1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постигнато е решение за спорот со името

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 18 јуни 2018.

?

Како би се изјасниле на референдум за промена на името?

Анкетата е затворена на 23 април 2020.
  1. Да, за промена на името

105 глас(а)
    37,2%
  2. Не, против промена на името

104 глас(а)
    36,9%
  3. Нема да гласам

73 глас(а)
    25,9%
  1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Секако дека нема да дојдат германците да ти чистат , ниту војската те штити од елементарни непогоди , ама е прва на местото на настанот во такви околности ! Дан дојде Гоце Делчев да ти помогне ? Или имево Македонија ти помогна да ги вадиш телата ? Членството во НАТО , има врска како нема . НАТО вложува во војската , за разлика од предходно сега имаат подобра опрема и повисоки примања . Колку си проста жено аман . Ако не вложуваш во војската нема ни да имаш војска ! Кога ќе те удри земјотрес , сама ќе си се справуваш со урнатините , сама ќе ги вадиш телата на најблиските ! Ама малку ве здрма земјотрес и ајдее сите во паркови , па паники и чуда (facepalm) . Тогаш не зборуваше вака :hai: . Поплава имавте , сите војници на терен ги собраа , да ве исчистат од калот :!: . Немој да тресеш ти се молам , војската не е само за да те заштити , туку е секогаш прва таму каде ни ѓаволот не оди !

П . С . Ако не си знаела , имаме рудник што злато вреди , ама толку си начитана ! Те молам , немој да се правиш високоинтелигентна особа , кога си далеку од тоа ! Јас барем не се расфрлам со моето IQ ( кое е патем над 100 , имам правено тест , не на нет , ако мислиш на тоа ) , и не труди се веќе да ме цитираш , на игнор си :hai::rofl: .

Последна измена: 25 мај 2020
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    А кој спори дека војската и полицијата не се први на удар при неприлики (внатрешни и надворешни) во државава?!??!

Што ги испревртуваш зборовите!?!
    Што имаат тие врска со НАТО и договориве?!?!

Нато вложило во нашата војска:rofl: :rofl:
    Чизми,гуми и ги искречиле касарните...(facepalm) (facepalm)

Оди ма,мучни малку,жити се, погледни вон дометот на северџанија...ауууу,аууу што читам...(facepalm) (facepalm)

Зирни,читни некои други страни низ интернетов(ако знаеш како нормално) остави ги провладиниве медиуми во кои мед и млеко секојдневно тече во Македонија (facepalm)

Ако не ТИ е битно името,не ТИ е битен идентитетот,јазикот, АСНОМ,Гоце,Кирил и Методи,па имаш ли ТИ забога нешто што ТИ е свето?
    Нешто што Те поврзува и обединува како народ,нешто што од дедовци ќе го пренесеш на внуци,освен твојот перен мозок кон црпе?

*доста веќе со војниците,ете маж ти е војник,ни ги отече веќе со него...преузбуЃена си со војската :)

Не е тој предмет да дискуаија...АМАН со џенералот,АМАН...

**Раша ќе не нападне заради рудникот?? Хахахах...ауууу,немоам више,IQ 33..мавни се од темава со време ма, врска немаш од политика....

**** Ако оваа црпка е премиер во сенка, можам да замислам какво IQ имаат следбениците на таа власт (во случајов ТИ)
    image-0-02-05-a40597ed4072df9b9477bfc6de7bdaa350e9886055aa4ed16dd3216bbd731c46-V.jpg

Последна измена: 25 мај 2020
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    За грев си . Па ТИ ОСПОРИ дека се први на удар при неприлики (facepalm) прочитај се малку поназад (facepalm) .

Касарните НЕ СЕ КРЕЧАТ ТУКУ ТЕМЕЛНО СЕ РЕНОВИРААТ , ако твоето IQ ( кое очигледно е под 0 ) проработи некогаш и некаде , ЌЕ ЈА СФАТИШ РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ КРЕЧЕЊЕ и РЕНОВИРАЊЕ ! Гумите не ги ни споменав , МАШИНЕРИЈА Е ДОНЕСЕНА ОД САТ ( ако воопшто знаеш за фирмава ) БАШ ЗА ТЕБЕ Г'ЗОТ ДА ТИ ГО ВАДАТ ВО ТИЕ НЕПРИЛИКИ , за разлика од пред неколку години , кога имаа оскудна машинерија (facepalm) . После , не само заради рудникот , ако доволно читаш и истражуваш , Македонија има многу работи за кои би можеле да настрадаме ! Размисли за географската положба на државава ( ако имаш интелигенција за тоа ) . Со векови сме биле центар на збиднувања , ако толку се разбираш во историја и политика , ЌЕ ГО ЗНАЕШЕ ТОА ! На Македонија и треба да биде дел од поголем сојуз , бидејќи САМИ ОЧИГЛЕДНО НЕ НЕ БИВА ! До скоро бевме сами и видовме до каде стигнавме ! Тапкаме во место 10 па и повеќе години . Сите соседи напредуваат , ние сме 100 века назад . Земам за пример Србија , какви автопати , какви современи тунели , каков туризам имаат .. Ние тука сме НУЛА за Србите . Една Албанија е можеби на исто рамниште со нас ( а за брзо ќе бидат и повисоко од нас , имаат море они , ние што имаме ?! Охрид полн со дивоградби ?! Преспа во која никој со години не вложуваше ?! Или Дојран , кој до пред неколку години беше целосно запуштен ?! ) . Ти ми кажуваш дека многу се разбираш , ако толку се разбираш , ќе знаеше и сама зошто ни треба " ветер во грб " .

Што се однесува за тоа што мене ми е свето , Гоце нема да ме заштити од болести и смрт . Немој да го рамниш Гоце со светците . Мој заштитник е Св. Никола зимски , и само тој и Бог може да ми бидат свети , секако и останатите светци што си ги поштувам јас уште од мала . Гоце не ме спаси од сообраќајка пред неколку години . Не беше ни Филип тука , кога паднав на глава . Затоа ти се молам , немој да ми зборуваш за свето . Ти поим немаш што ЗНАЧИ ЗБОРОТ СВЕТО , а не камо ли да ми трубиш тука за свето ! Нареден пат , кога ќе бидеш соочена со смртта , помоли се на Гоце , Даме , Питу .. да те поштедат , изостави ги Бога и сите светци . Тогаш ( ако преживееш ) прашај ме за тоа дали имам нешто свето !

П . С . Одговор добиваш само бидејќи СУМ ЗАБОРАВИЛА ДА ТЕ СТАВАМ НА ИГНОР ! НЕМОЈ ДА МИСЛИШ ДЕКА СИ ЈАКО БИТНА ОСОБА !

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Не ти го ни прочитав постот,не знам ни што си изнатропала, многу тупиш,и да се изразам во твој стил ми се ке*а ко те читам..:doh:
    .
    Мавни ми се нискобуџетна...
    ставај очилата со дупло замаглено розево стакло,и оди си го "ПАВИОТ ПАТ" на чело со шеќерка,никиликс, и остала багра..

LONG LIVE ЦРПЕ!! (facepalm) (facepalm)

Последна измена: 26 мај 2020
    На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    И треба за да се заштити ( колку-толку ) некој од сојузот да не ја растури ко сарма

6. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    14.433
    На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    16.239
    Сите што сте гласале за гледам мрднавме од мртвата точка :rofl::rofl::rofl:. Што прочитав божее, комедии.

На Цвет88, SeaMermaid и Cka им се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    И шо ако го променија името? Исто е се. Точно е дека покрај сите тие измени, договори, цртички, ѕвездички, "државноста" отиде по вода и при наредниот вооружен конфликт е готово со "државата" :) (доколку пред тоа не ја изгори пожар), но и онака се немаше капацитет.

На iskeshiran, Цвет88, SeaMermaid и 2 други им се допаѓа ова.
  9. iskeshiran

iskeshiran Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    74
    Чим нема врска какво име имаме, зошто тогаш не тераат да го смениме? Дури и според твојава апатија, проблемот не е кај нас, туку кај некои што инсистирале на промена.

На t.a.m му/ѝ се допаѓа ова.
  10. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    6.874
    На денешнава прослава за Рамкoвниот шо ги потрошија парите на народот а воедно и капитулирачка прослава за нас, тој Американецот Џорџ Робертсон не понижи до земја па и уште се насмеа..
    "Во 2001 година, БЈРМ (ФИРОМ), тогаш така се викаше вашата земја". АИР ДА НЕ ВИДАТ !

Последна измена: 13 август 2021
    На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    16.239
    И малку ни е.

12. t.a.m

t.a.m Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    398
    Треба да се казнат оние кои го сменија името прво на изборите а потоа да одговараат и во Шутка да се стрпаат

На Guns N` Roses, iskeshiran и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  13. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Bas me interesira dali ovie na pocetokot od temava sto iskomentirale deka so siroki race bi precekale begalci seuste stojat na stavot? :?:

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.882
    Допаѓања:
    132.469
    Ехееее. Така им диригираат од штаб, сакаме промена на име, сакаме бегалци... Нема мозок.

Само оние што беа изманипулирани у шарените, и оние што ги лажеа за бенефит, се освестија. Другите што лапнаа бенефит или се хард кор комуњара, да им речат и дома да ги земете, ќе ги земат.

На Tanjamm, Guns N` Roses и Need for Speed им се допаѓа ова.