Од Ремедика Железара до Автокоманда кај салата еднаш ми зедоа 70 ден еднаш 100 Тој што ми зема 100 ден мислам дека беше Водно.А оние другите Рива.Не ми е јасно ,ептен мала релација е,ама неможев пешки да одам зошто имав болки,па си викнав такси.Ова Водно ми го викна една сестра ,рече тука од Железара е одма ќе дојде .Ама 100 ден бе луѓе! Му реков како 100 вчера ми зедоа 70.А тој-ама тоа е сигурно див таксист .Ми се темнеше од болки ама му реков дека ќе ја запишам регистрацијата и ќе проверам а тој рече-добро дај ми колку што си му дала на него Имав 80 ситни и толку доби. Нели е цената иста за сите,стварно не ми е јасно. Инаку ретко се качувам во такси.Порано се возев ама сега не помислувам.Некогаш ми доаѓа преку глава од чекање автобус и радо би сакала да си се качам во такси,ама нема Порано од клиника до Автокоманда ми земаа 120,150 ден-ама тоа на времето.После факс,изморена,некогаш сме останувале до 20,21 ч и ајде со такси.Ама беше и побезбедно ,барем така сум се чувствувала
Верувале или не се немам качено во такси од лани одкако поскапе. Секаде одам пешки или со автобус. Едноставно цените се превисоки, прескапо е. Дупло е крената цената. Да, некои даваат попуст ама и со попуст е скапо, што ми мењаат 20-30 ден. попуст Се претера. Се решавам да се качам само ако сме повеќе луѓе иначе не влегувам па што сака нека е.
лелееее бе не да поскапе туку незнам што веке а бе петен е скапо 150 денари кај нас земат за малце....цццц а порано беше 60 денари а сега дупло повеке
Ова да ти е одалечена населбата од центарот и таму каде што работиш\учиш е ужас 100 денара минимум секој ден за такси.