Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. SilverLady

SilverLady Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    13
    Како е можно секпја година тој да победува на избори (предвремени избори) дали навистина нашиот народ е глуп или така ми се чини.Луѓево очекуваат да направи се што рекол така, епа и јас велам дека ке ослабам ама секоја вечер јадам чоколада, истото го прави и тој само што тоа што го вели знае дека нема никогаш да го оствари.Очекуваме нешто пд некој што потрошил милијарди на статуи што нити ке ни го подобрат економскиот ниту пак ке не усрекат, па како очекуваме да ни ги подобри животите.

На Tanjamm и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    на Дуле Млекарот да му се дадат ќе му се најдат (y)

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.228
    Абе луѓе , кој и да е се знае што ќе придонесе за ова мало парче земја, дали Никола, дали Бранко или сосема трет . Години по ред да не речам децении се редат исти лаги и лажни пропаганди на грбот на народот. Сите тие се исти , си гледаат да натокмат пари и за нивните правнуци .Народот ќе се радува на спомениците, на Гоцевата порта и по некоја странска инвестиција која фамозно се најавува и на крај ќе работиш за 100 -150 евра месечно , а таа истата странска фирма на нивните тамошни вработени им плаќа по 2000 евра, ама ок е таму е друг стандард, ние Македончињата имаме низок стандард и доволни ни се 100 евра , ете тоа е се од напред договорено , со сите синдикалци и работодавачи, тие лично не ставаат во гроб со една нога , кога кажуваат јавно во странство дека Македонија има ефтина работна сила , Кина два :D инаку премиерот наш си е топ, секогаш скоцкан, уфирцан и маана си нема, накитен со дипломи и знаење е човекот, се што ветил исполнил 8):D:D

На Viki693, SilverLady и babyblond им се допаѓа ова.
  4. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    драганче овој порталот козаностра пред да го постираш овде виде ли какви вести пренесува :?:
    тоа е хумористичен портал а не сериозен за да го постираш на форум и тоа во тема политика :smirk:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    elissa ima i politicki vesti i znam sto spodeluvam ;)

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Незнам што е пострашно - каков е премиерот или тоа што реално нема друга опција во моментов. Еве сегашната власт да речеме ќе падне - кои се следната власт?!

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Jas.:wasntme:
    Pa vodejki se po se so imavme dosega i jas znam taka.

На anina и darcy им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Полоша секако не можеш да бидеш :) Може ќе ме натераш да гласам - со години не сум била :D

10. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    216
    Edno e fakt ve citam gore, tie sto go kritikuvate nasiot premier, toa sto on go napravi so negovata garnitura za ovie godini dodeka bese na vlast, site tie gradbi, ministerstva, fasadi, spomenici itn itn, sdsm da dojde na vlast ni vo narednite 100 godini nema da stigne da gi iskreci , ako gledame realno delata i investiciite zboruvaat.

Последна измена: 4 јануари 2015
  11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.150
    Допаѓања:
    2.857
    kratko i jasno.Mi se povraka od site vo drzavava.

На dragan4eDR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Се додека се задоволувате со помалото зло, никогаш нема да одиме напред.
    А не се ни согласувам со ова, кога веќе градиш нешто, треба да биде добро, а не само колку да се гради.

На MandyLane, DraTilHelvete и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ke gi vidime posledicite od site tie gradbi posle odenje na ovaa garnitura.
    Dodusa ne gi osekas sega?
    Kazi dali ni ostavia nam nesto po doma za nasite deca da izgradime,tie nivnite gi obezbedija tokmu preku gradbite na koi ti se krstis kako
    na ikona vo crkva.

На Annath, makedonkamak, dragan4eDR и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Па нормално дека нема да можат да ги повторат ваквите проекти, кога кој и да дојде следен на власт ќе мора да ги исплаќа кредитите и да ги пополнува буџетските дупки!

На alana95, Annath, DraTilHelvete и 4 други им се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Навистина немаме! Секоја наредна година е се полошо. Ако пред 5 години можев да одам на одмор, сега веќе не. До каде ли ќе одиме?
    А гледам дека повеќето се незадоволни.

На dragan4eDR му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Daj boze da ne sum vo pravo ama tek so ke vidime nema da zaboravime.Do sega imase zanimacija likov.Pravese cistki na se pred sebe.Sega koga ke nema sto da rini sto li ke ja zadovoli negovata diktaturka
    zed.
    Go povtoruvaa muabetot na drugite"deka zivi luge ke jadele"...Tie ne jadat zivi luge zatoa sto koski ne se gloda za glad.

На Annath и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    а бе сдсм не се на власт веќе цела декада. Аман веќе, до кога од уста нема да ги вадите?? АМАН!!
    Не е само што се гради, убаво пишаа погоре туку кој ќе го плаќа тоа. Ве лажат тука со секакви рејтинзи (селективни), а тоа што светска банка не води за високо задолжена земја никаде не се спомнува?! За сдсм може еден куп да се пишува (лошо), ама ваква недемократија никогаш немало. Се знаело кој канал е владин, кој опозиција. Сега нема невладин медиум, нема каде да чуеш мислење спротивно од она на власта. А ако мислиш спротивно одма од сдс си. Аман, или толку глуп народ има во државава што не сфаќа дека сдс не може да се повеќе у бестрага отидени или толку се очајнини и уплашени што немаат друга опција. следна кореја ќе станеме како сме тргнале. сакал ти признал или не.
    и пред да ми кажеш дека сум од сдс, ич не му чуе за нив. уствари не ми чуе за никој. бидејќи нема опции во државава со години, не се сеќавам кога последен пат сум гласала.

На Annath, DraTilHelvete, darcy и 3 други им се допаѓа ова.
  18. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас мислам дека е бесцелно да се дискутира со луѓе на тема состојбата во државата од политчко-економско-социјален аспект со луѓе како Елиса и на неа слични кои очигледно во животот просперирале благодарение на оваа влада како и многу други. Жално е што на голем дел тоа не им е заслужено и немаат соодветно образование или си ги купиле дипломите, а сега баш поради таквите наводно треба да платат идните генерации со државниот испит, односно собирање пари од оние кои најмалку имаат, за овие легачите у админицтрација да земат плата на први секој месец.

Што се однесува до спомениците и веќе одамна здосадениот изговор „барем се гради!“, би ги замолила истите легачи да отвораат почесто на facebook или на donacii.mk мислам беше и да видат колку млади деца и млади луѓе умираат или молат за донации благодарение на тие споменици и за наведениве легачи да излезат од по нивите, да лечат комплекси и да изигравааат госпожи и превртуваат финџали и да прелистуваат каталози од Авон и Орифлејм по 5-6 во една канцеларија каде што треба да бидат на пример 2 најмногу. Мене со такви кои просперираат по цена на нечии животи, посебно на детски животи и сметаат дека споменици се побитни од нечии животи и здравје ми е испод ниво да дискутирам.

На Annath, kukla21, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Ти госпоѓо кога ќе се појавиш пред мене и кога ќе те видам која си и каква си и ти кога ќе ме познаваш мене лично тогаш ќе можеш да ме повикуваш овде и да судиш за мене.
    Како не ти е срам кога не го познаваш лично човек да кажуваш колку е паметен или како живее.
    Мене за тебе ич не ми е гајле ете и второ оделение дали имаш завршено, а по твојот муабет од секогаш се приметува дека две чисти немаш во глава. Такви негативни личности како тебе среќа што не ми се во окружувањето. Нека ти е последно.

На SwanMay, Teodora* и Daleron им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    И мене дипломата ми е купена уште далечната 90-та година па си седам на државни јасли и сум партиски човек. До кога само ќе генерализирате и ќе напаѓате се живо и диво. Кој како си се снашол.
    И вие да сте власт и по вас ќе плукаат и ќе фрлаат со дрва и камења.
    На овој беден народец малку му е, сите кукаат а не знаат на што попрво да се наденат или каква бесна кола да купат.
    Сите вие што велите кога ќе се смени власта..................... Е кога де, кој ќе дојде на власт кога нема ниту една нормална опозициска партија.
    Фотељата на сите им е слатка, а баш ги заболе за народот.

На Teodora* и Elissa им се допаѓа ова.