1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постигнато е решение за спорот со името

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 18 јуни 2018.

?

Како би се изјасниле на референдум за промена на името?

Анкетата е затворена на 23 април 2020.
  1. Да, за промена на името

105 глас(а)
    37,2%
  2. Не, против промена на името

104 глас(а)
    36,9%
  3. Нема да гласам

73 глас(а)
    25,9%
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Kolumbo нема што да се лутиш на ВМРО што допуштија Зеав да дојде на власт.
    ВМРО беа притегнати од надворешен фактор да молчат затоа што многуууу криминал падна во нивни редови.
    Така се изгиграа,претераа.
    А имаа многу потенцијал.
    Навстина е дека извештаите за нивната работа беа со малку забелешки и воведоа какви-такви инвестиции од странски фирми.
    Навистина условите за работа во таквите провладини(ВМРОвски донесени фирми) се ужасни ама поарно 10 000 во џеб отколку со раце в празен џеб.
    Сега да не се правиме наивни колку пастирот земал провизија лично за него за секоја нова инвестиција. Имаше криминал 100% сум уверена иако бомбите никогаш не сум ги слушала и не ни сакам(дента кога ќе се наканам да слушам тоа повеќе ќе зборува за мене како личност каква сум а нема да зборува толку како тоа сечи-лепи-прелепи монтираното на нив)
    А за странциве тие не не тераат да се самоукинеме тие ја спроведуваат вољата на нивна членка Грција.
    Сите тие велат вие сте во право но Грција е наш член и ви мава вето,нема друг начин.
    НО има друг начин чао НАТО...и крај на програмата.
    Треба да не води лидер кој прво ќе гледа внатрешната политичка сцена да ја расчисти од сателити и политичари-бомбаши кои се џиткаат со бомби во народот и го водат до самоуништување.
    Треба да се расчитат и расветлат многу мистерии во внатрешната полиика на државата т.е. да се исчисти земјава од внатрешните демони за да со некој процент на успех се окрепи и започне мудри стратегии на надворешно политичката сцена.
    ВМРО почна со арно,ама ене како заврши.
    Зошто-како се случи се тоа тие се знаат таму во нивнте внатре партиски редови,ама на народот му се е... мајакта и тоа уште продолжува дека како тргнало и името и се останато ние се пое*а.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253

Чао НАТО, и после со кој ќе се дружиме? Со Русија или Кина? Зошто никој не бега во Русија или Кина за подобар живот? Што мајка бараат сите во земји членки на НАТО, ако толку не чини, да си членка на НАТО?

А за ВМРО зошто правеле тоа што правеле? Се знае, им зинале га*овите за пари. Ете затоа правеа што правеа, и затоа не дистанцираа од сите.. да нема кој да ги контролира, колку и како крадат, и колку и како го тероризираат народот.
    Не го “предадоја' името, односно уште толку не закрвија со грците, само поради таа нивна потреба, да крадат без увид од никого... а не оти се 'патриоти'. 'Патриоти', е само приказна која му ја продадоа на народот.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Мешаш баби и жаби за двојазичноста. Прво започни со моментоте дека е противуставно!
    Албанецот в мајка Албанија да си поплни формулар на албански во битола на битолски да се пиши и чкртни име и презиме и слика сурат да прикачи по потреба;)

Друго за бојкот во собрание па дај ти се молам не ги величи ВМРО од нив не е полнато се,љугето не смислиле топла вода таа чест ја имаше прва компанија на СДСМ и секој нивни иден состав. Шу праеја тие циркузи ко беа опозиција не така одамна а?:^)
    Тие да си го фатеа теркот и засукаа ракавот уште во 1991 а не да правеа Референдум дал да се цепиме од СФРЈ или не се ќе беше поинаку.
    И Албанчето ќе знаеше ко ќе имаше ред до кај може да си ја дипли и простира чергата до исто онаму до кај ја Македноката можам в комшиска Аланија.

4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Турција чупе ја изуми,кај главните од конзулскио град чупе,дирек кај валијата;)
    Јас убаво подобјаснив во неколкуте мои коментари потпорчитај па пршај,сега за сега пријатна ноќ. И еве за утеха можда све биче боље во ЕУ,живи били па видели ако уште ЕУ постои и не сака:inlove: Ние се ко запален момак на женЦка ЕУ аман ЕУ да ти го клаам,да ти го клаам прстено мор,а ЕУ:^):puke: Името не чини,уставот нечини,албанците не ги сакате доволно,па дајте им јазик,на крај ЕУ ќе рече македонче ти за ништо не чиниш и со право ќе рече. Кога сам за себе не си мислиш и правиш арно ни за себе ни за другите не чиниш!:!:

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Сериозна си? :)

Во Рамковникот стои тоа што стои, треба да се спроведе до крај, еднаш за секогаш.

Да нема можност, ниту една албанска партија, да уценува македонска, после секои избори. Да ги проверува, кој колку ќе вети да исполни од тоа што бараат од 'неисполнетото' од Рамковниот, и кој подобар поткуп ќе понуди од партиите. Па со кој подобро ќе се испазарат, нив да им ги дадат гласовите, односно, со нив да коалицираат.
    Е толку и на албанските партии всушност им е дојдено до национални прашања. Може на овие доле.. гласачиве да., затоа што ги 'стимулираат“ на избори со муабети за национализам, а во реалност, во прашање е само личиот профит на врвниците во албанските партии....
    И тие ја играат истата карта, како ВМРО со децении наназад: Национализам,

Со ова, во иднина.. ќе се искорени и потребата од етнички партии. После, ќе мора да се сконцентрираат на други прашања, кои се исто многу битни, а не чекаат за решавање, а не на глупости 20 години со ред...

Основата на системот не ни е сеуште поставена.

6. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    @HardSex

Odime sega so odgovor na mislenjeto, morase citatot da odi oddelno, inaku se nadminuva dozvoleniot broj na vpisani bukvi.

- - - Nitu korekciite bea neophodni, nitu pricinite bea objektivni. Se' toa go napravi, vo obid da zamackas nechii oci. Za zal prodolzuvas so istoto, velejki ne sum ja sfatil poentata, sto e najglupavo nesto, koe mozese da go napises.

Ti napisa - ne izleguvam da glasam - za, bidejki ne sakam da me gledaat kako predavnik.

Jas odgovoriv - glasanjeto e tajno, sto bi znacelo deka nikoj nikogo ne moze da go kvalifikuva kako predavnik.

Ti napisa - ne glasam, bidejki postojano vetuvale, a nikoj nisto ne ispolnil.

Jas napisav - nema vrska ispolnuvanje i neispolnuvanje, bidejki referendumot e poradi poinakvi pricini, a toa e dali sakame Zajec da ne' preimenuva.

Izvini, ama sofisticki greski ne pomunuvaat kaj mene. ;) Prvo navede nekolku pricini, a sega spinuvas edna od niv, a i taa ne drzi (objasniv pogore).

- - - Da rascistime so toa - Gruevski ne prislusuvase, tuku bese meta na prislusuvanje.

Mnogu e smesno da se tvrdi, deka se prislusuval sebe si, go prislusuval Mijalkov, a ne prislusuval nikogo, chija usta utre bi mozel da zatvori, blagodarenie na tie snimki.

- - - Sto ima da me potsetuvas, koga nestoto go tolkuvas pristrasno?

Divo naselje e isto sto bese 2001-va. Proekti predvodeni od nadvoresni strukturi, so cel da se srusi vlada, koja za niv e nepodobna.

Situacijata so teroristite ne se resi navremeno, bidejki nekoi lugje od poniskite strukturi na sluzbite, sorabotuvale so niv. Koordinatorot (izvesen Albanec so poteklo od kumanovskite sela) nemozejki da go podnese tovarot na sovesta, a mozebi bese i likvidiran so nekakov otrov (negovata smrt e nerazjasneta), nenadejno pocina, pred od nego da bidat izvleceni klucnite podatoci.

Grupata trebase da bide opkolena dodeka bese nadvor od gradot, no tokmu od sluzbite im bila prenesena taa informacija, so sto naednas doagja do plan B, koj najverojatno trebalo da dojde malku podocna, odnosno vleguvanje vo Kumanovo.

Duri i tekot na samata akcija e opstruiran od strana na insajderite vo sluzbite, dadeni se pogresni informacii, sto rezultirase i so isprakanje na pogresni edinici na pogresno mesto i so pagjanje vo zaseda, tokmu poradi pogresni informacii za terenskata aktivnost na teroristite.

Kako sto imase stranski ucesnici vo 2001-va, taka imalo i vo Divo naselje. Zatoa se kalkulirase so broj na civilni zrtvi, koi podocna site gi zaboravija, duri nitu Albancite ne izlegoa na protesti, kako sto bi bilo vo voobicaena situacija. Morase da bide taka, bidejki tie zrtvi ne bea civilni, tuku se rabotese za zaginatite stranci.

Ne mozes da kazes deka si ubil angliski SAS ili amerikanska "Foka". Toa ke go znaat sluzbite, nasite i nivnite i ke si molcat.

Se znae koj istrca samo nekolku casa po presmetkata da pravi selfi.

Sto barase toj tamu? Nitu bese vreme, nitu mesto. Samo bese dokaz kolku e bez mozok, a vi se cudam na site koi go branite, kade vi e umot, koj go imate poveke od nego, a uspeva da ve vrti okolu mal prst.

- - - Da, se sluci 27.04, a ke se slucat i drugi upadi vo sobranie, dokolku prodolzi vakvoto vladeenje.

Mnogu e lesno da se obvinuva, mnogu lesno nekoj i bi potpadnal pod vlijanie, dokolku ne analizira.

Na 27.04 se sluci narod. Problemot vo se' toa e necije politicko vlijanie, no toa ne e na Gruevski. Kako sto e poznato, vo toa vreme bea aktivni - Reformatori, Transformatori, Transformeri ili ne znam uste kako gi narekuvaat.

Toa sto nekoj pratenik gi otvoril vratite na sobranieto, ne znaci deka bil komanduvan od Gruevski. Istiot koj otvoril vrata, moze da e poddrzuvac na Reformatori, Transformeri..., koi posakuvaa pad na Gruevski poradi licni interesi.

- - - Prva rabota, ne dojdov jas na tvoja teza, ne e tvoja :D , tuku opsto poznat fakt. (Mnogu si dade na vaznost. :D )

Vtora rabota e, sto nikako ne sfakas (potocno ne sakas da sfatis), deka palenjeto na toa zname go promeni odnosot na SAD kon nas.

Ako pred toa pokraj nivnite interesi tuka, nie isto imavme nekakva korist, otkako go zapalivme znameto, nasata korist isparea.

Od togas navamu sekoj amerikanski ambasador se grizi samo za nivnite milenici, dodeka nie sme posledna dupka na supelkata.

Pridvizuvanje? Samo ti nadevaj se, deka si mi izmil mozok. Si go pogresil covekot. :rofl:

- - - DAS ne doagja pod komanda na SAD, tuku poradi biznis interesi, taka sto toa ne e odraz na prijatelstvo pomegju politikite na nasite zemji. Nie samo si sonuvame deka ni' se prijateli.

- - - Sto se maltretiras da pisuvas tolku za pocetocite na TIRZ-ovite, koga mi e i poveke od dobro poznato?

Znam od kade se pocetocite, no ne ti vredi spinuvanjeto, bidejki site ja znaat vistinata.

Vistinata e deka bez malku cela decenija TIRZ-ovite ostanaa samo "goli" livadi, se' dodeka vladata na Gruevski ne vlozi napor istite da profunkcioniraat.

Dodeka site frlaa so drva i kamenja, kako trosel pari za roud soua i ne znam uste sto, covekot bese uporen, a toj trud vlozi so plod.

Da, nekoi od firmite dojdoa preku licni poznatstva, ne bea tuku taka tie lugje angazirani kako promotori, no tie poznatstva nemase da vredat, dokolku na investitorite ne im se dopagjase biznis klimata, koja ja ponudi togasnata vlada, taka sto ne se raboti za kitenje so tugji perja. ;)

- - - Da, za vreme na ministeruvanjeto bese najuspesen minister vo svojot resor. Parametrite koi gi dostigna taa vlada nikogas ne gi ospori nitu SDS.

Hah, Trajko Slaveski nema sto da go slusam, ne deka ne e strucen, tuku bidejki pricinite za negovata ostavka i kritikite kon Gruevski se chisto poradi razocaranost, sto ne uspea da gi ostvari svoite ambicii, a potoa vinoven mu e Gruevski (kako po obicaj).

- - - Mnogu mi e interesno koga velis - ako seuste ne ti e jasno. Kako toa vo drzavava vi e jasno samo na Zajec, tebe i na Wild? :D

Jasno mi e mene, tuku tebe ti e problem sto moeto jasno ne soodvetstvuva so jasnoto na Zajec. Da, ne soodvetstvuva i nema da soodvetstvuva. :D

- - - Kazav nekolku pati - "bombite" ne gi komentiram, ne se merodavni, bidejki se montirani. Duri i 1% vistina da nosat vo sebe, se gubi sustinata poradi montiranite 99%.

- - - Ajdeee? Sto mi objasnuvas za DUI, posebno kako da se minimaliziralo nivnoto vlijanie?

Povtorno ke odvlekuvas vnimanie na druga strana?

Ednostavno rece, Gruevski dodeka vladeel, piel kafe so DUI.

Jas ti rekov, Zajec so kogo pie kafe?

Znaci ne mozes da go obvinis Gruevski sto piel koaliciono kafe so DUI, a sto Zajec go pravi istoto da e vo red.

Postoi ogromna razlika, a toa e sto iako Gruevski piese kafe, ne donese zakon za dvojazicnost na cela teritorija, dodeka Zajec go napravi toj cekor. Znaci kafeto na vtoriov izleze pogorko za Makedonija.

- - - Dodeka ti go prepisuvas manifestot od internet, jas seuste 80% go znam na pamet, a ja znaev celata sodrzina svoevremeno.

Zaboravas coveku edna rabota.

Nikoj ne spori deka tuka osven Makedonci, ziveat i malcinstva.

Problem e sto site tie malcinstva, utre otkako bi pominal referendumot bi ostanale toa sto se - Albanci, Turci, Srbi, Vlasi, ..., dodeka nie ke staneme severnomakedonski "gragjani". Dodeka site ke bidat narod, odnosno del od narod, nie go gubime narodot i stanuvame "gragjani" severnoMakedonci. Dokolku sakame da ostaneme narod, togas ke treba da ni' se nakalemat novi koreni, koi kako sto gledam se podgotvuva da bidat bugarski.

Toa e kvazi gragjanski koncept. Gragjanski koncept postoi vo SAD, kade site se gragjani, dojdenci, dodeka evropskite drzavi se drzavi na narodi i malcinstva. Kratko i jasno.

- - - Taa salata od "utre" ako pomine referendumot, ke bide severnomakedonska.

P.S. Gledas li sega kolku teska zadaca imate ti i Wild? Ne se mie mozok, na onoj koj analizira. ;)

Последна измена: 18 јули 2018
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Цела среќа што луѓе со твоите ставови, се 5мина (фигуративно)... за разлика од милиони други. :)

п.с. можеш да се повикаш на постовите кои ги пишав предходно, и кои не беа реплики на твои, туку на други постови

8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Samo ti sonuvaj deka se pet mina. ;)

Cisto informativno da gi vidime milionite, eve gi:
    IMG_20180715_114555.jpg

Chicha Glisha chudo od slatkisha i negovata druzina. :rofl::rofl::rofl:

На CaraMia и honest girl им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Ах.. па и јас не бев на прославата, а сосема ја поддржувам.
    Знаеш колку има такви како мене? ;)

10. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Malku, mnogu pomalku otkolku sto mozes da zamislis.

Pominaa tie vreminja, koga lesno se proturkuvase laga kako - "Na 15-ti septemvri, narodot ke ja zeme sudbinata vo svoi race." i uste nekolku takvi prikazni.

Situacijata ja preli casata. Narodot sfati, deka si ja prodade drzavata za ukinuvanje na RDT, taka sto ako RDT ja preplakja preku akcizata, nema da ja plati najvisokata cena za svojata greska, nema da si dozvoli da go izgubi identitetot.

На CaraMia, zuto и honest girl им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Ништо не сфати тој 'народ' што го сметаш за многу релевантен, а всушност, не е воопшто.

Ем не знаеш, ем кажуваш.

Толку незнаење, не сум видела кај ни еден што постира на политка.

Прв си! Честитки!

12. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ima zosto da se lutam.

Edno e da se dopusti nekoj da se izblamira, a drugo e da ne se proceni, deka istiot navistina e podgotven da svitka kicma.

Ne e tocno deka strancite gi trgnale poradi kriminal. Bash im e gajle na strancite dali imalo kriminal.

Vo sekoj slucaj mora da se smisli pricina, prviot pat bese vo 2001-va - vojna, e sega za da ne bide preslikano, se upotrebija "bombi".

Dali i kolkav kriminal imalo, ke vidime od toa dali i kolku lugje ke bidat osudeni vrz osnova na cvrsti dokazi, a ne samo vrz osnova na "bombi", kako sto se sluci so obvinenieto "Tenk", kade realno Gruevski bese osuden samo za da se defokusira javnosta.

Realno gledano, bilo koj vmrovec koj e po priroda kriminalno nastroen (kako sto e na primer Zajec, za kogo vidovme deka baral potkup i za kogo imase obvinenie koe ne ni stigna do sudenje za 10 milioni evra) najverojatno napravil kriminal i neka si odgovara za svoite dela.
    - - -
    Sto im bese potrebno na strancite?

Im bese potreben podoben beskicmen politicar, koj ke im gi zavrsi posakuvanite raboti, odnosno ke ja izbrise makedonstinata.

NATO od nas ne bara da promenime ime, no go poddrzuva onoj koj toa go bara. Ako NATO nudese ednakvost kako sto se tvrdi, togas ke mu nalozese na trosedov, da ja pocituva presudata od Hag.

Bez ogled na toa koj go bara toa od nas, so samiot fakt deka takov plan moze da se sprovede isklucivo so samoukinuvanje, ne sme dolzni da se samoukineme.

Da, jas isto sum za varijanta - cao NATO, ako ne zasekogas, togas barem dodeka ne se najde kompromisno resenie so trosedov, a ne da se sprovede kapitulantskava varijanta.
    - - -
    Nekako ne mi e uverliv Mickovski, deka bi bil covekot koj uspesno ke ja isturka promenata, no vo sekoj slucaj vo momentov e posigurna opcija vo odnos na Jakimovski, koj po mnogu parametri e OK, no za razlika od Mickovski e otpadnik. Barem do sega nitu eden od otpadnicite ne uspea da ostane dosleden do kraj.

Levicata mi izgleda kako kukavicko jajce, bidejki mi "mirisa" na sorosovo maslo. Istite bea "sareni", sega ne im cini poveke nitu Zajec. Igrata e da se nametnat kako treta opcija, a vo sustina se marioneta na Soros, na koi poveke ne im se "igra" so SDS.

Kolku i da ne e uverliv Mickovski, sepak taa partija vo momentov prednici pred site ostanati.
    - - -
    Ne e tocno deka uslovite vo str. investicii ne se dobri, nitu deka platite se 10.000 denari.

Vo sekoja od tie fabriki vraboteniot e osiguran na celo rabotno vreme od prv den, platite se redovni, organiziran e prevoz do istite, vo sekoja fabrika ima kujna, taka sto vrabotenite ne se grizat nitu okolu ishranata na rabota. Se raboti vo chista i klimatizirana sredina, dopolnitelnite rab. casovi se plateni, a dokolku vo tekot na edna godina vraboteniot ima poveke od 150 casa dop. rabotno vreme, zema 13-ta plata, koja vo tie fabriki e povisoka od 20.000 denari. Se isplaka k15, za praznici retko se raboti, vo saboti samo dokolku ima potreba.

Operatorska neto plata so vkluceni bonusi i eventualno nekoja sabota ili praznik, se dvizi od 15.000 do 20.000 denari.

На CaraMia и zuto им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Секој пат кога соработуваме со странците, Македонија напредува, а секогаш кога избегнуваме соработка, Македонија тоне.
    Ја “пуштија во слободен пад' за време на 11 години владеење на Груевски, па види до кај ја донесе??
    До најдлабокото дно во историјата на независна Македонија!

Па уште очекувате чуда од некој: За најмногу една година, да среди се' што ВМРО пустеше 11 години!
    Боже сачувај!!

14. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Toj narod e relevanten, bidejki za opstojuvanjeto kako narod e odgovoren licno toj i nikoj drug.

Ako ne bese relevanten, togas ke bese silum izbrisan od mapata na narodite vo ova 25 vekovno postoenje.

Zatoa "prijatelive" cekaa podoben sarlatan, koj e podgotven da dade se'.

Jas ne znam? Izvini, obratno e, ako znaese, togas nemase da si dozvolis da veruvas, deka e opravdano da se izgubi identitet. Ke sfatese deka toa e previsoka cena koja treba da ja platime za vlez vo unii, koi utre moze da gi nema, a vo odnos na imeto i identitetot ke nema veke nazad.
    Eve kako napreduvame, sekogas koga sorabotuvame so strancite:
    sipak.jpg
    Toa e surovata realnost.
    - - -
    Mnogu se "sposobni" ovie koi gi branis, zatoa ni' odi "odlicno". Da spleskas 1.600.000.000 evra, a rastot da bide 0,1% , znaci deka tie pari se frleni krajno neproduktivno, vo prevod dobar del ispareale.

На sjdgo, Rama, CaraMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253

Толку ли немаш друг извор, освен тоа жолтото што го постираш на темиве, на секои 5 минути???

:rofl:

Плус, ти реков! Ти сакаш еден да пусти 11 години, а друг да поправи се' за една????
    Па кај е тоа можно лебо те??

И никој, никаде, не ти го брише идентитетот како Македонец. Прочитај ја проклетата спогодба и еднаш за секогаш, научи на што се однесува. Не чекај да ти каже некој на телевизија или да прочиташ во некој партиски портал!

На Someonespecial, lovestoneddd и КикиМаус им се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    :o Сакаш да кажеш дека ја суспендирате демократијата, и пред да ја добиеме назад, сите во државата треба да прават како што диктира сдс? Во тежок филм си влегла. Но тоа не е важно, лошото е што постојат индиции дека твоите политички репери од власта се во истиот филм. Немој случајно друг субјект да се испречи на вашите интереси, единствено вашето мислење и вашите гласови се релевантни, вашите ПРАВА над се, останатите игнорирајте не како да не постоиме.
    ВМРО не создаде недемократски систем, сдс го претвора во таков, а ти го прифаќаш и пропагираш.

Don't get me started. Доведување на државата во потчинета позиција на странска држава?

Образложи што добиваш од двојазичноста? Ја поздравуваш затоа што Заев кажа дека е ОК? Или си сепак Албанка. Трето нема. На Албанците не можеш да им наметнеш граѓански и анационален концепт, да беа заинтересирани за такво нешто, воопшто немаше да дискутираме за двојазичност зашто немаше да чувствуваат потреба од неа. Тоа да ви биде јасно. Знам дека на ултралибералите им е тешко да поимаат, но Албанците се многу поконзервативен народ приврзан за традицијата. Нивните политичари на зборови и на хартија - едно, нивниот народ во пракса - друго. И тоа во општа согласност.

Сто пати повторена лага, станува вистина.

На Kolumbo, Rama, honest girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Од Заев веќе никој ништо не очекува освен да се изгуби од кај дојде. Убаво го дочекаа во ПП на нивоу.
    Тој да ги среди пустошите на ВМРО 11год. и 14години криминалните приватизации,уништувања и сра*а на СДСМ, промената на знаме,ФИРОМ,милом-силом...кризи,војни нема шанси:o
    Тој и СДСМ овие 2години за ништо се неспособни освен за пари трошење,задолжување,правење НАТО прослави за 200души со 200 000евра трошок и уште циркуз следи...па ќе оправеле се поранешно штетно од нив самите и другиве де:D
    Имаш ептен добра смисла за хумор или јак оптимизам дека Спасителот дојде и работи на случајот сам да си помогне себе си па и на нас напатените македончиња кои си патиме од такви како него,продадени душичиња.
    А тој фраерот ако нејќе да е шизик на ризик и да исполни еден збор од ветеното нека си даде оставка. Политичар со малку морал,чиста совест и здрав разум во ЕУ кон каде стремиме тоа го прави.
    За ЕУ треба са сме спремни а не откако дале покана да вежбаме морал и дипломатија.

На Kolumbo, Rama и sjdgo им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Сакам да кажам, дека демократијата е суспендирана со децении, дека ВМРО ја укина скроз, а странците (не Заев), се трудат да ги спастрат вмровците и да го преедуцираат народот.
    Плус си работат по закон. :)

Пишав што добиваме сите од законот за двојазичност, кој е само плод на Рамковниот. Препрочитај.

Заев не е Спасител, туку пион. Впрочем, не постои Спасител. Странците можат да ти зацртаат патека, а од нас зависи дали ќе се движиме по неа, или ќе си останеме изолирана, непрофитабилна, неодржлива, корумпирана, распадната државичка.... која во таква форма, има големи шанси да исчезне од картата на светот.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    @Kolumbo

Националистичката магла што ја продавате не е во духот на првиот Илинден...:D

Реално нема потреба од тоа.

Претседател на држава-македонец,Премиер-македонец како и министри за внатрешни работи, надворешни работи,одбрана,финансии,правда...and many more…

Претседател на Врховен Суд-македонец...

во Собрание доминантен број на пратеници македонци...

Со вториот Илинден имате сериозни проблеми...југословени,комуњари,удбаши,уа...

1944 год.државност

Плус:

Кодификацијата на македонскиот јазик е поврзана со следниве историски настани:

Македонската државност се зацврстува со историските решенија на Првото заседание на АСНОМ. “

За да нема српски буквари и српски учители,за да институциите не носат име на некој српски крал туку да бидат македонски,и за да претставите и плакатите не бидат на српски јазик.ОК?

Бали Комбетар

https://mk.wikipedia.org/wiki/Бали_Комбетар

“Во Македонија и во Србија биле наполно разбиени во 1944–1945 г.”

Балисти

https://mk.wikipedia.org/wiki/Балисти

ОЗНА (подоцна УДБА и КОС) ја презеле борбата против балистите во западна Македонија, кои броеле околу 8.000 по крајот на Втората светска војна. Во периодот 1945-1948 биле разбиени нивните групи, а водачите биле убиени.[5]

OK?

8 Септември 1991

Да се работеше за Георгиевски,Богдановски,Змејковски,Гојко и Маноил Јаковлевски нема проблем. Груевски?:rofl:

Околу алтернативите:неутрална,западна и источна...

За да прогласиме неутралност една голема светска сила треба да се јави како гарант.Која е таа?

Светска сила е онаа која е воедно и воена и економска сила.САД и Кина моментално...

Русија е воена сила а економска сила е крајно дискутабилна тема бидејќи генерално освен природни ресурси,и оружје и воена опрема,слаба е...и животен стандард и просечни плати мизерија...

Со Кина се шамаравме кога ДА на Тупурковски во влада со ВМРО го призна Тајван за милијардите кои уште ни доаѓаат...:DПлус,дали Кина и Русија до толку би се жртвувале за tiny little Macedonia?…:D

Не вреди...Ултимативни мастери на Балканот се САД и Западот...

Одбранбено ако сметаш дека источната алтернатива е подобра,тоа значи во основа дека ќе останеме со прстот во уста како што ја оставија на цедило Србија...

Eкономски не можеш да очекуваш нешто посебно...ова со ТИРЗ е добро,но илјадници нови дипломираат секоја година...

Нема теорија системот да апсорбира таква бројка со 1,2 па дури и 3 посериозни странски инвестиции годишно...

Поголемите фабрики имаат од 300-500 вработени...Потребен е поголем позитивен ‘шок’…

Околу извозот,зошто би преферирал повеќе да извезуваш македонски продукти во земја која има просечен животен стандард и плати неколку пати пониски од оние во ЕУ(еве на пример во Германија)...

И русите врзуваат крај со крај како нас...

А и демократски.Борис Немцов како лидер на опозицијата доби куршум на неколку метри од Кремљ...

Во 2015...(n)

На Yowannty и WildMk им се допаѓа ова.
  20. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    2.137
    Мицковски да не бега од лидерските средби, да присусттвува да бидат 3рели и да се договорат 3а интересот на граѓаните околу референдумот, тоа е најважно 3а сите нас.