Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постар или врсник??

Дискусија во 'Врски' започната од Cabala6, 24 јануари 2010.

?

Каква врска е подобра според вас?

1. Со постар

395 глас(а)
    78,2%
  2. Со врсник

110 глас(а)
    21,8%
  1. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Според мене љубовта не ги бира годините. Има врсници што знаат како да се однесуваат со една девојка иако се по малку детинести, а има и нафурани типци што мислат дека светот е нивен. Сите велиме постар, врсник ама не бираш во кој ќе се заљубиш, на крај може да е и помал. :D
    Инаку конкретен одговор од мене врсник или постар до 5-6 години максимум, помал никако.

2. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Постар дефинитивно!
    Не садам краставици со деца,не,не,не. Боље постар да ме учи него ли помал да ме мучи :P

3. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Сум имала постар дечко разликата не беше многу голема 4 години ама со врсник ми е поубаво. Имаме повеќе заеднички работи него со постар..

4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.758
    Како проаѓа време и се билда искуство, дефинитивно постар.

5. Iv4ule

Iv4ule Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Кога би ја споредувала врската што ја имав со врсник со сега врската што ја имам со постар дефинитивно ПОСТАР !!!!!

6. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Само со постар сум имала врска. Дечко ми е 3 ипол години постар и слободно може да кажам дека растам покрај него. Се надевам дека ќе почнам да ги применувам неговите паметни совети и нема само да водам инает со сите.

7. D.E.S.I

D.E.S.I Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    4 години постар :)

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Стварно ме чуди кога некој ќе напише

Зар тој не ве смета вас за дете, оти сте помала од него?

Мене треба да ме затворат што одам со малолетник. :lol: Ама, само 5 месеци е помал од мене. А физички вака, изгледа многу поголем од мене, а е и поискусен.
    Постар, врсник, сеедно ми е, ако знае да се однесува како што доликува.

9. in.love.girl

in.love.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    Со постар нормлано!
    Да има што да те научи :rofl:

10. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    Таман прашање..
    Дефинитивно поголем од мене..тој треба да биде заштитник да се грижи за мене..а детуле богами ништо не вреди.:)
    моментално исто како starbucks идам со врсник т.е поголема сум во месеци..ама на изглед a и однесување ќе му дадете 20-21..таман ми е :D

11. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Во врска сум со врсник и убаво ни оди...
    и јас секогаш сум се двоумела дали е подобро едното или другото,и сеуште незнам :D
    убаво е со врсник се заедно правите,по исто темпо одите низ животот,а со постар што знам може да е позрел-зависи до човекот :D ,поозбилен,прошетан...
    стварно и јас не знам :D :D :D

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.180
    Допаѓања:
    18.278
    Сметам дека со врсник не би можела да бидам во врска од причина што уште ми е недозреан некако... (на 21 година) иако има ретки исклучоци...

Според мене најдобра разлика 3-5 години.

13. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    увек сум бирала 1 или 2 години постар од мене .. со некои од моја возраст не се разбираме очигледно :) девојките побрзо созреваат од машките

14. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Обавезно да е постар :) Не зборам за некоја огромна разлика најмногу 5-6 год.Некако повеќе си одговарам со постар дечко,добивам поголемо разбирање,толеранцијата е поголема,а и не ми се случуваат кавги за глупости од типот зошто излезе со другарките а не со мене.Нормално од секое правило постои исклучок,зошто дечкото може да има и 28 години па да се понаша ко да има 15 :) На крај краева,годините се најмал фактор за да одлучам дали ќе бидам со некого или не :)

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Постар, да сум сингл, би прифатила постар до 9 години. Врсник ми беше само првото момче, и никогаш после него не сум размислувала за врсник или помлад. Можеби само на една вечер и толку. За сериозна врска исклучиво постар на кој му се изиграени играчките. Неможете да споредувате 17 и 27 годишен.

Дечко ми е 5 години постар од мене и тоа според мене е идеална разлика во години. Не дај боже да се случи некоја несакана бременост ке барате од 20 годишен или помлад брак? :fubar: Ретки се тие ретки, да не речам ги нема. :)

16. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    927
    Според мене, најубаво е да биде постар, од 2 до 4 години, ама повеќе не. Иако имам во моето опкружување луѓе што се и по 10 години разлика, и им е одлично, јас не можам да се замислам во таква врска.

17. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Дефинитивно постар.Постар од причина што од него можеш да научиш многу работи,може да ти покаже многу работи,може да ти помогне во многу работи.И да е по стар негде до 5 години. А со врсник не знам,некако не зрело ми размислуваат машкиве барем на оваа возраст која што сум,а таков не ми треба.

18. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Еднаш се имам јавно изјаснато во поглед на ова прашање :lol: ! Постар се разбира!
    До 10 години нека е не ми пречи, 15 години ако е тотал пакеџ, потака не размислувам не ги ни восприемам...! Неможам да се замислам со врсник, или па не дај боже помал од мене, во денешно време поголем дел од машката популација се заглавени во времето, се однесуваат и размислуваат далеку помалу од нивната возраст!
    Едно прашање на ова тема ја доловува суштината на она што сакам да кажам! - Do you want а male, or a man?

19. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Јас повеќе сум за постар. Барем засега така размислувам. Врснаците мои, уште не ни излегуваат сите по кафичи, камоли женски да фатат. :D
    И многу се детинести, мислам, ги гледам во училница како мали деца се тепаат и гонат. |(
    Во тинејџерските години нели девојките се понапреди во созревањето од момчињата (а може и понатака да се повисоко раминиште на зрелост де, не сум сигурна :D ) па си бараат исто некој позрел, поретки се случаите кога врснаци се фаќаат.

Е сега, за на факултет и после, можеби и нема да ми пречи да биде врснак. Важно сега вака размислувам :)

20. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Сепак би избрала постар , нормално не да е многу поголем али 2-3 години тамам .. Мислам дека машките денес размислуваат помалку од нивната возраст !!! :)