Само јас изгледа не би сакала постар. Или врсник, или максимум 3-4 години постар. Со либево сме врсници, ама супер си се погодуваме
Поубаво постаро да ме учи, одколку младо да ме мучи Шала на страна, годините за мене немаат никаква врска. Зашто се е до главата на човекот. Може и да е постар да се понаша како дете и помал да биде па памет да ти соли. Некои порано созреваат некои покасно. Едноствано е дали ќе ти одговара неговиот карактер или не.
Не знам за врсници, зашто обично мажи од 30 нагоре ми се подопадливи. Ама до човекот е, не до годините. Постар, максимум до кај 15 години негде може. Разлика од 20+ ми е малку тешко изводлива ситуација, во смисла, не е животот Холивуд, а не дека нема и такви парови.
Не ми е грижа колку години има сѐ додека менталната возраст му е соодветна со годините. А, на мојов... можат вода да му носат и многу постари од него, а врсник ми е. Инаку да, можам да се замислам и со постар, нема врска, не менува воопшто, најбитно карактерно да ми е погоден. Во глобала подоцна созревале машките, ама какви ги има и на 25 несозреани, така да ич не се жалам.
Дефинитивно зависи од човекот и карактерот, иако би избрала барем 3 - 5 години постар. Гледам сум гласала за врсник, но сигурно одамна зашто член сум на форумов од 2010 , а прилично долг период бев во врска со дечко кој е нецела година постар од мене. И општо, повеќето со кои сум искачала биле година до две постари од мене. Ама последниве две три години искуството ми вели да се држам настрана од дечки на моја возраст за нешто сериозно. Не знам дали било случајност али со повозрасните сум функционирала понормално и дури прекинот на врска ило што и да било бил сосема зрел. Не сум категорична дека не би била со врсник ама дефинитивно знам дека најчесто ме привлекуваат повозрасни ( не повеќе од 7-8 години од мене )
Немам предрасуди за возраста, според мене не секогаш е поврзана со зрелоста. Но, морам да признаам дека почесто ме привлекуваат постари.