Ваквите и на крај на свет да отидат, пак ќе имаат проблем затоа што во нив лежи. Не живеам за други, не ги приметувам. Кај нас може смета ѓубрео на улица, кај други терористи по улица.
Простотилокот и малограѓанштината е во поинакви размери во Мк, и во Германија да речеме. Затуцаноста и ограниченоста општо за се во животот и се согласувам дека за себе живеам, ама џабе кога тоа е наметнато насегде околу нас.
Кај нас и ѓубрето од улица ќе се смете, ама ова насобраното по институцииве тешко. Ама кој бил по шалтери знае, другите уште спијат. Со извинување до исклучоците.
Абе врие терористи. Си била некаде во земјите на западна и северна Европа? Ако си била, да ми кажеш колку пати имаше конфликт со терорист
Тие 36000 што си "купиле" карти за 1$ на Визар , сега за сега на Мицко 36000 гласови му се сигурни плус и од тука 72 гласачи , и се најголеми кандидати за вработување во државната администрација (коа ке дојде вемеро)
Аааа, сигурно во тие 72 гласа има бааги нови членови кои се наменски креирани Не знам дали има увид модераторот во тоа колку има нови членови што гласале.
Сесре Ветерушка дирекно од штаб прави нови профили тука и клика Не или некој од талентиве што мрчат цело време
Постов е точен но бега од главната поента на темата а тоа е дали сега сите треба да се иселиме од земјава или влегувањето во ЕУ ќе измени нешто во државата? Пошто факт е дека нема ништо внатре да се измени, менталитетот нема преку ноќ да се смени нема одеднаш сите да се љубезни и open minded, хаосот во институциите и редовите пред шалтер магично нема да се претворат во ред, хармонија и организираност, нема преку ноќ ШвеЦка да постанеме. а ни во блиска иднина. Абе тука треба векови индоктринација за промена на менталитетот.
Толку од тоа дека идентитетот ви бил заштитен. Коѕијас пред Никола Димитров се обратил со северноМакедонци на самитот во Родес
Јас сум бил и сум зборувал со многу локалци од Западна Европа. Таму важи правилото како и во Македонија. Малцинствата си живеат во свој свет, а мнозинството во свој. Се е сегрерирано. Си има некој договор кој не е на папир, а гласи не ме замарај, не те замарам. Погледни во Лондон. Цели квартови кадешто не се зборува англиски јазик. Држава во држава.
Што ќе им е тероризам кога локалното население таму без бомба се им дава. Нема секојдневно тероризам, но има grooming и вознемирување на девојки од страна на имигранти. Бирмингем посебно каде имигрантите се мнозинство. Веќе немаат ни страв ни срам.
Treba treba, posto predhodnite 15tina godini, a osobeno od 2010 pa navamu se rabotese na masovno masinsko i dlabinski pranje na mozoci i unazaduvanje na narodot. Ne si bese narodot zaostanat, taman si bese, tuku go unazadija i vratija vo 19vek. Sega so novava vlast neznam dali nesto e smeneto, posto ne ziveam tamu. Ama znam za do 2014 kakva bese sostojbata.
https://www.mkd.mk/makedonija/polit...st-megju-severnomakedoncite-i-grcite-treba-da На здравје северноМакедонци. Zajef gosocuva identitetot i sebori za nasata idnina.Murtino e sotebe predsedatele