Постар. На оваа возраст, најидеално ми е да е постар 2 години зашто не е многу голема разликата, а е и поискусен, океј сега зависи кој, ама мојов си е.
постар... неможам да се замислам со некој врсник или недај боже помал...Бидејќи на мојата возраст и тоа одговара да е мал ќе бара забава па ќе треба главите да ги бушиме. А најверојатно кога ќе си соберам повеќе годинки ке посакам нешто помладо... хаха но доцнаааа, доцна ќе биде
Ова ми е мислам првпат да пишам во тема Врски Океј, ја на темава за мене би одговорилаа... врсник. Ич не ми се допаѓаат тие што се постари од мене, некако ми е без врска. Ако дознаам дека некој кој онака ми фатил око е мој врсник јас сум
Постар! Од кога памтам некако сум ги избегнувала врсниците во таа смисла, ме привлекувале постари, некогаш и доста постари од мене Иронијата е во тоа што можеби мојата најголема љубов до сега ми беше врсник Додуша главната причина за која се разделивме беше тоа...недоволната зрелост и неговото детско однесување. Ретко се наоѓа зрел врсник. Често сум рекла за некој убав,ок тип само да беше некоја година постар ...но најбитно е двајца луѓе да се пронајдат и да има хемија меѓу нив тогаш некои замисли што сме си ги имале во главата за идеалниот партнер може да паднат во вода.
Постар. Еднаш бев во врска со мој врсник но со постар поинтересно ми е (А и факт е дека мажите подоцна созреваат од жените)
Дефинитивно постар.Пошо моите врсници не размислуваат како шо треба,без размислување би избрала постар,али не повеќе од 4 години
Дефинитивно постар.Мислам дека врсниците размислуваат исто како мене.Па што ќе ми е врсник. А постариот си е постар,поискусен што се викат.Имат повеќе доживеано.Што ќе ми е врсник,јас дете и тој дете и што ќе праиме..хахаха
Познавам двојка каде девојката е некаде 3-4 поголема од дечково, а тој 3та година средно, па ги гледам одлично функционираат. Секако, ако машкото е доволно зрело годините не играат улога барем за мене.
Од досегашново искуство дефинитивно гласам за постар. Али, не мора да значи дека секој што е постар е посозреан или попаметен, си има секакви исклучоци
Постар, се разбира не којзнае колку постар што може татко да ми биде но тука некаде до 5-6 години доволно.
Според мене во врската не се битни годините ако патнерите меѓу себе се согласуваат. Дечкото мој е од мене постар 3 и пол години па добро се согласуваме,а знам и доста партнери каде што женското е постаро од машкото 3,4 години па супер се согласуваат и тие немаат никакви проблеми.Значи се е тука до разбирањето и довербата во врската за да успее.
Не мора да значи дека ако некој е постар е созреан и не се однесва како детенце. Се сложвам со илипили, за една врска да успее најважна е довербата и разбирањето, годините не се до толку битни