И психијатрите и психолозите не се од голема помош. Посебно психијатрите мислам дека колку што знам само ти даваат лекарства и тоа е тоа.
Ова навистина ме охрабрува за изборот на мојата идна професија Патем, да не бегам со офтопици, не знам дали претходно имам коментирано на темава ама мислам дека добро би било доколку сите некогаш во животот посетиме психијатар или психолог за разговор. Барем мене, а и на многу други со кои сум разговарала, полесно е да искажиме некои работи на некој кој не го познаваме наспроти некој кој го познаваме баш исто како што ни е полесно на форумов да се искажиме анонимно, нешто слично на тоа. Узпат тие си имаат и башка техники до кои не сум стигната И да, само психијтарите можат да препишат лекарства зошто тие се медицинска наука, а психологијата е општествена и социјална ама тие не се само за да препишуваат лекарства, има многу повеќе на тоа.
И јас сум во иста ситуација, само што сум 2 години помала, не знам што да правам, не можам да издржам повеќе, советувајте ме
Ма десет години ме ебат психијатри во здрав мозок. Ама нема мрдање кога ќе каже психијатарот така и така. Ти му викаш љубов е се што ми треба тие лекови. И моите дома убедени се дека е така дека сум болна. Со Господ напред да дојде вистината на виделина. Само ќе ве поздравам и ќе ви кажам да тоа е тоа љубов. Љубов работа секс.
Може да се најде и Духовен Отец, пробајте, ке видите колку помага. И плус бесплатно е, не ви напалтува. Посебно помага при ситуации кои денес популарно се нарекуваат анаксиозност и депресија.
Бил некој кај д-р Зора Митиќ? Колку наплаќа на приватно, а гледам и со фондот има договор. Иначе за да посетиш психијатар мора упат од матичен лекар?
тука значи ќе се изначиташ глупости колку сакаш и не сакаш,вакви биле психијатрите не знам бајачи биле гатачи,не ти требаат и слично,а во суштина ние сме ти толку прост и примитивен народ,необразован исто така,што своите предрасуди ги оправдуваат со секакви глупости...загрижувачки
Не сум посетила ниту пак некогаш би посетила психијатар. Најголемо влијание врз психата (кај мене барем) има Бог, верата. Попрво ќе разговарам со некој монах или свештеник да ме разбистри отколку со психијатар. Поделотворно е.
Зависи кој за каде му е маката. При треба да се оди на психолог за да се види што е проблемот, евентуално да се постави дијагноза, но доколку психологот смета дека ви е потребна терапија, ке ве упати на психијатар, или обратно. Точно дека психологот преку разговор подобро ќе дојде до суштината на проблемот, но некогаш е потребно и терапија т.е. психијатар. Така да според мене доколку имат потреба прво обратете се до психолог. Е сега што кај нас најголем број се психијатри а помал број психолози е веке друго прашање
Од психијатар до психијатар има разлика. Не сите даваат анти-депресиви, но повеќето за жал кај нас, најлесно им е да ти препишат и ауфидерзен. Ги нема оние сеанси кај што треба да те провлече до она најдлабокото од тебе уште од раното детство, како што гледаме по филмовине, а всушност, стравовите потекнуваат токму од најраната фаза од нашиот живот. Мене дечко ми ми е најбољи психијатар!!
Леле мури мајче.Денеска за прв пат се одлучив да си закажам за на психијатар.Битна што битна ми дадоа упат бла бла..Си пиам дома кафенце и ми текнува да прогуглам кој е дотичниов :О Луѓе се стопив..Човеков ми е ненормално привлечен..;О Се "загреав"уште сега а каму ли кога ќе дојде денот да одам :О Зошто мораше наа баш кај таков маж да ме прати хаахахахахахаахахахахахахахааха.Ќе има човеков мака од мене...Ќе се преселам на неврологија
Дечки да ве прашам може ли да се разговара со психолог на интернет? На онлајн-психолог мислам анонимно може ли?
Sofija zamoli nekoj od privatnite da dojde doma, pretpostavuvam pacientot ne saka lek. pomosh ili premnogu navlegol vo anks. i ne saka da izleze od doma... sekoj podobar psihijatar bi imal razbiranje i bi trebalo da ja svati situacijata i da go poseti pacientot...gledajte da najdete nekoj shto e vo blizina i samiot psih. da ne mu e daleku pa da ve odbie...vo sekoj sluchaj ako ste dojdeni do tamu da mora doma da vikate psih. ne chekajte ni den poveke.. situacijata bez lekarstva moze da se vloshi..