Со моето досегашно искуство,постар. Ама има машки кои се зрели и на твоја возраст,како некој постар. Иако,тоа ти е од 2-3/10 машки Ама не ги гледај многу многу годините,ако ти е убаво со врсник,ако мислиш дека е доволно зрел да те задоволи во секоја смисла на зборот,тогаш со него. Ако пак,тоа што го бараш не го пронајдеш во некој врсник,барај го во постар. Сепак,подобро е да пробаш прво со врсник,па ако не бидува,со постар.
И постар и врсник,може да те заебе,така да,според мене со кој ќе си се пронајдеш,со тој,без разлика дали е врсник или постар.
навистина незнам што да кажам некои велат нели повозрасен маж те разбира, те свака, и е подобар во секоја смисла од врската со партнерката, но јас не сислам така првиот беше помал-24 години незрел, постојано по забави, пијанчења друштво вториотбеше постар-27 години-ај ко божем постар позрел, постар да позрел јок бре брате уште позелен од претходниот третиот-помал 24 години-ке видиме што и како ке биде со него-има искуство мувачи ко мувачи бил исто ко да не бил сите само сакаат да те обработат на свој начин и да те зачинат со свој зачин
Postar.. ali dobro ne sea edno 10 god.. Zatoa sto postarite nekako imaat oset i iskustvo i zrelost sto kaj pomalive nekako slabo pa i ic go nema.. [mod-kirilica:azszqq4w][/mod-kirilica:azszqq4w]
Не постои веќе ваква тема ? Има мислам дека се вика „Разлика во години“. Ајде да не бидам оф топик, ќе речам зависи, затоа што (како што веќе имам потенцирано на друга тема, годините се само бројка, битно е двајца да си одговараат со возраст, т.е. нивното ниво на зрелост). Маж ми е постар од мене 2 ипол години, ама и двајцата премногу работи имаме преживеано и можам да кажам дека прерано сме созреале. Шо знаеш, маката може не споила
Постар секако, но не е за замерка и врсник, сепак се` е до личноста и зрелоста, бидејќи момчињата покасно созреваат од девојките затоа мислам постар. Битна е љубовта, годините и не се многу важни.
постар дефинитивно но само до 5 год ништо повеке..............не би можела да се замислам со некој мој врсник или пак во најлош случај помал ос мене
Мојот дечко е постар од мене 2 години и мене ми е супер.. За помал несакам ни да помислам и никогаш не сум можела пошо некогаш и он знаел да изреагира детски а некој помал да не зборам како би направил. За врсник сум имала дечко ама зависи од карактерот сепак сега ми е супер без и да помислам на карактерот. А за постар??? Мислам на постар од 4-5 години не благодарам Моите се со голема разлика во годините и гледам дека разликата им пречи татко ми е старомоден и работите ги гледа поинаку за разлика од мама, па гледајќи ги нив нејќам многу постар дечко или сопруг
Врсник. Заедно поминуваме низ многу работи и учиме еден од друг, а во исто време ми е и добар пријател и некој кој го обожавам.
Сеедно дали е постар или врсник.А може и помал да е зошто да не. Не се битни годините,битно е колку си на иста бранова должина со него
искрено се двоумам и не сум бас сигурна дали играат или не играат улога мислам дека до карактерот е.имав 4 годисна врска а децко ми бесе и повеке од десет години постар од мене разликата се гледасе нормално и во размислуванје и се опсто но некако се надополнувавме но пак не успеа други погледи кон иднината итн сега после некое време запознав децко кој е 4 години постар од мене и незнам дали ради тоа сто сум била со постар овој некако многу детски размислува и се однесува не сме во врска незнам ни дали ке бидеме со тоа понасанје и тие детски игри некако сепак е до цовекот и до самиот карактер
Ако имаме заеднички јазик не е битно дали е врсник или нешто постар (али да не е преголема разликата)
врсник заедно поминуваме низ многу работии...а не постр веќе да го има поминато тоа време па да му е досадно
Сум била и со врсник и со постар и во пракса излага дека со врсник некако не ми иде Со дечко ми што сум сега, постар е од мене 3 години и одлично ми е, супер се согласуваме. Мислам дека врска со постар секогаш е во предност, некако се е позрело, едноставно свесни се за тоа и си ги знаат нивните обврски за разлика од врсник каде што се е некако на твој терет, јас барем такво искуство сум имала