Единствен постар досега имав еден мувач 5 ипол години разлика бевме. А обично не ме привлекуваат постари момци. До 3 години разлика е во ред за мене.
Јас лично мислам дека годините не се мерило за зрелост.Искуството зборува се!Во мојот случај дечко ми е доста постар од мене,ама и поискусен и позрел.Но не мора и да значи дека ако е иста возраст или помал дека не знае ништо и дека не е искусен.Битно е да е зрел и да знае да се однесува како човек.
Тоа не се прашува.. Постар,дефинитвно! Каков врсник..А не дај боже пак помал... Што ќе расправам јас,детска градинка или љубов ќе водам?!
Реално разликата во години не е воопшто битна, битен е паметот на партнерот!! Јас најчесто сум била со врсници или една година постари. И сега нешто ми се увртело во глава дека сакам некој постар (тука подразбирам некои 3-4 години разлика). Ама како што ми е `среќава` се на исти налетувам
потсеќа на мене но биди упорна труди се до крај и најважно од се дај си шанса пробај си ја среќата ..животот е полн изненадувања некои убави други помалку пријатни но наше е да посегнеме по нив човекот со кој сум во врска постар е од мене цели десет и пол годинки јас баш сум се затрескала многу во него а ни на крај памет не мислев да го покажам тоа , зошто си викам немам шанси кај него бре што си се занесувам ..он згоден фраер го гледам низ град со тип топ скоцкани цуци ( и ја си сум згодна типка но вaљда тоа беше некојси комплекс неосмислен ..тие постари од мене и така... ) а и знам многу девојки година две постари од мене што ги корпосал под изговор дека не е педофил и една ноќ се решив си реков мое е да пробам ,,барем така ќе ми олесни и се случи му пишав разговаравме цела ноќ ..јас така цела возбудена и охрабрена го поканив да излезиме и го направивме тоа .. ..и ете сме сега година и пол подоцна во среќна сериозна врска наскоро можеби и нешто повеќе...
Мислам дека разликата во годините не се мерило за љубовта.Јас и мојот дечко сме разлика две години и одлично се сложуваме,во врска сме веќе девет години.Немам никакви предрасуди ако партнерот е многу постар или пак помал,најважни се чуствата и љубовта што ја чуствуваат.
потсеќа на мене но биди упорна труди се до крај и најважно од се дај си шанса пробај си ја среќата ..животот е полн изненадувања некои убави други помалку пријатни но наше е да посегнеме по нив човекот со кој сум во врска постар е од мене цели десет и пол годинки јас баш сум се затрескала многу во него а ни на крај памет не мислев да го покажам тоа , зошто си викам немам шанси кај него бре што си се занесувам ..он згоден фраер го гледам низ град со тип топ скоцкани цуци ( и ја си сум згодна типка но вaљда тоа беше некојси комплекс неосмислен ..тие постари од мене и така... ) а и знам многу девојки година две постари од мене што ги корпосал под изговор дека не е педофил и една ноќ се решив си реков мое е да пробам ,,барем така ќе ми олесни и се случи му пишав разговаравме цела ноќ ..јас така цела возбудена и охрабрена го поканив да излезиме и го направивме тоа .. ..и ете сме сега година и пол подоцна во среќна сериозна врска наскоро можеби и нешто повеќе... [/quote] Јас и дечко ми сме 8 години разлика и јас така си мислев дека нема шанси ни да ме погледне,но излезе на крај да биде луд по мене инаку ти не си мала за нешто повеќе?Или не се точни годините на профилот?
прво годините не се мерило за зрелост - второ интернетот не е место за да се остават точни лични податоци ..толку од менe
Дечко ми од мене е постар 4 години. Кога одевме првиот пат јас 8мо тој 4та средно и те како се осеќаше разликата. Јас млада и наивна, не се разбирав од многу работи... тој швалериште невидено. После толку години пак се фативме и сега одлично си се разбираме и сме речиси на исто интелектуално ниво. BTW успеав да го скротам
Decko mi e od mene postar 4 ipol god i sme zaedno 2ipol godini, sto znaci deka ni e super zaedno, ama spored mene godinite ne se merilo za uspesna vrska/brak
Годините не се мерка за успех во една врска..Така да немам против тие врски во кои има поголема разлика во годините меѓу партнерите.Иако за мене лично преферирам врсници Дечко ми ми е врсник,само 5 месеци е постар од мене и до сега убаво ни оди. Сепак, мислам дека голема улога игра зрелоста кај машкото.Затоа што може да е и 10 год постар од мене,а да нема ни з од зрелост ..Или пак да ми е врсник, а да размислува многу поразлично од сите други машки на негова возраст..
Таман работа кој спомна дека годините се мерило за зрелост.Мене баш ми се допаѓа начинот на кој што размислуваш. Само мислев ако годините ти се точни дали си спремна на чекор повеќе....
Постар дефинитивно Сите дечковци кои ми биле за поозбилни врски биле постари од мене незнам зашто поише се уклапам така во врската...многу ретко да сум имала некој врсник освен за мување и сега моменталниот дечко ми е постар скоро 5години од мене