1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постигнато е решение за спорот со името

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 18 јуни 2018.

?

Како би се изјасниле на референдум за промена на името?

Анкетата е затворена на 23 април 2020.
  1. Да, за промена на името

105 глас(а)
    37,2%
  2. Не, против промена на името

104 глас(а)
    36,9%
  3. Нема да гласам

73 глас(а)
    25,9%
  1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    @CrazyGirl15 сега прочитав,и ме потсети на тебе,на твоите утопии кон НАТО:

image-0-02-05-b4c974e1d5f8e31242098a6b48ca95f5fb212ed2aa5f8f80286be5bec38a395f-V-1.jpg
    Значи не нѐ викаат нити Северна, нити ФИРОМ, туку "MK SKOPJE MOD" Ама битно во НАТО сме

Make Скопје great again? :P

Знаеш што значи кратенката? Чисто сумњам...

Биди ми поздравена :*

2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Имаш среќа што немав време воопшто да се замарам со темава . Знам не грижи се . Ти знаеш за Јелена ? Дека никаде нема вест за тоа како го изгубила својот живот , ниту информации за несреќата на тоа девојче ? Секако , убиецот е на слобода ! Ти се замараш со името , идентитетот , историјата и остали срања ! ПРАВДА НЕМА ВО ДРЖАВАВА ПРЕД СЕ , ТИ МИ ВИКАШ ИДЕНТИТЕТ СМЕ ИЗГУБИЛЕ ? АБРЕ ЖЕНО БОЖЈА , НИЕ ОДАМНА СМЕ ИЗГУБЕН СЛУЧАЈ , КАКОВ ИДЕНТИТЕТ , КАКВА ИСТОРИЈА ?! ДЕТЕ ПОЧИНАЛО ПО ГРЕШКА НА НЕКОЕ ТАТИНО И МАМИНО СИНЧЕ ШТО ЗЕЛО ВОЛАН ПОД ДЕЈСТВО НА АЛКОХОЛ АЛО ! ПРОТЕСТ ТРЕБА ЗА ОВА И ТОА НАЈМАСОВЕН ВО ИСТОРИЈА ! ПОГОЛЕМ ОД ТОЈ ЗА ИМЕТО ! ДВОЈНО ! Сега , ќе те замолам да не ме замараш повеќе со толку небитни работи како името на дупкава ( да ДУПКА Е ! ) и дај обрни внимание ВО КАКВА ДРЖАВА ЖИВЕЕШ , после реди ми епитети за МОЈОТ МОЗОК и земи запрашај се дали ТИ воопшто имаш ГРАМ МОЗОК со што се ги замараш луѓево што се за промена на име , за влез во ЕУ и НАТО итн .

3. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Името од принцип не требаше да се мени, срамота е, иначе не дека ме боли лично. Оваа држава ги казнува доблесните а ги наградува хоштаплерите така да не ја сакам појќе, но сум против глобалистичките експерименти и политики и мислам дека ова е стапица и се спремаат нови срања на Балканот.

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ало "На прав пат" се слушаме?!?
    Ќе ти пишам да не ти останам покусо,па да ме мислиш!

Темава е за договорите и промената на името,не за Јелени,Бојани, Сари..

Шо е заедничко помеѓу Јелена и името?
    Пиши си за тоа во соодветната тема,ете има црна хроника...

* Инаку живеам во една мала убава држава, (ДУПКА шо би рекла ти)со една најголема корумпирана влада што постоела досега.

**Јас?!? Ич неам мозок,срам ме било :worried: :worried: добро па ти си тука да ме просветлиш ]:)

Чил аут, уживкај си, толку ти е капацитетот

5. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Ти чилај , јас не можам да чилам кога знам дека оваа ДУПКА ниту некогаш била правна , ниту ќе биде ! Ти се читаш ли што пишуваш ?! Јелена Филиповиќ живеела во ДУПКАВА од држава , што за тебе е многу убава ( со корумпирано се живо од времето по Тито ) како нема врска ?! Не ти дефинитивно немаш мозок , за жалење си ! Веќе ни не ти реплицирам , што сакаш пишувај ! Остани ми закоравена со тврдокорните , фокусирана на името и историјата , а татините синчиња моли се еден ден твоето дете да не го шибнат пијани како Јелена , Фросина итн. Бтв , со Јелена имало и други девојки , што се повредени , не е само она , ама таа завршила најсурово и трагично ! Да темава не е за ова , само ти потенцирам да не се замараш толку со историјата , замарај се со навистина важните работи ! Историјата не е поважна од изгубен млад живот .

6. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Абе какви протести, само ќотек и гас ќе јадите од полицијата ако не протестира раководството на опозицијата.

7. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Оди излези на крај со цела држава . Ах , да , немаме држава , заеби .

8. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Ние народ немаме. Не протести овде револуција треба, ама кој од опинциве ќе ја крени....

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас си чилам со Дабче на тераса,ќе те викнев и тебе ама јбг полициски час е..

А да пишеше нешто конкретно и позитивно од договорите и промената на името!? Впрочем тоа е и темата..

Се некои глупостараници вртиш: предци, јелени, ивани...хајааај

Знаеш да кажеш нешто околу тоа? Слабо А!?!

Јасно ми е, не знаеш што да пишеш..

Убава вечер,и слатки сништа

10. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Знам јас што да пишам . На пример , кој до сега вложил во војската ? НАТО . Моментално се реновираат објектите во Илинден , по највисоки стандарди ( ако не знаевте , војската беше мизерна со услови со се ! Ебано греење немаа ! Сега веројатно со подно ќе се греат ! ) Да завршат таму , потоа ќе следат и другите касарни во државава . Ова е само почеток .

Патем , ти гледам повеќе се грижиш за историјата ( работи што можеби и не се случиле ) отколку за сегашноста , за она што се случува пред наши очи овде и сега ! Да , не ти е важна Јелена , да беше твое дете исто ќе збореше ? Ти повторувам , НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА МИНАТОТО , ТУКУ СЕГАШНОСТА И ИДНИНАТА ! КАКВИ ЌЕ БИДАТ , ЌЕ ВИДИМЕ ДОПРВА !

П . С . Изгледа и твоите деца во историјата живееле , затоа вака пишуваш .

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ги кречат касарните... WOOWW..хахајаха..Чекориме напред...

*заборави да ги спомнеш десните чизми за војниците и гумите за возилата... По најнови стандарди беа набавени....
    Ме изнасмеа,убаво ќе спијам сега

** П.С. мислиш децата да ми се од минатото,од праисторијата!? :devil:BACK TO FUTURE го имаш гледано?!?!

I'll BE BACK!!!

Последна измена: 18 мај 2020
    На Abeja и Vitaly им се допаѓа ова.
  12. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Шо ќе ни е војска, од кого ќе не брани таа војска? Во каков етнички состав е војската дали знаеш?

13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не бистри политика и историја со вакви бидејќи 2 денари не ја вреднуваат нашата историја или јазик. Аце е ваш ваш е еве го дадовме, Гоце е бугар ајде и него, Кирил и Методиј ајде и нив, името ајде и името у три лепе, уште јазикот сега зајче ќе ни среди и после само црквата ќе остане и све у фулу ќе биде.
    Е добро де битно добија чизми, што е битно какви се битно добиле.
    Уплав имаат од Русија сите кои е за нато. Нон стоп им мантраат дека Русија е најголемото зло на светов и дека сака све да освои дека има територијални претензии кон сите.

На H.VAGA и iki26 им се допаѓа ова.
  14. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Зарем стварно постојат такви луѓе? Јас мислам дека изводат.

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Конечно некој да ја разбере поентата на насловот..
    :bow:

16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Има луѓе кои штом видат кирилица веднаш мислат дека си русин и те гледаат накосо непријателски. Знам како е кога ќе отидам во Полска на гости бидејќи мајками е од таму. Каква пропаганда се води не сте свесни.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Предходната влада им даде само униформи и тие партал беа направени . Не се кречат , се менува се од темел .
    Ти што се мешаш кога не си прозван/а ? Познат ми е етничкиот состав на војската , не грижи се . Маж ми е дел од неа . И ако сега нема од кој да не брани , бидејќи Грујо го нема , кој ќе ве брани ако се појави второ Диво Насеље ? Дан ќе излезеш ти со пушка во рака ? Или Ики26 ќе не брани со Црешово топче ? Потценувате луѓе што се обучени да се справуваат со такви кризни состојби . Да ве потсетам , кога беа поплавите во Скопје , војниците беа повикани на терен за расчистување на куќите и улиците . Една недела го немав ниту слушнато на телефон маж ми , камо ли видено . Секако , тоа му е работа , мора да оди да спасува луѓе . Ама за вакви како вас , не вреди !

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ало, IQ 33, им се исмејаваме на владата за "вложениот труд" кон војската :D,не на војниците..

*еве ако пукне,јас прва излегувам на мегдан,жими крст и кандило,со пушка,калаш,први борбени линии ќе бидам. Со знаме во рака и патриотска песна... Права КОМИТКА!! Една е Македонија..:hug:

На Lady Maria и Vitaly им се допаѓа ова.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ехеее ај то ами у Авганистан у Сирија сеа или у Ирак мажотти кога ќе го пратат да дели правда таму леле леле, народен херој да будеМ. МК Скопје мод армија. :rofl: Па уште и се гордееш со тоа што мажотти станал дел од терористичка организација. :clap::clap::clap::clap::clap:

На Lady Maria, Abeja и iki26 им се допаѓа ова.
  20. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Тебе ќе те чекам да ме прозиваш за на форум да пишам???

Ти три чисти ако имаш од геополитика....шо има НАТО војска да се бори против својте сојузници од косово???

И шо ги мешаш надлежностите на МВР и МО?

На iki26 и Lady Maria им се допаѓа ова.