Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Discussion in 'Политика и настани' started by OzzyAngel, Jun 11, 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 vote(s)
    42.4%
  2. Негативно

636 vote(s)
    57.6%
  1. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

elisa daj dosta so toa nie samo sakame da vi pokazeme kakva e realnata slika na makedonija no ti i mnogu drugi sto se zaslepeni po vmro ne svakate deka drzavata e za nigde i ke bide se dodeka e vmro potocno grujo na vlast ;)

2. dragan4eDR

ne e taka ima nekoi sto se grizata za narodot no grujo ne e od tie luge on samo si gleda kako poveke da ukrade i da izgradi uste nesto ;)

mirandaa likes this.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

драганче ВИЕ гледајте си за себе, и не ми покажувајте мене многу. Божем дојде дома леб да ми дадиш па ти баш ке ме управаш. Ниту сакам некој да го управам што да мисли ниту мене сакам ВИЕ да ме управате.
    Секој си има право на свое мислење, не сум јас лабилна личност или 12 годишно дете па ќе чекам на форум да ме подучува некој.
    Кога ќе придонесете нешто паметно за државата и народот тогаш јавете се овде со коментари.
    фала пријатно

Daleron likes this.
  4. dragan4eDR

elisa nikoj ne te upravuva no ajde denes ne sum raspolozena za karanje dosta problemi si imam i ne planiram so tebe da se raspravam samo ke go cekam momentot koga se ke mu se otkrie na grujo valkanite raboti ;)

5. Elissa

Elissa Форумски идол

@dragan4eDR дали некаде виде дека јас правдам некои дела постапки, дека се трескам од земја оти се е совршено. Ако мислев дека се е совршено ќе пишував повеќе во темата. Само некогаш за одредени работи си кажувам свое мислење.

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Кој се грижи, дај пример?
    Кој од политичарите не си го грее само својот газ?
    Зошто Заев не се откажа од градоначалник, а на своите следбеници им нареди да го напуштат Парламентот?
    Зошто Бранче не се откаже од претседателската пензија во име на народот?
    Зошто, милион зошто мила моја, а ни едно затоа.
    Епа може зема Грујо за себе, ама и јас возам по широки улици, и јас се гордем со мојот град кој заличе на светска метропола, а не ѓубрарник.
    Убави автобуси, а не хотел промаја и да не набројувам многу други работи.
    Ете на многу не им чини па имаа газ да си заминат, не седи овде ако се е толку црно фаќај џаде.
    Ама како за многу други работи немате газ па немате ниту газ да заминете и да се одлепите од цицката на мама или паричникот на тато.

DraTilHelvete, Teodora* and Elissa like this.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Treba dokazi da prikazeme koga ke napravime nesto korisno za drzavata @Elissa za da moze tuka da komentirame?
    Kade da gi prilozime?
    So celo postovanje,ne mi se dopadnaa direktnite navredi nit
    na tvoja smetka bez razlika sto stranica dve imam procitano samo od temava i nema nikogas da mi se dopadnat vrz bilo koj i bilo koja tema.
    Ako treba da barame dokazi daj da gi barame od site do eden pa prv neka zapocne toj sto gi bara.Taka e najfer mislam.

Na site ni e jasno deka druga opcija nema dokolku go smenat Grujo no toa ne treba da znaci deka treba ocite zatvoreni da gi drzime i da gi negirame faktite.
    Site imame pravo na izbor pa duri i tie na koi ne ni se dopaga Grijo i negovata politika.

Da sekoj sto e na vlast "bese" plukan i toj dozvoluvase..Grujo im ja sekna plunkata na lugeto i toa ne so dela tuku so apsolutno odzemanje na pravo na demokratija.I vo ova sme vo
    zabluda,ili ke ni posocete deka eve slobodno tuka si plukame?
    Edit..Posocenoto deka ubavinite od gradenjeto ke bidat videni koga ke padne Grujo bea bas zaradi toa sto,sigurno deka sega ne ja znaeme pravata vistina na zadolzuvanje na drzavata preku vakvi proekti za perenje pari.Ama koj da sfati.

Annath and dragan4eDR like this.
  8. dragan4eDR

zaev ne se otkaza od gradonacalnik deka znaese deka nemase da pobedi na ovie izbori deka grujo so izmama ke pobedese, a na svoite sledbenici im kaza da go napustat sobranieto deka nivniot zbor nemase da se slusa ;)
    a zasto branko da se otkaze od pretsedatelskata penzija koga veke bil pretsedatel.Znaes na sto lici sega gradov na nsto na segde spomenici porano mase mesto kade da se nparvi koncert sega site si baraat kaj da napravat koncert.za nova godina koga otidov na koncertot na van gog edvaj najdov kaj e koncertot deka ne znaev.edvaj se najde mesto kaj da se odrzi koncertot ;)

anina likes this.
  9. babyblond

babyblond Популарен член

Кога да отворам на фб нови деца болни од ова болни од она. Донаации за малиот Х. У., донации за петгодишната Z .W. фондот за здравство не покрива лекување надвор, наводно можело да се изврши во Македонија, а во Македонија немаат ни апаратура нема ни лекари, сите специјалисти си ги избркавме оти ги сведија да земаат иста плата со медицинските сестри со средно и виша и бесрамно распишуваа конкурси за српски да се увезат. Паднавме на ниво да молиме за доктори од странство.

Па колку може еден обичен граѓанин да си дозволи да донира? 100ден? Колку 100 ден ќе му помогнат? А вие овде несовесни уште се фалите како „работите“ во државно и земате државна плата, а по цел ден кисните на форумот. Така работите? Така некому му го скратувате здравјето? Така некому му го скратувате животот? Еден споменик 100 животи ќе спасеше, ако не и повеќе. Колку споменици можат да заменат ветерници, хидроцентрали, патишта? Колку може со нив да се намали цената на струјата? Колку благодарение на нив може да се намали загадувањето и бројот на заболени од рак? Вие немате никаква совест. Совест немате, бе луѓе! Какви луѓе сте вие ? Како може да се наречете луѓе кога немате совест? Како? Јас барем донирам секогаш кога можам. Даноци плаќа народот колку цела ваша плата. Од наша уста ни делат за вие да земите плата, а вие дремите по форуми.

Ама не е крив премиерот, криви сте вие што злоупортебувате и не знаете каде ви е местото! И тие домашните што не ве научиле да имате совест и емпатија. Има и совесни луѓе што си го заслужиле работното место и платата, ама ти не киснат по форуми и не прават реклами на владата оти тие самите се реклама и тоа добра реклама, за разлика од вас.

Mimi123, Anne.B, Annath and 8 others like this.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Каде виде реклама на Владата?
    Секој си го кажува својот став. Толку млада, а толку огорчена.
    Ајт оди да го спасуваш светот оти ти си СОВЕСНА, а ние несовесни.
    Како не ти е срам да генерализираш, од каде знаеш кој како заработаува, а уосталом нас никогаш нема да не биде затоа што секогаш го собираме туѓото ѓубре, а своето си го пикаме под черга.
    Овде се посочија неколку примери на задоволство од нешто и општо незадоволство. Кога би го запотиле газот малку и кога ќе изедете малку повеќе леб тогаш судете. Лесно е да се зборува за друг многу лесно, ама на тој некој да не си му во кожа. Од каде знаеш дека овде нема родители со болни деца, од каде знаеш дали некој е заболен од рак или некој негов .близок. Ајде сега ќе плукаме по власта зошто паднала магла на Блаце.
    Плукајте на вистинското место, а не овде пред компјутерите на топло. Колку од вас овде излегле на некој штрајк кога се бара масовност, или си го греете газот и си гледате сеир.
    Се додека поединци го креваат гласот, а нема масовност и единство во било што да му се плукнам на таквиот наород кој е научен само да го крене гласот дека ништо не чини, а ништо не превзема.
    И на крајот уво да не те боли кој седи и зема плата, кој како си ја наредил.

SwanMay and Elissa like this.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Ako ne i se dopaga premierot i negoviot nacin na vodenje na drzavata e mlada i ogorcena?.Ete i mene ne mi se dopaga negovata diktatura i ne dozvoluvanje za demokratija.A ne sum mlada togas sto sum?
    Nekoj epitet i mene da me pocastite..

Ma devojceto ima pravo da si kaze sto saka,temata e za premierot,nit za nea nit za mene niti za bilo koj.
    Nisto ne izlaza koga si kaza stav deka drzavnite sluzbenici sedat po cel den na komjuter na internet.Namesto napadi bez konkretni primeri probajte da i go iznegirate toa sto go napisala deka ne e taka.
    Em velite deka grneralizira em se pronaogate navredeni.
    Generalizira ili ne,odlucete se.
    Da izlezeme na strajk?
    Posle da mi baraat povrzanost so Branko i Zaev namesto da obrnat vnimanie na mojot a bogami i vasiot problem.
    Ma ne mrznam ke se silam od pred komjuter isto kako i vie.I taka i onaka po stoti pat ke recam.NEMA DEMOKRATIJA.NEMA OPOZIVCISKI MEDIUM.
    Ne si odam od drzavava,nema da mu se poklonuvam na Grujo,a uste pomalku nema da frlam ogan vrz narodot samo zaradi eden politicar.
    Fala bogu nit Branko nit Grujo ne mi dadoa rabota.Nit prviot nit vtoriot ne promenija nisto za vreme na moeto 16 godisno iskstvo vo ist sektor.
    Ma ke pisuvam protiv niv se sto mi smeta.
    A vtoriov ke go pofalam za pesacenjeto niz Skopje pokraj kamera.
    Ah tugoo...(facepalm)
    Belki nema i na nuzda da go vidime.
    Kaj i da se svrtam e Grujo.Duri i vo friziderot koga ni e prazen.:D

Mimi123, Annath, makedonkamak and 3 others like this.
  12. dragan4eDR

bas dobro kazano i od dvete posebno ti galapce grijo izgleda sluzi samo da bide pred tv ekranite so negovite lopati namesto da se pozanimava so naselenieto da vidisto mu e potrebno na bolnite daim pomogne da donira.nikogas on ne kazal na tv deka doniral i onaka sekoj den gogledame na tv barem neka kaze donirav vamu donirav tamu namesto da kazuva za negovite glupavi reformi.mene mi pukna koga stavi drzaven ispit za nas studentite

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Никој овде никого не навреди и не продолжувајте во тој контекст.
    Само што злобата и љубомората си го прави своето
    На крајот не е само Грујо тој што ја креира политиката на оваа држава.
    Едит: И нека нема државна администрација, нема проблем вие ќе си извршувате сами работите, затоа што државната администрација е лежи лебу да те јадам според вас и никој ништо не работи.
    Грујо сам пишува закони сам креира се и ги брка сите работи така да што ќе му е администрација.
    Пример ќе ја дадам Англија. На секој пратеник има по 5 службеника кои што имаат 3 пати поголема плата од тој истиот пратеник. Кај нас работите се обратни.

14. galapce

galapce Форумски идол

Toj donira samo sto ne saka da se fali verojatno.
    A od kaj donira od nasite djebovi?
    Ne donira nitu eden od niv od svoja usta..
    Site mi se isti ama za edna rabota podrazmislete dali treba da se sporeduvaat Grujo i Zaev.
    Zaev steknal so biznis se sto ima pred da vleze vo politika.A Grujo?
    Nemojte da mi spomnuvate kradenje oti tamu se isti i edniot i drugiot.
    Edniot so svoite ingerencii koi se dostadosta dosta pogolemi nema napraveno kolku drugiot.
    Dali rodnini ili ne,vo svoi firmi jas ke odlucam koj ke mi raboti a vo drzavni se znae redot.
    Kolku sto usti "rani edniot"drugiot ke mora uste dolgo da ni gi povtoruva navodnite investicii za koi ako go veruvame,navistina ke mora rabotnici da uvezuvame.
    Eden kup luge od Albanija rabotat po patistata oti demek na nasiot narod ne mu se raboti i nivna firma dala podobri uslovi.Koi uslovi gi baras za da probas svojot narod da go naranisl bre..

Temava ako ja razvrzeme nema kraj.Ama ne zmaeme bez da se navreduvame da diskutirame.

Annath and dragan4eDR like this.
  15. dragan4eDR

daleron na sto da sum ljubomrna ziti se na spomenicite na se sto e vo barok hahhaha dobar vic.a toa deka ne ja kreira samo grujo politikata na ovaa drzava,da ne ja kreira samo on,ama grujo ne dozvoluva nikoj drug da bide premier osven on a i za pretsedatel go stavi horhe za da moze da pravi preku nego sto saka so drzavava.a da da ne go zaboravime i telefonskiot razgovor na grujo koj negira deka e on i namerno kaza na tv deka e potvrdeno deka ne e on kolku da ne se trgne od negovata fotelja ;)

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Тоа не го оспорив воопшто сега што го имаш напишано.
    Коментирав чисто затоа што се нападна администрацијата која што е неспособна и за к*р не ја бива.
    Генерализирањето ме испровоцира. Да има неспособна администрација се сложувам со тоа, ама не може сите во ист кош да се ставаат.

Elissa and tessie like this.
  17. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Грујо е само еден неписмен и глуп човек,кој одамна требаше да се симне од власт,но нажалост тука се глупите пензионери,исти како него,кои мн ефтино се продаваат за неколку бесплатни ситни работи.Освен пензионерите,тука би ги вброила и мизерија од луѓе,кои му се потчинуваат за едно помочано работно место(за10.000-15.000 ден.)А и секако да не ги заборавам купиштето фалсификувани пасоши и лични карти од негова страна.И крајниот резултат на сето тоа е секако неговата победа на секои избори и уништување на државата и водење во погрешен смер.
    Глуп народ(поголемиот дел),глуп премиер.А не се свесни луѓето колку само штета ќе им донесе во иднина.Државата е во долгови до гуша,една државна болница ни е најмизерното нешто(среќа па ги имаме приватните болнице во чии раце барем знаеш дека си сигурен), и ред др. институции кои далеку од добро функционираат.Голема маса на луѓе кои пливаат нажалост во сиромаштија и беда,а он битно гради споменици и пере пари преку нив.Е на глупиот народ што гласал за него,таман му е.Но среќа ќе беше само на нив да се одразуваше негативното.

Како и да е,нити сум за една партија нити за друга,а понајмалце за Грујо и неговата лоповска чета.Не зависам од ниедни фала богу.Дома никој не е партиски определен,ниту пак партиски вработен и супер ни е за сега.И повеќе од доволно заработуваме и секако се трудиме колку можеме да им помогнеме на луѓето на кои навистина им е потребна помош,а нажалост државата не е тука за нив.Фала богу се имаат и милион прилики за селење во странство,така да не зависам од никој ,а понајмалце од него.Само ми е жал што државата во која сум родена ја носи во пропаст и веќе не личи на ништо.И жалам за оној народ кој е немоќен,а му е потребна голема помош,било финансиска или здравствена.

Mimi123, Anne.B, makedonkamak and 4 others like this.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

19. anina

anina Популарен член

Се ова е купена власт. Се купува власта од мизерни газолижачи. Пуфки на пуфкар не се продаваат. Оние кои трпат заради политизацијата на државава, си знаат најдобро. Само тројца од моите колеги се вработени и тоа заради партиските книшки кои ги имаат. Дремење и чистење на партиските штабови е нешто кое не би си го дозволила. Ма леб и сол ќе јадам ама не одам да се смешкам и да климам со главата на идиотските говори на некој никој.
    Седат сите по фотејли и бројат колку пари имаат на конто, а ние ќе слушаме на Сител како во Македонија цвета. Ма не цвета туку смрди.
    Ставил комшијата знаме на ВМРО и трча со своето Југо да ги носи сите на гласање. Па уште и музика се пушта и петарди се пукаат ако победил Грујо. Леб немаат да јадат а се расправаат со мене за партии. Гледај си бре човек маката, на никому не му е гајле за тебе. Пушти си музика за да се расположиш а не за да славиш партиска победа. Воспитај си го детето дека кој и да дојде на власт, треба да работи и заработи со своите две раце а не со кезење пред политичарите.
    Децата на 5 години се прашуваат за кого гласале родителите(facepalm) Трагедија! Дали децата во САД знаат за кого ќе гласаат родителите. Ма не бре, си го живеат детството. Овај простотилак го има само кај нас.

Mimi123, Anne.B, Annath and 8 others like this.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Ne se napadna nikade cela administracija.Tocno se posoci koja.
    Ti go prasuvas Grujo nesto on obikolnica ti gradi.Od utre ne si na rabota oti ne si smeel toa da prasuvas.
    Taka i ovde,edni edno pisuvaat i konkretiziraat,drugi zaobikoluvaat i se taka vo krug.
    Dur na nekoj ne mu tekne i od tuka da ne izbrka,po terkot na Grujo de.:D
    Site do eden ovde imate podobar recnik od nego,ne ste primetile?:wasntme:

Grujo ima sorabotnici,da.So niv nosi zakoni,da.Nivniot del od rabotata e da velat"da sefe".