Постар но не повеќе од 2-3 години!!! Сепак тие се поискусни...а овие врсниците нека си земат помалечки. Искрено да ви кажам не ме интересира тоа,ако има љубов не се битни години. Немојте да сватите за вакво нешто зборувам бидејки оваа тотално не го опростувам. Оваа е вејке претерано (слика во споилер) Спојлер
Со постар! Сите партнери до сега ми биле постари, освен еден врсник. Така да, имам доволно искуство за да кажам дека со постар е подобро. Три години постар е совршената разлика според мене.
Со постар дефинитивно ! Научно докажано е дека умствено врсниците се на пониско ниво Со постар и муабет ќе направиш и ќе се разбереш како човек, асо нашиве-деца !
Зависи до карактерот и начинот на кој те чува. Мојот е врсник, и едноставно се чудам колку ме пази, почитува и се! Ми има докажано на мноооогу начини дека навистина ме сака. Нормално и јас го сакам него и тоа многу, без разлика што сум љубоморче и голем инат!
И јас мислам дека врската со постара личност е подобра, но сепак има исклучоци - баба ми од дедо ми беше 8 години постара а сепак имаа совршен брак со разбиранје, љубов и дочекаа 50 години од брак!! Зависи од карактерот на личноста.
Разлика сакам 5-7 год,и да е врсник не ми смета,само да биде со карактер пред се,да те почитува да има разбирање, некогаш велиме ако е повозрасен демек поискусен во се, ама до некаде не се годините секогаш мерило на зрелост
Јас никогаш не сум се загледала, ниту пак ќе се загледам во некој мој врсник, а не пак помал Тие за мене лично и персонално се деца. Досега со сите што сум била биле постари од мене. Моменталниот дечко е три години постар од мене. Мислам дека тоа сосема во ред. Можеме да разговараме на посериозни теми. Затоа се држам на тоа да е постар, ем попаметен, ем поискусен, ем поинтелегентен. Тоа е тоа
Врсник - никогаш, никаде Еднаш бев со врсник во врска и стварно си се чудам како сме издржале дури три месеци заедно. Не се доволно созреани барем не на оваа возраст од 19-20год. (секоја чест на исклучоци, кои ги има)
одсекогаш сум имала мислење дека ако бидам со врсник ќе бидиме многу детинести и двајцата и дека само ќе се повредуваме...затоа постар
и маж ми е од мене по стар 5 години па подобро по стар негу врсник и се согласувам со didicool дека врсниците не се поднесуваат
само постар, несакам да навредам некого ама мислам дека повекето машки поспоро созреваат, постојат и исклучоци секако, па ако одиш со некој на твоја возраст тој ке се однесува како да има 1-2 год помалку, а кога е постар, најубаво од 2-4 год, мооже да ти помага, да ти пружа подршка и некако да се чувствуваш заштитено покрај него. Од тоа поубаво нема