Поранешниот премиер на РМ - Никола Груевски

Дискусија во 'Политика и настани' започната од OzzyAngel, 11 јуни 2010.

?

Какво мислење имате за Никола Груевски како премиер на РМ?

1. Позитивно

469 глас(а)
    42,4%
  2. Негативно

636 глас(а)
    57,6%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    а бре ти само на памет збориш??? Не ги бранам, како што кажав попатетични се од овие твоиве!!!
    Знаеш нешто за економија и економски системи и како тие функционираат? Јас зборам за мое видување на работите, од страна, како човек кој нема врска со овие двете партии. Еве по тебе во преодниот период што требаше да направи сдс за да продолжат паразитите фирми да продолжат да работат?
    Не е коректно да се збори колку да се збори. Тоа што сдс не ги биваше си се покажа, веќе не се на власт. А тоа што се случува денес околу нас? Тебе не те тангира? Или доволно е да кажеш види ги сдс што правеле и голема работа си завршила? Не мислиш дека ова што денес го слушаме на снимките е еднакво лошо како она на сдс? Ти сметаш дека е коректно споменици да се градат, а на клиника нема реагенс за инсулин?
    Збори објективно.

На Aleksandarreal, Tanjamm, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Воопшто не зборам на памет, дај смири се молим те. Здравството никогаш до сега не било на ова ниво, не зборувај за реагенси за инсулин, бидејќи сум директно инволвирана во здравствениот систем и знам што зборувам. Ова е прв пат од осамостојувањето на Македонија да се инвестира во здравството, во смисла на опрема, апаратури и специјализации во странство. Како не ви здосади со тие спомениците јас не знам, а сите други поволности, инвестиции и субвенции ниту ги спомнувате! Од овие две партии, сигурно голем дел од народот не би му ја дале подршката на сдсм, бидејќи ете и самата признаваш колку беа способни додека беа на власт!

3. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Видете, отсекогаш сум сметал дека бесцелно е да се расправаш и секогаш се докажувало дека од расправањето нема никаков позитивен епилог, на крај се завршува со истото. Пред да зборите за премиерот и да пишете мислење, ислушајте го говоров, тој ќе ви каже за "просперитетот" на Македонија. И само да ве потсетам, секој политичар што е на власт ги покажува и укажува позитивните аспекти, дури и да ги нема, тој ќе ги смисли, само за да оправда нешто и за да ги покаже неговите ГОЛЕМИ резултати, слушнете го видеово и после имајте напишете мислење :) А да не збориме и што самиот господин министер за финансии што не одобрува многу работи кои тој истиот ги потпишува, слушнавме на снимките, а е притоа вице премиер, од тука доаѓаме до заклучок дека само еден има над него, а тој е господинот за кого збориме на темава .............

Пс. не зборам другите дека се подобри, зборам конкретно за личноста за која се дискутира во темава и на крајот во Мкд прашањето не е да се избере најдобриот, прашањето е да се избере помалку лошиот, зошто нема тука сеуште најдобар............

На honey.11, kikikikirika, Marossa и 4 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А бе јас ич не сум вознемирена па да се смирам. Незнам ти што ги сфаќаш моите мислења за напад. Јас смирено си дискутирам, си го кажувам моето видување на работите.
    Од што цути здравството и толку се инвестира во него, баба ми здрава без сериозен проблем ја умреа, дедо ми не сакаат да го прегледаат, стар бил што дошол На лекар?? А за инсулинот, госпожа, јас бев на ГАК минатата недела, ми кажаа нема реагенс.
    И еве сум се фатила за спомениците, затоа што се убив плакајќи се на приватно затоа што ми е страв болест да не фатам на државниве болници. И не ми се чека со саати во "мој термин"и смачено ми е од лекари што со двоглед ме прегледуваат. Место аце, клиника да ја средеа друго ќе мислев.

Едит. На ургентно сум била на клиника и во воена. На клиника од сестрите до лекар не можев да дојдам, а еден тон крв ми течеше. А во воена болница, знаеш колку луѓе лежат на истите кревети, истата перница?? нема пари да се купи хартија за еднократна употреба, па сите ќе лежиме на истата постелнина?! Ми беше страв некоја болест да не фатам..

На galapce, Viki693, Sky-butterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Едно треба да сватат овие што ја бранат власта, "Ако претходниот бил лош, не ги оправдува и тие да се", значи многу погрешна претстава "кој од кој бил полош" ???/ и ај сеа ќе ќутиме???? ние како народ треба веднаш да реагираме уште кога дојдат на власт кога ќе се заборават и ќе се одлепат од народот, казната треба час побрзо да ја добијат, само така може да има подобрување кај следните бидејќи
    ќе знаат што ги чека за брзо време....а не вака животот ни помина "тие" чекај чекај .....па "тие" чекај чекај .....

На Aleksandarreal, makedonkamak и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Леле премиере,ако го пуштам уше еднаш телевизорот ќе помислам дека навистина Швајцарцие ке дојдат кај нас да бараат работа.
    Те даваат повеќе реприза и од турските серии.

На podravka и makedonkamak им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ех да беше обложувачко ливче сега ќе собрав пари за кафана

Пак со автобусите шета низ Македонија , да покаже дека сеуште имал голема подршка па едните исти ги носи низ сите градови ....
    Па дали тоа на сликите што искочија на фацебук видов панцир дека носи ? , зашто би носел , од кој се плашиш бе премиере , или пак ја носел за да не го погоди во срце љубовта од сите тие илјадници што дошле да го подржат или пак Пешевски или како и да се вика кога почна да пее ....

Па уште кога почна , нови инвеститори , нови Субра ројови , нови таму покачувања , работни места ...има повеќе работни места ветено него што има луѓе во Македонија ...

Ајде ајде уште малку градови останаа за посета следен кој е , Прилеп или Велес :D , секоја недела по нов град ќе се посетува , остај ги луѓето нека одморат некоја недела ,работеле цела недела па уште треба и со тебе низ Македонија да се возат... којзнае човек може и да помисли дека се спремаш за избори па затоа шеташ и држиш митинзи низ градовите ....
    Ако ништо друго барем ќе се најадат луѓето со сендвичи ...

На Marossa и Night Rider им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
  9. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    651
    Овие што го подржуваат изгледа многу гледаат Сител....таму е се розево а реалноста е сосема поинаква!!

На anakonda88 и Viki693 им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.902
    Допаѓања:
    36.718
  11. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    ^Вршење на граѓанско апсење

Вашиот обид за апсење Груевски е во голема мера СИМБОЛИЧЕН.

Од суштинско значење е граѓанското апсење да се одвива мирно и спокојно. Заради вашата безбедност во ниту еден момент не треба да се создаде впечаток дека ти сакаш да му наштетиш или да го повредиш премиерот.

Препорачуваме смирено да се пријде на Груевски и објави гласно "Никола, ова е граѓанско апсење за злосторство против својот народ. Ве канам да ме придружите во најблиската полициска станица да одговорате на обвинението."

:D:D:D

Се изнасмеав. Што не ќе им истекне. „Симболичен“ обид за апсење?! Сигурна сум дека ако ако некој шутрак го проголта ова, ќе добие опиплив и квалитетен ќотек, а и ќе стане славен, нормално, ќе го има на Јутјуб, по вести.. Ама ако, се треба да се проба во границите на очајот и лудилото.:fubar:

12. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    за кој премиер зборите ? :tmi::^):$:)

13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dobro ne svaka covekot deka lugevo ne pasat treva ? Sam si se laze deka nekoj go podrzuva..tie kutrite na miting odat pod prisila, primeni na rabota preku partija I redovno gi teraat da odat na mitinzi za da si zadrzat rabota.Pusti Sitel investicii, pusti Kanal 5 investicii..Ne svakaat deka so takva napadna kampanja stvaraat odbivnost kon narodot ? Ja na primer odma menjam kanal zaso mi e preku glava od takvi gluposti I perenje mozok..A sigurna sum deka ne sum edinstvena !

На cresa-jagoda, Night Rider, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.806
    Допаѓања:
    80.581
    Има некои работи од кои сум задоволна, некои работи од кои сум разочарана, ги имам напишано во друга тема, да не се повторувам. Но најмногу ми смета тоа што, можеби грешам, но таков впечаток имам, на Груевски не му е гајле за народот колку што му е гајле за државата де биде дел од ЕУ и рамо до рамо со некои јаки држави. Гледа да ја подобри економијата, здравството, образованието, по некои европски стандарди бла бла, а не го гледа незадоволството на народот. Што ќе биде со државата кога сите млади сакаат да си заминат од неа?

15. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Не знаеш колку е неточно ова и дека секоја изјава околу ЕУ е само замајување на јавноста :D
    Me мрзи да пишувам зошто моментално, овие денови ќе пишам

16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    За некои работи ептен сум разочарана, за некои смеа ме фаќа како му успева абе цар е и да си признајме !! Ама на заев не му давам глас на избори па и последен да е во политикава, дури и да нема за кој да се гласа! Буквално неквалификуван и неспособен.

17. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    не сум ни за вмро ни за сдсм, не имам корист и од едните ни од другите. затоа не ги сакам ни едните ни другите. без навреда заз никого

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Posle katastrofata sto go snajde Skopje vo 1963 godina , Nikola Gruevski e vtorata najgolema katastrofa sto i se sluci na drzavava !

На Asteri, galapce, Twins2007 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358

На Petar80 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    На PogbaPol му/ѝ се допаѓа ова.