Дефинитивно постар.Досегашното искуство ми покажало дека со постарите сум на иста бранова должина.Некако со врсниците не е тоа тоа,не се доволно иживеани и треба да се објаснуваш за некои смешни и детски работи.Секако дека постојат исклучоци,но општо земено така е...
Од секогаш преферирав постар демек позрел, поискусен, бла бла бла... Сегашниот дечко ми е врсник а е сто пати позрел, поискусен итн од некои постари со кои сум била, кои како во трето одделение да беа заглавени со мозокот. Така да мислам дека тоа е индивидуално, зависи од човекот кој ти се погодил. Не е важно тоа, важно е да се погодите.
Докажано е дека машкиот пол побавно се развива, па затоа врсниците се како мали деца, затоа најчест одевојките одат со постари од нив, па и јас сум за постар, но не до толку, година-две најмногу три!
Со врсник неможам да се замислам,тапа ми е. Секогаш се помалку развиени од нас и подетски се однеснуваат,незнаат како да те направат среќна и да те почитуваат,се им е чисто и рамно,буквално се однесуваат како ништо да не ги интересира. Врските ми биле секогаш со постари (макар година-две а сегашниов ми е 3ипол) и еднаш сум била со врсник и тоа е пишано во категорија - најлош состанок
Помал ! Хахах Постарите се и позрели но не мора да значи.Знаем многу мој врсници што се понашаа ко деца од 5год. Ни на крај памет дека вакво нешто ќе ми се деси на мене,3 години помал од мене али http://www.youtube.com/watch?v=AHR8kxkTA4Q ЗАР НЕ ЗНАШ ДА ПРАВА ЉУБАВ ГОДИНЕ НЕ БРОЈИ ? ЗАР НЕ ВИДИШ ДА МИ ТВОЈА МЛАДОСТ ЛЕПО СТОЈИ ? не суди по амбалажи видеќеш на крају да и ове руке моји миловати знају
За врска сакам со постар. Не многу, година-две. Затоа што повеќето се созреани, знаат што сакаат, искусни се, иако не мора да значи дека во сите случаеви е така. А за онака може и со врсник.
Дечко ми е неколку месеци помал Никогаш не ми биле важни години, ама некако секогаш ме привлекувале врсници, не знам зошто.
Постар. Само заради што моите врсници се уште во таа фаза кога се однесуваат како деца. Сакам некој со кого можеш да завртиш разговор на повеќе теми, а врсниците сега за сега не се такви.
Дефинитивно постар најмногу 7-8 години. Јас сум затрескана во еден 5 години постар од мене ама ако му кажам шо осеќам ќе ми речи оди порасни прво и + е другар на брат ми така да дефинитивно немам шанси кај него
Сум била и со помал и со врсник и со постар али мислам дека годините не се битни. Дечко ми е 3 години постар од мене али сепак мислам дека е до карактерот и зрелоста на човекот ...
Потполно се согласувам И јас сум за постар, незнам зошто, али сите што сум си сакала биле постари..веројатно пошто се позрели и знаат да свртат муабет додека врснициве се понашаат ко напалени деца...тоа и всушност се Не дека ја сум нешто зрела, али реално, женските побрзо созреваат од машките. Само за еден ми се има десено да се затрескам, искрено мислев дека е 20+ години, тоа да ти бил 18..врсник... незнам како не приметив...секако..така и се однесуваше