му се клањам??! :o Ај да не искоментирам каков и што човек е Грујо..Ама за мене е :shake: :tmi:

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    А Кате..Кате мора да биде пристрасна малку :) сепак Прилеп е под покровителство на ВМРО.

13. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Секој си има свој став!.. цврсто си стојам на моето кажано ! Па подобар е од претходните и подобар нема ни да има тоа да биде јасно како ден !

14. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    hahahahhahaha me iznasmeja Ferhunde :D fala ti,smejanjeto go prodolzuva zivotot ;)

15. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Што е смешно ? :)

16. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Ферхунде, срце, не сме и ние некои експерти за политика, ама сфати дека за некои теми еве конкретно на форумов, возраста и зрелоста има најголем удел во давање на аргументирани постови...Не ме сфаќај погрешно, не кажувам дека ако имаш 15 год. не треба да си на фемина, туку едноставно и ти и останатите , приближно на твоја возраст, не сте компетентни за дискусија на дел од темите :!: И, затоа за некои твои постови за политика се смееме...Со добра намера ти го кажувам ова ;)

17. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Сепак сите имаме различно мислење.. можеби и јас се смеам на вашите постови но не коментирам тука се воздржувам , и да ти кажам ептен а сакам политиката и заинтересирана сум за политика затоа и го постирав моето мислење овде . Ти не го сакаш премиерот некој го сака неможе сите исто да мислиме тоа е факт. Оставите го човекот да си работи раат добро тера (сега за сега) .А во врска за предвремените избори од каде си толку сигурна дека ќе има ?

18. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    Eeeee, од каде????/ Едно врапче ми кажа ;) Ќе видиш дека ќе има

19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Џули и јас ли спаѓам во оваа твоја категорија на луѓе со ограничени мозоци? :^)

20. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Хахах..... ;)