1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постигнато е решение за спорот со името

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 18 јуни 2018.

?

Како би се изјасниле на референдум за промена на името?

Анкетата е затворена на 23 април 2020.
  1. Да, за промена на името

105 глас(а)
    37,2%
  2. Не, против промена на името

104 глас(а)
    36,9%
  3. Нема да гласам

73 глас(а)
    25,9%
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Како успевате да го оправдате криминалот на последната клапа на власт од ВМРО, тоа чудо едно.

На CameliaMiller, makedonkamak и oblace1 им се допаѓа ова.
  2. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    Хахаха имам јас потреба тебе да ти пропагирам нешто. Не се преценувај. Цел автопат кичево охрид е промашен, Миле и Коле битно ги средија жутоклунците ама ако нели, битно ерга омнес. Бате Мијалков денес се повикуваше на фикусот, аболицијата да му важела. Ама битно ерга омнес. Не се обидувам да наметнам мислење кај никого, не ме интересира, ама барем не сум слеп при очи и глув при уши. И ај да не се цитираме бесконечно и да не се расправаме без потреба, само едно нешто ме интересира, дали веруваш во автентичноста на разговорите. Тоа само кажи ми.

На CameliaMiller, makedonkamak, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    8.391
    @Mamli Бомби кои го уништија и докажаа какво зло е вмро се пуштени одамна, ако си ги заборавил пушти ги, преслуша ги пак.
    Инаку вмро не договорило ништо прво зашто Груевски сакал да останеме дупка со која лесно ке може да манипулира и контролира, лесно да краде и да ја уништува државата. И второ Грција е таа која не сакала договор, а не Груевски. Немој да се залажувате дека работите биле во рацете на Груевски, барем договорот за името не.

На CameliaMiller, makedonkamak, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Дојдов, прочитав, гласав на анкетата и немам коментар.

На realGirl, SummerGirl и stilas7 им се допаѓа ова.
  5. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.637
    Не ми стигна нотификација дека си ме цитирал, сега случајно приметив.
    Значи се јавил уште еден кој размислува длабоко :o
    Какви се тие размислување пештерски? Дали ти си живеел со нив па знаеш како они размислуваат? Можеби си експерт во пештерско размислување, па чувствуваш потреба тоа размислување и на другите да го наметнеш. :^)
    Не прифаќам никакви измени во името Македонија. Опозиција 11 години не прифати договор за промена на името. Мојата земја во изминатите 11 години се викаше Македонија.
    Сега можеш бомбици да постираш и да велиш дека и они прифатиле промена на име, но јас 11 години не видов сменето име на државата.
    Јас не сум за еу и нато, сигурна сум дека никогаш нема да влеземе во еу и баш сум среќна поради тој факт.
    Како цел народ го пцуе кога ти и слични на тебе сакате да се смени името? :^) Ако не е рамнодушен немаше на сликите да се кикоти.
    Ти колку сакааш сметај ја државата за нешто мало и споредувај ја со стамбени згради, напротив јас на неа не гледам така.
    За мене тоа е држава за која јас никогаш нема да ја напуштам, што и да се случи јас тука останува. Крв пролеале луѓе за оваа земја, а ти не им ги ни знаеш имињата, но јас кога одам во црква палам свеќа и за нив.
    Кај вас проблемот е што секогаш материјалното преовладува, затоа и вака размислувате.
    Секој што си ја сака државата вие го пишувате патриот и да во споредба со вас сме патриоти и имаме сосема други вредности.
    Сите имале финансиски кризи, не си единствен, но тоа не дава за право да се смени име на држава да се плука по некој што го дал животот. Денес имаш пари, утре не и обратно.
    Велиш во изминатите 10 години си имал едвај 5 дена одмор, што сега подобро е? заеб отвори ли барем 1 фабрика? дали ги зголеми платите? дали го продаде мерцедесот?

Супер што си бил во Белград, барем они не ни наметнуваат никакви измени во државата.
    Јас никогаш не сум отишла во Грција, од лични ставови. Друштво ме има викано да одам во Грција на одмор сум одбивала, ме викале на шопинг во Солун пак сум одбивала. Јас таму нема никогаш да стапнам, пошто знам каков егзодус доживеа мојата фамилија таму. Било тоа пред 60 години, ама за мене минатото е сржта за сегашноста и иднината.

Имаш еден земјен живот, но уште поважно има вечен живот.
    Терминот еднаш се живее/еден е животот не е оправдување за предавство и неморал.

Последна измена: 19 јуни 2018
    На H.VAGA, Плавуша123, realGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    Уфф се имаш препотено додека си пишувала. Верувај дека те прочитав без да прескокнам ни зборче. Убаво е што палиш свеќи за паднатите борци, ако, така треба, сите треба да го следат твојот тренд. Малце за вечниот живот не се согласуваме, али тоа во друга тема. Ме нарече материјалист? Знаеш што е сиромаштија ти? Немам потреба да ги споделувам моите животни маки и неправди со тебе за да ме сфатиш а знаејќи дека ти и твојата фела сте како на зид да му зборуваш, тука ќе застанам.

На CameliaMiller, makedonkamak, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Груевски сакал да останеме дупка, затоа и имавме 4% раст на годишно ниво, економски зони, какви-такви фабрики. Сега мрдаме од место со 0% економски раст, дебакл на странски инвестиции, непотизам, партиски вработувања колку сакаш, неспособни кадри кои не испорачуваат резултати, никакви квалитетни реформи. Само чист евтин популизам Груевски сакал ова, Груевски сакал она. Тоа што во светов се почитува е ПОТПИС НА ПАПИР, а се друго е чисто млатење празна слама. Ниту ќе дадете конкретен договор во кој Груевски потпишал двојазичност, ниту ќе дадете снимка дека прифаќал ерга омнес. Се е сведено на перење на нечиј усмрден газ со лажни обвинувања. Нормално е дека Грција не сакал договор, затоа што од друга страна некој испорачувал услови и критериуми во кој се почитува македонското достоинство.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    На истиот начин на којшто Вие го оправдувате криминалот на оваа клапа;)

На Lianna Anna и Плавуша123 им се допаѓа ова.
  9. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    @Mamli Оти не ме удостоиш со одговор дали веруваш во веродостојноста на прислушкуваните разговори?

На CameliaMiller, makedonkamak, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Нека го заврши некој ова со името, па сите колективно нека ги стават во затвор.
    Око нема да ми трепне :)

На CameliaMiller, oblace1 и Justicija им се допаѓа ова.
  11. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Ја уште одамна ви вилам дека Мицко му е марионетка на Зајко, ама не ми верувате :rofl:.
    Ееее да беа толку патриоти имаше сите на нозе да се дигнат....
    За Грујо влегоа во Собрание се испоубија, а за името се "тепаат"само на интернет:rofl:.
    Едни глупи Комити што немаат друга работа малку "протестораа", и ајт назат, толку од бранењето!
    Вмровчињава испаднаа продадени души:devil:, да се тепаа толку за имево како што се тепаа за Грујо, може ќе го докажеа патриотизмот....

На Annath, Nausicaa, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.710
    90% од таканаречениве патриоти летниот одмор ќе го поминат у Грчка и ќе велат дека се од СКОПЈЕ, место во нашиве туристички места, ама битно иметонегодаваме

На boomsleng, Annath, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.546
    Со двете раце ке заокружам ДА !

Вака , многу ме нервираат некојси стари лица 50+ што се глупираат на фб и на глупите протести , а млади лица речи си нема на протестите се против , и заради што биле против 27 години тапкаме во место и одиме кон полошо ,се заради нивните заостанати свакања ! Земете ги за пример празноглавите Солза Грчева ,Ванковска и Миленко Неделковски нивните дечишта живеат во странство , уствари они и воопшто не размислуваат за идните генерации бидејки дечиштата не им живеат во дупкава и ми изиграваат патриоти а земаат над 1000 евра плата , да земаа по 12000 денари ке ги видев тогаш , што е најстрашно имаат следбеници што одат по нивниот лажен патриотизам !!
    Големо Да за Еу и Нато !!!

На Maslany, CameliaMiller, makedonkamak и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.683
    Така е,само нека не ги лажат луѓево по штабовите
    Слепи сте при очи,само тоа ке кажам.
    Само една исправка.Мицко му е марионетка на Грујо,од него беше донесен но заедно се во коалиција со Заев за договоров.
    Вмровците се изгубени германци,нит знаат кого да слушаат нит кому да веруваат.

На CameliaMiller, makedonkamak и WildMk им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.827
    Секако дека ќе гласам за да не се менува. Ако го сменат, кој гарантира дека ќе влеземе во ЕУ и НАТО? Аха, мало сутра |(

На carangigia, Плавуша123 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    Ќе гласам ДА,за промена.(y)Ќе земам активно учество и нема да стојам на страна,затоа што чувствувам дека Македонија се наоѓа на крстопат.Останатите "алтернативи" се илјада прашалници:каде,како,со кого, и многу кал...многу кал.(n)

На makedonkamak, Justicija, monibejbi и 2 други им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.054
    Во врска со твоето искуство. Пред многу години татко ми не можеше да добие виза за Грција. Зошто? Роден е во странство и го тераа да потпише дека е друга националност, ако сака да добие виза. Практично, го тераа да се откаже од својот идентитет. Да се изјасни дека не е Македонец. Од таа причина он кажа дека никогаш нема да стапне во Грција. Ма идиоти бре. :@

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Ме интересира овие што се ЗА промена на името на какви бенефиции се надеваат од влегувањето у ЕУ? За каква подобра иднина се збори тука ако може поконкретно?

На carangigia, Плавуша123, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Ќе ни дадат на сите по 2000 евра плата, а нема да мора да одиме на работа.

На CameliaMiller, Yowannty, makedonkamak и 7 други им се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    Ти ова сериозно прашуваш?? Уште помасовно и полесно иселувањето во Германија, секако не ќе мора и бугарски пасоши да вадиме тие што немаме :)

На zuto, realGirl, toogood и 1 друга личност им се допаѓа ова.