ЛУЃЕЕЕЕЕЕЕ ПОМОШШШШШ!!!!!!!!!!!!!! Што туку се исфарбав и сакав да ја осветлам косата и кога ја измив ШОООК таа е портокаловаа ке се утепам незнам што да правам сега а убаво ми велеше таткоми не експериментирај зошто ке си го добиеш..така ти е кога ке ја оставиш снаата да ти е фризер. Леле помагајте незнам што да правам
портокалова коса лол префарбај се,мој предлог затемнија зш ако сакаш посветла ќе треба бланш и имаш мн голема веројантност да останиш без коса
портокалова коса Најбрзо решение е да се префарбаш со потемна боја. Штетно е ама помага Оди до продавница со капа, ако е многу грда :geek:
портокалова коса Најдобро појди на фризер,таму ќе те средат. Ако не,појди во парфимерија ,купи бланш (таму ќе ти кажат колкаво количество,зависи од должината на косата) ,ама ќе им речеш бланш што ја обелува косата ,не да ти ја доожолти. Земаш 12% хидроген ,мешаш ,нанесуваш ,остави го да стои 45 минути и измиј се. Е сега ,косата многу се оштетува со бланширањето,ќе изгубиш многу на квалитет ,но нема да бидеш портокалова. Друга варијанта ти е да се изфарбаш во боја слична на природната,така ќе го избегнеш ефектот на сламена коса Среќно,Малото!
портокалова коса Не знам колку е паметно да ставаш бланш. Мислам дека косата ќе ти заличи на распафтан џогер Најдобра варијанта ти е да си тркнеш до стручно лице, такозвани фризер, ама овојпат вистински не снаи ,золви, јатрви...или ако не си расположена да даваш пари толку, купи некоја потемна нијанса, исфарбај се, стави маска на косата. После и силиконски капки и се надевам дека ќе можеш да излезеш без опремата на Зоро до продавница
портокалова коса Како специјалист за експериментирање со коса, би ти рекла да ја исфарбаш со потемна к'на, бидејќи уште една фарба над фарбата - ојде косата. Јас лани ставив 2 фарби наеднаш, и досега ми има пораснато се на се 7 цм, од што ми се кинеше и ко метла ми беше. Но одвај некако ја обновив сега супер ми е Со оган и фарба не се игра
портокалова коса Подитно, подитно на фризер. Не си играј играчки, првите неколку фарбања не се прават дома. Сигурно нешто со хидрогените си утнала, затоа сега си џинџер.
портокалова коса Ваква? Занемарете ја бурек фацата де. Ако е таква, се пријавувам да ја земам и гордо да си ја шетам низ град. Земи потемна к`на. Ако ја исфарбаш уште ендаш сега, наредното сабајле ке имаш проѕирна боја на коса т.е. светајуча келајца.
портокалова коса By the way,и мене моментално ми е портокалова,ама од паѓање на колор шампонот Така да ,u're not the only one
портокалова коса Осветлување на косата не се прави во домашни услови, никако. Како и да е, штетата е веќе направена, веќе не експериментирај и оди на фризер, таму ќе те средат. Потемна фарба мислам дека би било најдоброто решение.
не си објаснила детално дали само со бланш ја фарбаше или со фарба напиши подетално што користеше? ама ако си ја исфарбала само со бланш нормално дека нема одма да се добие посакуваната боја после бланшот треба и со фарба да ја префарбаш а мислам дека најдобра ќе ти е еволушн 11 11 и ќе имаш супер боја, ај пиши што си направила
Штетно е за штетно, ама ако не се свиѓаш, префарбај се одма. Стави потемна, да ти ја покрие. И јас се зезнав еднаш, жолта бев во главата, и за 2-3 дена одма ставив друга боја. Не ми ја оштети многу.
со боја ја фарбав ама могу поплава од таа сто ја имав и затоа ми излезе така..или пак зосто ја дрзев околу 30мин повеќе..незнам...ама утре одма одам на фризер
Темна коса прво треба да се осветли, на фризер, за да не излезе портокалова. А сега штом веќе е направена, нема кој знае колку да ти наштети од еден пат ако ја префарбаш едно по друго на потемна.
значи не си користела прво бланш за да ти ја осветли затоа ти е излегла портокалова. од темна коса кога сакаш да ја осветлиш прво се става бланш а потоа фарба... е најдобро иди на фризерка ќе те среди
А бе не се замарајте, и на Хурем и е портокалова па сите ја сакаат. Благо вама кога имате квалитетни коси па ставате по сто пати бланш, јас на мојава еднаш бланш да и ставам и влакното само себе ке се изеде.
Девојко зашто пишуваш непотребни мислења, бесмислени; апсурдни.. Сум те приметила дека и во др теми пишуваш туку така:/ колку да ти се зголеми бр на мислењата. Зарем имаше потреба од твојот сувишен коментар? Не Одговараш на прашање кое е поставено на 10 Сеп 2011 п.с. простете за оф топик ама морав да превземам нешто!!
Јас маки мачам да добијам ваква боја вие се жалите али ок секој има сопствено мислење не ми излегува баш по кеф затоа дигам раце