Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. Beauty*

Beauty* Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    42
    Со оглед на тоа што СДСМ ги бидува само за создавање кризи, не гледам опција за Македонија во блиска иднина.

2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Сега вечер премиерот ќе одржи еден митинг , да види Македонија колку автобуси од Пустец и селата се собрале да го подржат вмро, кутрите мораат да се тегнат наместо дома да гледаат 200тата епизода од малечката невеста ....

Ќе искочи таму и ќе почне како нови проекти , нови места , рекордни невработености

И на крај завршетокот мора да биде адреналински
    - ШПИУНИТЕ БРАНКО И ЗАЕВ САКААТ ПРЕКУ ЛАПАНИ СНИМКИ ДА НЕ СИМНАТ ОД ВЛАСТ
    УААУУУУУАУАУА
    - НО , НИЕ СМЕ ПОСИЛНИ , ОБЕДИНЕТИ
    ples ples ples (aplauz)
    - ЗАЕДНО ЌЕ ПОКАЖЕМЕ НА ЗАЕВ И ДРУГИТЕ ДЕКА НАС НИКОЈ НЕМОЖЕ ДА НЕ СИМНЕ , ДЕКА СМЕ НАЈБОЉИ ВО МААЛО .
    ples ples ples (aplauz)
    - НАПРЕД МАКЕДОНИЈА
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Е ples ples ples(aplauz)

Ајде автобусот и назат у пустец и утре на работа со капче и шалче вмро да ве видам инаку нема на работа да бидете !

На Mimi123, Papillon.Papi, Emy867 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Без силна опозиција(а за никаде е) нема ништо да се промени.

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.713
    Допаѓања:
    162.354
    Циркузи.
    Баба ми му се јавила потресена на татко ми, ја бутнал инкасатор на евн за да си исклучи струја, ја исчашила раката, па да ја носел на лекар.
    Она не ја сфаќа сериозноста на овој момент. Татко ми ја прашал, даде ли отпор, женичкава вика не бре синко, кај имам јас сила.
    Неплатени сметки, вкупно 2 со се најновата.
    Видел комшијата, го избркал баш машки со викање, со закани и не и ја исклучиле струјата.

Маалото изобилува со еден куп неплаќачи кои се со очигледно партиско обележје и нормални луѓе.
    Комшијата од подоле кој инаку е наставник, тргнат е од позицијата и завршил како домар во училиштето бидејќи имал договор на неопределено, на негово место е поставен вмровец наставник, кај него и кај сите останати струјата денес е исклучена. Погодете кај кого не е?
    Освен кај баба ми, не е исклучена кај сите вмровци кои имаат долг од над 2000 евра.
    Ова се случува после секоја криза на вмро, пред секои избори, после секој митинг и така натака.

Пак ќе се навратам, не е ни споредливо, но она кое што им се случи на родителите на Тамара со писмото за одобрување на нејиното лекување, нас ни се случи лани летото со дедо ми. Имаше право за добивање на издршка од трето лице, го одбиваа, кога веќе почина, пазете ја иронијата...после неколку дена пристигнува решение дека е прифатена жалбата... Човекот кај одеше ги плукаше ВМРО затоа што бил еден од луѓето заедно со другиот дедо кои ја граделе Македонија и се бореле за неа. Но ги мразеше и СДСМ затоа што веруваш во свое идеолошки, да го цитирам - да, јас да работам, со Гојко да делам, а Гојко цел живот безделничи.

Така е, да живее ВМРО и уа за невистините копиљарски монтирани муабети на Миле Јанакиевски.
    Вака зборувал Чаучешску, ама ... оваа паника кај ова егоистично човече до сега не е забележана.

На anakonda88, Mimi123, Night Rider и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Поголема невистина од ова не сум прочитала. Многу добро знаеме кај кого не смее да се пријде за да се исклучи струјата. ЕВН воопшто не е Македонска фирма и баш ги здоболе кој од која партија е и искрено врска немаат.

На baby-star и Elissa им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.713
    Допаѓања:
    162.354
    ^ У реду е дали не ги здоболе.
    Ако е за тоа зошто пола албански села црпат нелегално струја и не смее да им се пристапни? Истото е и со пола Шутка? Кој смее рече да пристапи? И зошто не пристапува?
    Да, фино стои на хартија кој смее да се меша и да пристапи, ама во реалноста, е сосема поинаку.
    Погледни од структура на вработени (ова особено добро го знам, затоа што дел од клиентите ми се од евн вработени, а друга работа е што сите пропалици кои беа моја генерација во средно и факултет со истакната политичка позадина, едвај завршија и факултети, па и средно, се пикнаа во ЕВН), до мешање на државата во истото со самото тоа што ЕВН е монопол, а каде што има монопол државата активно учествува за да превенира ...екхм нелегитимности.
    Јас ти го кажувам фактот, ќе ти дадам адреса и оди види. Последно луѓето на улицата се собирале и се испокарале едни со други, про вмро и неутрали. Еден комшија им викал - ништо не ми можете, должам пари, има мене кој да ме штити, долга е раката кога ви викаа, вие глупави се правите.

Чудесии...

На Hipster, crimson и galapce им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Od sto se plasis premiere sto povtorno po televiziive gledame eden vid platena politicka programa? ..Za vmro,se razbira.
    Od sto se plasis sto organiziras marsovi i mitinzi....?

Koj prisluskuval premiere vo tvojot kabinet,stom objavuvas video snimka od tebe i Zaev?
    Koj prisluskuval stom velis deka imate snimki so koi te uceuval Zaev?
    Stom gi imas zosto ne gi objavis?

Koga edna vlada uipravuva so sudstvoto vo edna drzava,da ne lazeme mali deca a bogami ni samite sebe si,mislejki deka firmite od privaten sektor ne se pod palkata na vladata.

Premiere,sevo ova site znaeme
    deka ke se sredi,pa duri i ti,samo baras da dobies na vreme za da sto poveke mozes da privrsis od rabotite koi gi pravis za svoi licni potrebi.

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  8. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Изгледа во тек се бројни вработувања на премиерот,од партијата гром,моја познаничка частеше за вработување во влада со ликовна академија,и апсурдот да е уште поголем седи дома и прима плата од 17 000 денари:drunk::drunk:

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Нема да замине уште доооооооооооооооооооолго, нема кој да го замени, а и кој да дојде (Зајко на пример) ќе прави само за себе и за тие околу него (како и до сега.и во оваа власт 12 милиони евра wow ) . Сите (читај опозиција односно Зајко) изнесуваат само бљувотини кои не вредат ни 5 пари, а не пак да променат нешто.Со лаење без касање исто како ништо да не било.

10. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    извини вака далерон знам против грујо си ама сепак заев се обидува да им ги отвори очите на луѓето и не му дадовме мошност на заев да се докаже.тогаш кога беше бранко беше време на војна :) на секој треба да му се даде шанса.немој да мислиш дека сум за заев или за гвујо ја за никој не сум но сепак кога би бирала меѓу нив заев го бирам ;)

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Твое демократско право.

На dragan4eDR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    Малечка, спомениците се последното нешто на кое мислам кога станува збор за ГРАДЕЊЕ...Туку напротив мислам на сите инвестиции, објекти, згради за државни институции, болници...и др.
    Па погледенете го Скопјево наше ..масовна експанзија од градби има последниве години, а да не зборам за сите инвестиции низ целата држава, патишта..и др
    За разлика од било кој друга влада од осамостојувањето па до денес...НЕМАЛО ПОДОБРИ - ФАКТ!!!- во секој поглед..
    И воопшто на вакви теми кога се прави споредба, не треба да даваат мислење членови кои на пр. во 90 тите имале 5,6 годинки, или кои тогаш не биле ни родени,од проста причина што не можат да направат реална споредба, како било тогаш а како е сега со оваа Влада и Премиер

13. dragan4eDR

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    LOOOl Madona ti si procita toa sto si go napisa??? nemalo podobrii?? spored mene sdsm se podobri da bese sega stevo za pretsedatel ke bese 100 pati podobro ama sepak oni ke trebase da gi plakaat dolgovite na vmwo deka drzavava e potonata dogusa od dolgovi a vazno gvujo si gradi si stava se vo barok.ccc vo kakva drzava ziveeme

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Of lele.. uzivaj vo gradbite, ekonomijata cuti, investicii frcat, sitel e top. Ne sum otisla vo centar so meseci od sto mi e "ubav" gradov! Stranci gosti "nikogas" ne mi dosle i "nikoj" nikogas ne me prasal dali ova e prioritet i koj k. ova se gradi. Jas ne ziveam tuka, gledam samo sitel sto ke mi kaze!!

e ako poglednes vistinski parametri, kako onie deka Albanija i Kosovo se pred nas, jasno ke ti e do kade sme dosle.
    i ne deka ima poarna opcija vo momentov vo Makedonija, ama toa ne znaci da gi velicime ovie "covecinja"..

Jas kapa ke mu simnam na onoj koj ke go sredi mocanoto zdravstvo vo zemjava! Za mene pogolem prioritet nema vo momentov. Mesto Ace golemiot so konjot so tie pari, cela klinika da se sredese i na doktorite da se porabotese malku da go smenat odnosot, ne Ace, tuku Makedonija na konj ke bese.

i uste nesto, jas vo 90-te veke bev sredno skolo, taka da mn dobro se sekavam na mnogu raboti, Golema!

На Asteri, green.eyes, Edie.S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    Ќе се среди и здрaвствoтo..кoгa се имa сенс зa пoтребите нa нaрoдoт и гoлемa вoлјa дa се нaпрaви дa биде пoдoбрo..не пoстoи прoблем кoј не мoже дa се реши...
    Искренo верувaм вo тoa !!!

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    A be prvo toa se pravi, pa posle spomenici. Znaci PRIORITETI!

17. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Не дека нема проритети кои се побитни за решавање, но не можеме и не смееме да ги негираме последиците и времето кога владееше Сдсм, кога масовно започна распадот во оваа земја кога луѓето масовно беа бркани од работа, кога масовно се затвораа фабрики. Кои приоритети ги очекувате вие, кога Вмро кога дојде на власт државата се гушеше во кал!

Последна измена: 22 март 2015
    На Madonna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dragan4eDR

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    Ти стварно веруваш во ова што го напиша? :?: Јас не :shake:

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Дај бе малку реални бидете!! Сдсм беа на власт во време на осамостојување на РМ. Кога Македонија не беше ни држава. Системот се менуваше од социјализам во пазарна економија. Познато ти е како работеле фабриките во социјализамот??? Една добра помага 10 лоши. За сите треба да има еднакво, небитно дали фирмата добро или лошо работи. Кој и да бил на власт во тоа време исто ќе било. Непопуларни мерки за промена на системот! Сите фирми кои тоа време добро работеле и денес постојат. Сите паразити кои Ги цицале другите, денес ги нема.
    А тоа што оваа власт сите ги напика во државна администрација добро е?? А бе ние сме феномен. Никаде во свет никој не сака да работи во администрација а кај нас се тепаат.

Сдс си ја платија својата казна и не се на власт веќе 10 години. Еве твојата партија кумулативно е на власт повеќе од што сдс била и уште со нив се споредувате?? Па они се уште попатетични од вашите ама тоа не значи да ги затвориме очите и да збориме цело време з неуспехот на сдс!! Нивниот неуспех, не е ваш успех. Тука се зборува за сегашната состојба.
    Колку и да се патетични сдс не може да не им се даде кредит за слободата на медиумите. Кога било вака како денес да нема еден е*ан медиум кој е независен?? Да не се пренесуваат вести, цензура??

И дај малку логика. Еве сдс ужас бес, државата до гуша во гомнса, и од сите работи кои требаше да се сработат баш за спомениците се фативте да ги срдите?? Јас очигледно нешто не сфаќам.. не сум толку паметна ко ти.

На darcy, Giovanna, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    ^Молимте немој да ми речеш дека ги оправдуваш постапките на сдсм кои се и тоа како валкани и подмолни и дај не се потпирајте на транзицијата и општо на независноста на Македонија за да се покријат сите злодела на сдсм. Едно со друго нема врска, јас кажувам дека во нивно време беа затворени стотици фабрики и беа избркани илјадници луѓе. Нивното владеење ден денес има оставено немилосни траги врз многу граѓани, па идете сега убедете ги истите тие граѓани кои во минатото биле ите како изгорени од сдсм сега истите тие да ткаат надеж за сдсм. Но сенс би било некој да се надева на подобра иднина со сдсм, а бил попарен од истите во минатото!

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.