Јас си земав плава фарба и ми испадна некоја нијанса на портокалова. Не е лоша, ама сакам темно плава.
Сфаќам нијанси како феминкава над мене што ги пишала,ама,искрено незнам со кој памет некој би шетал со ваква боја Морков брееј или ко оваа на сликава мислиш од оние на улица весници што продаваат со тоа елечињата портокалови,е таква е оваа у косава,дреч бре !
^ WarriorAngel, зависи, е сега вакво е моево искуство: Колку посветла ти е моментално бојата, толку поголема е шансата да ти фати таква нијанса со Лонда 46, Субрина 67, Аура експлицит 9,4.. Јас сум измеѓу моментално, но никако да ја добијам баш таа боја. И на фризер прво ме деколорираа (ми беше потемноцрвена) ми мешаа бои, (некои италијански), но баш таква, јас барем не сум ја постигнала..
Значи ја обожавам оваа боја ама никако да ја добијам саглам последниве месеци се фарбав со разни фарби со гарниер со сајос и ред други,денес си земав кене фарби доста ефикасни биле тие и професионални да видам што ке ми излезе
Мене еднаш по грешка портокалова ми излезе, појма немам како се случи тоа. Среќа зима беше, каде што одев капа си носев, за брзо потоа ја офарбав повторно.
Мојата коса е природно портокалова од раѓање.Невозможно е да се добие со фарба таква боја на коса тоа си е работа на природата просто.Ако сд фарбате за да добиете портокалоба коса тешко дека ќе ви успее бидејки само ќе си ја оштетите косата и ќе добиете ужасна боја на коса.Имав другарка што ептен ми беше љубоморна на косата па се исфарба со цел да и биде како мојата но на крај беше ко од шутка да е дојдена