јас на сиве мој проблеми уште едно дете-проблем би ми фалило брееј , секкао дека постар поозбилен итн итн
Па постар секако. Што ќе ми е некое разгалено детиште пошто повеќето (има исклучоци) се такви ни 1 % озбилност. За мување може, врска Не!
Јас и мојот дечко сме исто годиште,значи врсници сме.Се слагаме перфектно(пу пу пу да не се урочам хаха).Нема врска тоа постар бил поозбилен,како па да не и една личност што ја знам беше со 30 год маж па испадна нај зелено и недозреано створење.Се зависи од човекот а не до годините.Нормално не зборувам за 17 годишно дете,па дури и 17 год.може позрело да размислува од некој постар од него.
Дечко ми е една година постар, ама исто како да ми е врсник, не се приметува некоја разлика, ништо не е една година. Плус заедно учевме. И ми одговара у секој поглед, никогаш не сме имале некои пречки, имаме исти интереси, и исти проблеми затоа што нели, се исто ни се случува - факултет и слично. Така да за мене - врсник.
Постар.Минимум 1 година,максимум 2,или ептен преку сила 3. Секојдневно ги гледам врснициве и се чудааааааааам како може да се толку незрели ,детишта во тоа мозокот.
Ставив анкета на темава за да се избегнат кратките одговори, па ако немате образложение, ќе ве замолам само да гласате на анкетата
Со постар дефинитивно, пошто нели машките покасно созреваат од девојчињата, така да, ќе ме нервира ако ми размислува детско, значи постар
ние девојките побрзо созреваме, така да нормално ни треба постаро момче. Се се базира на зрелоста, со која што доаѓа во пакет со разбирањето. За една врска да опстане потребно е согласување и разбирање, а разликата во бројките и не е толку важна... за жал, живееме во околина во која на тие околу нас поинтересни им се туѓите животи, па затоа си седат така, кафица, цигарче, и ајде на трачарење и судење, затоа што "ние си сме така, безгрешни"
Го делам истото мислење со Хајли, секако дека жените порано созреваат , па подобро ќе биде ако ги споделуваат проблемите, разговараат со постар маж. Така обајцата ќе можат да се сватат
Ко магнет сум јас за врсници. Незнам така ми се погодило, но досега па сите тие не биле со некој си сеуште детски мозок. Или па пред мене не било така. Веќе ми е небитно. Имав еден бивши постар од мене 3 години. Досега најголема разлика. Беше онака културен,мирен,убав,фин и баш созреан (абе сите карактеристики за идеален дечко ). Но што знам, не ни успеа. Не затоа што не се сложувавме, туку тој отиде да учи во Скопје, јас во Штип, си се разделивме. Како конкретен одговор на темата би кажала дека годините не ми се битни. Без разлика дали ми е врсник, ако е созреан и културен не ми смета. А за повозрасен, сум за некоја си 3 до 4 години разлика.
Со дечко ми сме разлика 8 ипол години да ги кажеме 9 не се срамам што сме во толкава разлика,па дури не делат и околу 25км па што тоа не не спречува да се гледаме тогаш кога ќе посакаме... јас се чуствувам многу посигурна зошто тој размислува многу подобро од мене,знае како да потстапи во одредени ситуации за кои јас понекогаш и си немам блага врска и да ви кажам да убаво ми е со него и ич не се замарам со разлика на годините бидејќи ние многу добро се сложуваме и уште едно девојки мои мили ЉУБОВТА НЕЗНАЕ ЗА ГОДИНИ уживајте со оној што е стабилен сигурен во своите постапки и кој ќе ве посоветува кога ќе ви биде потребно очекував многу критики за тоа дека сме разлика 9 години ама не добив дури ни од најблиските што значи иднината ја гледам со него и тоа ме прави среќна и исполната.