1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постигнато е решение за спорот со името

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 18 јуни 2018.

?

Како би се изјасниле на референдум за промена на името?

Анкетата е затворена на 23 април 2020.
  1. Да, за промена на името

105 глас(а)
    37,2%
  2. Не, против промена на името

104 глас(а)
    36,9%
  3. Нема да гласам

73 глас(а)
    25,9%
  1. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    Прочитав не се секирај ама неможеме да градиме затоа што никој нас не не прашува,кога требаше ние да гласаме го избравме Заев епа сеа ќе траиме.
    Не албански јазик,не промена на името,којзнај шо уште ќе направи...

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Како никој тебе не те прашува?
    Кога одиш во болница, ако ти побараат мито, што правиш во врска со тоа?
    Кога одиш на суд, ако дознаеш дека некој се обидува да фати врски кај судијата, што правиш во врска со тоа?
    Кога одиш по улица, ако фрли некој ѓубре на земја или удри и скрши нешто, што правиш ти во врска со тоа?
    Кога одиш во разни институции, носиш ли поклончиња за вработени?
    Кога некој знаеш дека некој газда, злоупотребува вработен... не му исплаќа доволно плата, пола си ја бара назад итн, што правиш ти во врска со тоа?

Секој сегмент од државата, зависи од сите нас, не од еден Заев.

На Joi, Herrera, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.637

Солзи ми навираат кога те читам. :| :rofl:
    Убаво ти велев прочитај што значи зборот предавник, откако тоа ќе го сфатиш читни за Коте од Руља. Немој твоите карактеристики мене да ми ги потфрлаш.

Епа зошто не се бориш за зголемување на социјалната помош? Не троши енергија да не убедуваш дека убаво и нормално е да се промени името на државата повеќе ангажирај се околу социјално загрозените семејства.

Зошто срамота? Наместо да бидат депресивни и да кукаат дека државата нечини подобрно нека си ја бараат среќата во друга држава :)
    Демек кога ќе влезеш во ЕУ нема да умираат луѓе :^) на државата не и треба промена на име.
    Колку што гледам заеб е 1 година на власт, па не видов ниедна реформа во здравството.

Јас сум задоволна од државата, не само сега туку и во наредните 10,30, 50 год.
    На духовно ниво сум таман :sun: може само да се надоградувам. Си знаеш и сама какви луѓе презирам, а какви почитувам.

Последна измена: 28 јуни 2018
    На koritsaki, honest girl и zuto им се допаѓа ова.
  4. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    Е ај пробај смени нешто са видам колку ќе успееш?
    Арно кажа врски нормално, пример за платата зборам,кој ќе ме слушне мене оти дакам да се бунам...Да можам ама да летам од работа после па ни без тие да останам..
    Неможеш ништо да смениш..

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Баш тоа, не може еден се да направи. Зависи од сите. Од тебе и мнозинство други. Не од Заев само.

На Herrera и Yowannty им се допаѓа ова.
  6. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    А ме интересира дали ти превземаш нешто во врска со тоа затоа шо си убедена дека може нешто да смени некое мнозинство или ништо не ти пречи се е под конец?
    И ако можеше ние да смениме оти ништо не сменија протестите во Скопје..

На koritsaki и zuto им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Јас преземам постојано. Секојдневно. Не дозволувам да пројде ништо непријавено и неразрешено.

Оти за да се смени нешто треба критична маса, односно доволно мнозинство, кое ќе го 'надгласа' малцинството. Така функционира демократија.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Невиден дебакл :) добивме датум за кога МОЖДА ке добиеме датум. Ама сме биле многу хепи оти Грците и Бугарите се залагале за нас :))))))) на што дрога се бе овие?!

На zuto, fana, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  9. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    А да хахаха фала шо ми објасни како функционира домократијата..Мислам дека човек неможе да ти докаже ништо..

На zuto и carangigia им се допаѓа ова.
  10. Lianna Anna

Lianna Anna Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    19.656
    Стварно?!

Се сеќаваш на една наша преписка сигурно:

Ти на ова ми одговараш:

Во превод, ме убедуваш дека не сум разбрала дека договорот со Грција е она што владата го прави за да влеземе во Еу. Следствено претходните мислења, кои можеш се уште да ги прочиташ на темата.
    Значи на прашањето што ние правиме за да влеземе во Еу и зошто договор за двојазичност и останати штети, кое го имаше пред овие коментари, ти ми го одговори ова. На тоа дека се реформира прво внатрешно, ти ми го одговори пак ова. А сега доаѓаш тука и спинуваш. Пак ќе прашам. Што прави Македонија за да влезе во ЕУ?!

Имаме условен датум за преговори, а никако сигурен датум за истото, како што Влада се обидува тоа да го претстави. Освен тоа, преговорите можат да траат со години. И знаеме ние дека не се влегува одма во ЕУ. Токму тоа и го потенциравме цело време. Но останати, оние кои се во одбрана на штетните политики и фрапантно кршење на Уставот, не убедуваа дека тоа е начинот да се приближиме до ЕУ. Ама ајде жити се. Барем ти си една од попаметните тука. Престани да спинуваш.
    Џабе ти пријавуваш. Има мал милион такви како тебе што пријавуваат и бараат правда. И што со тоа?! Дали законот важи еднакво за сите?! И сега велиш не зависело од Заев, ами од нас. Зависи од него, се додека има народ кој му верува. Исто како што зависеше претходно од Груевски.

Критичната маса за повеќето е со испран мозок. Мал милион навреди за истата. Што зборуваш?! Велиш народот да смени нешто?! Народот кој поддржува нелегална Влада, нелегални договори, нелегален Претседател на Собрание... Така ли се влегува во ЕУ?! Секоја чест, Северна Македонијо.

На Joi, zuto, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  11. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Што да читам пишано од твојата тастатура?
    Како скоро на сите им солиш памет во секоја тема па и тука.
    Ако кажат спротивно од твоето мислење им го полнат мозокот во штаб или така им зборуваат од штаб.
    Мене баш ме брига дали е марионета,јас го гласав зошто вети живот,а живот не гледам.
    Гледам манипулации.
    Да со ова се слагам можам да ти кажам браво за пишаното.
    Но како бе девојче да ги пази кога он е тој што ја растура Државата и ја носи во ќор сокак.
    Еве ги тие ги имам наведено во мојот пост.
    И да прекинете со вашите манипулации дека ви е гајле за сиромаштијата.
    Кај се тие 30.000 плата.
    Нели скокаше пастирот.
    Доктори им требале затоа дозволи да избегаат,дека им ветуваше,а не го исполни ветеното.
    Абе што трошам букви и јас незнам,кога ти сваќаш како ти одговара.
    Одам во штаб да видам плата дали ќе биде овој месец 30.000.
    Успат може да видам како бркаат човек со 5кг пипер,дека бил див пазарџија.
    5кг пипер алоооо.

На zuto, Rama, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    ЕУ ја демантира владата: Дадена е условна препорака, а не согласност за пристапни преговори на ПЈРМ

-Од страна на Европската Унија не е дадена согласност за пристапни преговори на поранешната југословенска Република Македонија, туку е дадена условна препорака за почетни пристапни преговори доколку земјата ги изврши реформите, односно ги задоволи критериумите што важат во ЕУ – се вели во соопштението.

https://off.net.mk/vesti/makedonija/dobro-utro-dzhezeri-fejkeri

На Lianna Anna, WildMk, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    @Lianna Anna

-Спогодбата со Грција е почеток на отворањето на можностите за ЕУ и НАТО интеграција. Не крај. - По милионити пат.

-Држава не ја прави еден човек, туку сите кои живеат во нејзе. - По милионити пат

@"Zoki"

-Никаде не сум спомнала 'штаб'.

-Биди промената која сакаш да ја видиш.

-Тоа со дивите пазарџии и јас го осудувам.

14. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
  15. Lianna Anna

Lianna Anna Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    19.656
    Можностите за кои сега пишуваш, ги претставувавте како единствен услов за во ЕУ. Спогодбата со Грција излегува од рамките на највисокиот акт во државава, Уставот. - По милионити пат. А ти го оправдуваш тоа и потоа велиш:
    Тие кои живеат во неа, поддржуваат кршење на правото и затоа никогаш нема да има вистински реформи. Како очекуваш таквите, држава да прават?! - Да, по милионити пат. :D

На zuto, DiFlove, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    FB_IMG_1530217853752.jpg

Ајде сега продолжете вие „продуховените“ да се удирате во гради и радувате за тоа дека нема да нѐ примат никаде, идеализирајќи ги вашите „патриоти“ и „херои“ меѓу политичарите. Go on, ние „тролчињата“ сме тука да ви се смееме :wasntme:

На Joi, Monna.Monna, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    Завчера случајно се запознав со комшијата, човек, во години.. учен, културен.. зазборувавме за Македонија..
    Самиот рече за Александар, па тој е ваш, тој е Македонец, јас се насмеав му реков да, али ..
    И тој се надоврза, вика знаеме и ние за спорот со Грција јасно ни е се.. али фактот за Александар Македонски е тој!!
    Отпосле сватив дека човеков се занимава со историја..
    На кој да сум рекла од каде сум овде секој ми го спомнал Александар и неговото освојување, и тоа дека е Макединец и дека имаат убав впечаток за Македонија како држава ете..
    Чисто информативно сакав да споделам со вас..

На koritsaki, redmama, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Да, еден од условите за воопшто да не земат во предвид.

Очекувам сите да се вразумите, да не крадите, да пријавувате, да не бркате работи преку врски итн.
    Ако не, сами сте си виновни.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  19. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.637
    Продуховените ќе ти кажат дека Господ не треба да го нарекуваш имагинарно другарче. :!:
    Втора работа е дека материјалното не треба да ти е најважно во животот, пошто денес имаш пари утре не и обратно.
    Трето, херои не гледаме во политичарите, туку во оние луѓе кои го дале животот за Македонија.
    Четврто, треба да си благодарна што не сакаме влез во ЕУ, дали си свесна дека ќе ти изградат мигрантски кампови? Дали имаш гледано видеа каков ршум прават мигрантите? или тебе повеќе ти сметаат Македонците од мигрантите?
    Мене не ми изгледа дека ти е смешно, ако ти се живее во ЕУ можеш да си избереш држава и да си го земеш куферчето во рака.

Луѓе се бореле и загинале за да имаме држава со име Македонија, а ти сакаш за влез во ЕУ да прокоцкаш сè, епа не може тоа така. :hai:

На Bitter-Sweet, koritsaki, Selest и 2 други им се допаѓа ова.
  20. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Прашај го пастирот моторот колку му вреди.
    Прашај го пастирот неговата жена колку троши.
    Прашај ја Шеќеринска што ја крие по Скопски гаражи јахтата колку вреди.
    Прашај ги душо.
    Прашај ги за тендерод со набавка за Шкодите колку лапнаа.
    Дека во ЕУ со лопужи ќе одиме.
    Што не донираат пола од своите плати ако мислат на народот.

На Bitter-Sweet, Јаневски, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.