Probav da ja osvetlam mojata kosa so pomos na cimet i balsam za kosa mi stoi veke 1 cas i neznam dali ke ima nekakov efekt dali nekoj probal do sea
^ Oд прва нема да има скоро никаков резултат, само косата ќе ти биде посјајна и ќе мириса на цимет. Оваа смеса треба да ја држиш подолго време на косата за да наводно има подобри ефекти. Повтори ја неколку пати за да почнеш да забележуваш некакви промени и најдобро успева кај оние со природно посветла коса, т.е. најбрзо се забележуваат промени во нијансата.
Производи на Balea во Дм маркетите. А што се однесува до темава, сакам да си ја осветлам малку, ама немам гз за седење цел саат на сонце . порано пробував само со камилица и имало некои ефекти, може и ке продужам така, се почесто после секое миење па ваљдаке биде ...
Имам природна кафеава боја на косата и летово се исфарбав со црвен степ на врвовите . Мислев ќе падне брзо бојата но еве поминаа 5 месеци, а само малку избледе. Сакам прво да пробам со цимет неколку пати, барем малку да ја осветлам и сакам вака да се исфарбам. Имам ли некакви шанси?
Па сечи ги врвоите на кои останало од степчето И потоа земи си гарниер фарба, така некоја посветло плава, за бројче не знам да ти кажам. И ќе ја добиеш бојата. Мислам, ти кажувам од лично искуство, бидејќи и мојата коса е природно кафеава и со едно фарбање со гарниер плава ми фати и тоа баш убава медова боја каква што сакав.
Не знам дали го имате спомнато во претходните мислења спрејот за осветлување на коса на Балеа. Другарка си го купи скоро, и косата и е ептен осветлена, и има преубав сјај. Има ли некоја девојка искуство со ова? Би сакала и јас да пробам
Ова е спрејот (најдесно), меѓутоа воопшто не е за честа употреба - тоа го пишува и на декларацијата и не делува доколку по нанесувањето на самиот спреј не ја третирате косата со топлина.
Ова го најдов на интернет може да ви послужи, јас го немам пробано зошто ми се свиѓа природната боја на коса. Не верувам дека би и направило штета на косата нема никакви хемикалии Фала ти Ladybook.mk
Лимонот може да помогне ама не рачунај дека цела коса ќе ти ја осветли туку само како прамени може да ти излезат. По добитна комбинација ти е да ставиш лимон и да се изложиш на сонце, сигурно осветлува. Подобро ти е да купиш од она што е во жолти шишенца лимонска киселина и да си нанесеш на цела коса, излези на соце поседи некоја саат и ќе видиш како некои прамени ќе ти осветлат. Јас пробав еднаш така кога бев на одмор, секој ден го правев тоа и нели по цел ден на сонце на плажа и имав одлични резултати. Е сега некои викаат дека ќе ти се штети косата бла бла, ама јас немав таков искуство,баш ми беше убава.
И мене само со лимон преубаво ми се осветли косата. Добив убав, златест сјај, нешто како sun-kissed hair. Си направив раствор од лимонов сок, си го ставив во шишенце со распрскувач и нанесував два пати во неделата. Некое време си седев на балкон полуизложена на сонце и си читав и тоа е тоа. Дури мислам дека лимоновиот сок ми помогна да ми се регулира лачењето на себумот, се надевам дека нема да ме разочара и да ми се појави првут.
Гледав по други страници дека косата најмногу се осветлувала со лимон, но и многу се оштетувала.Значи ова отпаѓа. Има ли други начини, освен со хидроген и бланш, како да се осветли косата, зашто сакам да ја осветлам по природен пат без да ја оштетам.
Па од ова осветлување со лимон нема по природно, хидрогенот 100 пати повеќе ќе ти ја оштети одколку лимонот. Јас ја имам осветлено со лимон и воопшто не ми се оштети. Само малку станува сува и крута ама одкако ќе ја измиеш ставиш маска, регенератор се враќа во нормала.