Јас колку што знам, не може многу да се влијае на големината на порите, но помага нијацинамид. А за акни, не сум имала такво искуство, ама за помали проблеми мислам дека се користат производи што содржат benzoyl peroxide, и тоа можеби само како spot treatment. Сепак, не ме држи за збор, само кажувам нешто што сум (пот)читнала. Има таква тема и низ форумот . Не знам како работат козметичарите тука и не знам колкаво и какво знаење имаат, па јас би ти препорачала да одиш на дерматолог, за воедно и да ти објасни сè за твојата кожа. Некако најсигурно ми е, иако зависи и од доктор до доктор... Ама за тоа можеш да ја разгледаш темата Дерматолог, таму се пишувани добри и лоши искуства .
Имам проблем со порите на кожата, постојано како да ми се отворени на образите, како вдлабнатинки.. И пудро кога ставам уште ми се познаваат.
Серум од нијацинамид. Кај нас има од REVOX, би требало да го има во dm или можеш да го порачаш тука откако ќе ги наполнат залихите.
Ајде да ја оживееме темава, сигурна сум дека многу не има кои мака мачат со порите? Јас периодов ги користам на Revox производите (салицилна, ниацинамид и аха/бха) и засега само од хемискиов пилинг сум -да кажеме- задоволна, ден потоа ми е ок лицето, ама после тоа пак си се широки порите. Другиве као да немаат ефект на мојава мрсна кожа, мислам дека и повеќе whiteheads имам. Ги користам и Revuelle скраб и маска (ретко) и nourishing серумот и исто не сум импресионирана. Сега ќе и дадам шанса на sheet маската од Афродита, наменета конкретно за проширени пори- сте пробале? Нешто се мислам да ја купам и онаа на It’s skin од јајце, ако не е распродадена поради сторито на kattzia. Што користите конкретно за да ги третирате проширените пори и што (не) дава добри резултати?
Дали има вакво нешто да се купи кај нас или мора преку интернет? И дали врши работа? Препорачајте некој тип/бренд.Се мислам да купам.
И јас купив ама ништо посебно. Инаку Hyran за овие вика никако да не се користат дека се многу штетни за лицето.
Здраво девојки, имам пишувано често за акни и флеки од акно во темава, сега иако е многу подобра ситуацијата сакам да побарам совет за друго нешто. Се работи за пори, знам дека нема баш како да ги тргнеш комплетно ама барем за да се помалку видливи што можам да направам? Користам хидратантна крема и серум од Ревуеле, Сона крема навечер и азелаична киселина (една ноќ сона др ноќ азелаична). Дали можда треба да вметнам и салицилна киселина?
@Biodevojka има ли нешто што може да помогне за пори? И за мрсно лице, каква секојдневна крема препорачуваш?
Драга за пори од сѐ што сум пробала до сега маскава била најефикасна може еднаш до двапати неделно за секојдневно земи го кремот калминг од истава марка предобар е. Баш денес една девојка која го земала ми пиша да ми каже дека и се повлекло црвенилото кај акните на лицето. Хидратантен е и ја балансира кожата
Маската е прекрасна. Јас ја користев еден период и се гледаше разлика. Јас имам комбинирана кожа со пори секако (не сум имуна на пори ахахаххаха). Обавезно пиши ми како ти се допаднале.
@Biodevojka маскава се суши на лицето по нанесувањето или е геласта? Кога ќе ми се потроши таа што ја користам сега, да ја пробам оваа @Yowannty нарачувај до 27ми има 30% попуст на сите производи на сајтот goorganic