Почина Билјана Беличанец

Дискусија во 'Политика и настани' започната од ЕденЧлен, 7 април 2019.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.762
    Не е дека воопшто не треба тема, заслужуваат простор за оддавање почит вакви големи персони со трагичен крај, но не им е местото тука на луѓе склони кон игнорантни разглобувања (дали било себичност, храброст или слабост, зошто баш на тој начин (facepalm)), бесчувствителност и политика/теории на заговор.
    Човечката глупост и безобразие се побесконечни и од универзумот, дефинитивно. Не е ни чудно што толку многу длабоки уметнички души дотаму ги погодува и турка општествово...

Многу жално, нека почива во мир...

На Nigredo Odor, Oxymoron, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Да даааа едвај чекав некоја да се "самоубие" особено вака пред избори, па да почнам да поентирам |(

Е ако сфати што сакав да кажам немаше да го искоментираш ова. Како и во темата за Влатко така и тука мора да се појави некој што смртта ќе ја препише на депресија и ќе плука врз другите дека требало рака да му подадат а не да негираат депресија.
    Одма се утврди и потврди дека се работи за депресија.

Па уште и еве последно што прочитав на темава, не требало тука да доаѓаат членови да пишуваат свое мислење, глупи биле и безобразни. Само тие што мислат дека депресијата и го одзела животот и оние што дошле да се исплачат треба да опстанат во темава :^) Боже сачувај

На Cosmi, ocicka2014, baba Rada и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    41.633
    Минимални се,бар тоа во право си .

На Shalitra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    41.633
    Зошто не во политика ако се осеќа некој способен?
    Тито бил бравар, бравар боље е ? Електро инжењери се Бранко и Рада. Шо дека фикусот е на правен професор кога не го бива, нема харизма и е млак?
    На било кој уметник да му речеш не се мешај во политика, ке ти се насмее во фаца. Не се занимаваат сите со "ларт пур ларт" отсекогаш биле двигатели во општеството уметниците.
    А дали треба да знаат и економија и историја, и дипломатија, хм се се учи, не треба факс за тоа, т.е. не им требаат 3 различни. Има луге советници и асистенти, плус се учи бе луге. Факт е дека во политика се лаже и дека сојузи се прават од интерес. Ама тешка наивчина треба да си за да го мразиш тоа а пак да си забец во машината.

5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    А тоа за политичкиот ангажман што велите дека и било грешка... кај нас многу глумци влегоа во политика зашто пред едно 15 години немаше леб од актерството, платите во театрите им беа ниски, ако имаа среќа да земат учество во некој филм, или телевизиски, радио-проект.

На Tanjamm и baba Rada им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Од електроинженери, преку професори, до глумци има разлика.
    Едните не се познати на јавноста, а другите уметници сите ги познаваме.

Никој не им забранува на луѓето што да прават, ама ја губат почитта како уметници.
    Како може да го почитуваш Тони Михајловски како актер, кога јавно на една студентка и пишуваше дека е курва и ако ја фател ќе и е*ел матер?
    Или Жугиќ кога колне луѓе од СДСМ?
    Или Сашо Тасевски кога пцуе и се кара со обични луѓе од дпмне, а тој е актер и директор?

Како да гледаш македонски филм или претстава, кога пола од актерите не можеш да ги смислиш зашто колнат, пцујат, се караат, те навредуваат по соц. мрежи?

Овие што имаат други професии се ценети и почитувани, ама не се јавни фаци.

Беличанец е една од ретките која не беше активна по соц. мрежи и немам слушнато лош збор за неа. Не знам каква била приватно, ама како уметник ја сакав и почитував.
    Баш ми е жал што не можеше повеќе да се посвети на глумата, а политиката да ја остави настрана.

На galapce, cresa-jagoda, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    37
    Сериозна си?

Си слушнала за иронија?

8. Grumercy

Grumercy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    37
    Абе ај гледај те си животецот, оставете ја жената, одлучила така и готово........па теории на заговори вадат, политики вклучуваат. Проста маса....
    Немате друга работа па лупате ко Максим по дивизија.

На WildMk, fana и baba Rada им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    41.633
    Тони пцуеше и пред да влезе во политика, ако си гледала Тони и Део. Со таа разлика што тогаш беше смешен- бар мене ми беше, се чачкаше со сите,за маж ми сељак беше и тогаш, а сега во контекст на партија , па....не го сменил него политичкиот живот, туку намириса каде лежат парите. Она шо го прави одвратен е дека едните ги псуе, другите ги фали а исти формат се, бар тие во врвот на мк политиката.
    Јавна фаца им помага за идентификување кога се борат за власт и за протекции, а ете знае да одмогне со публика.
    Не е политиката резервирана за екс катедра типови само, никогаш не ни била. А одвратна е јес, и корумпира власта и моќта. Ама то е..не живеете во средена држава. Овде каде живеам- не се нон стоп преокупирани лугето ко во мк со партии, туку минимално

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    56.641
    Жално многу.
    Уште пожално овие новинариве што си пишуваат свои теории само за кликови. (facepalm)

Човек што лично се познавал со неа и што работел на исто место со неа ми кажа денес дека жената изгледала преистоштено и депресивно скоро секогаш, не е само од сега ова. Си имала мака. Никој не бира да има депресија, разберете дека депресијата не е болест за потценување и не бира дали оној кој ја има е богат, сиромашен, со деца, без деца, со партнер или сам. Депресијата секој може да го погоди и личноста да не гледа никаков излез, без разлика колку луѓе се тука за неа. Се дури се потценува оваа болест толку луѓе кои ја имаат ќе си го однесат.

Нека почива во мир..

На slobodka, galapce, Alisa22 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    А ти не разбра дека и јас иронично ти одговорив?
    Сигурно стварно не помислив дека ти мислиш дека заев ја обесил. Но, затоа и ти одговорив, макар била и иронија, никој нема да знае со сигурност. Може се зезаме, а може и стварност да искочи. Цело време си нагодуваме во темава, затоа е отворена. Некој мисли депресија, друг алкохол, дрога, политичка завера итн. Се би течело нормално додека не се вклучат некои што им тече вишок мозок од ушите па забегуваат во офтопици сакајќи другите да ги направат мрднати, глупи, безобразни само затоа што мислењата на поединци не одговараат на нивниот шаблон. И тоа се едни исти во секоја тема. Па после погрешни членови јадат бан за некои такви.
    И на крај човек не знае што напишал прво, бидејќи со куп срање коментари на постот, заборава што рекол, бидејќи се е извадено од контекст и забегало во офтопик.

На Cosmi и baba Rada им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Извини што ке те цитирам,но ова што го напиша е многу точно.

Пред неколку години бев во тешка депресија,за само 3 недели загубив 16 кила,не јадев,не спиев со денови,се мачев сам со себе,кога зборував дома,и на пријателите,ми викаа еее абе уживај ништо не ти е,сите сме во државава во депресија,не се замарај ништо не ти е.Ако сам не ги земав работите во свој раце,и да си го барам чарето,до сега можеше на форумов да не постојам,луѓето во државава уште се тупи на зборот ДЕПРЕСИЈА,неуки се,и не ја разбираат состојбата,депресијата ако не се лекува и работи на нејзе е ТИВОК УБИЕЦ НА 21 ВЕК.

На Harper, Lolipop23, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Еден куп причини имa дa некoј си гo oдзеде живoтoт нo се кoристи секoе сaмoубиствo дa се вметни депресијa. Рoк ѕвездa се сaмoубилa штo цел живoт сo кaкви не дрoги се предoзирa aмa aј сите свест зa депресијaтa дa дигaме нa секoјa мoжнa темa. Пoлитички игри, уцени, aлкoхoл, дрoгa, зaдoлженoст, кoмaр, мaлтретирaње oд секaкoв вид...не се тoa прoблеми, депресијaтa сaмo. Не декa требa дa не интересирa кoј зoштo и кaкo, aмa aкo не требa дa имa претпoстaвки зa се oстaнaтo, не требa дa имa и зa психички бoлести и сoстoјби. Плус еден куп рaстрoјствa имa, ствaрнo oтекувaте сo депресијa.

На Harper, galapce, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мајка ми има неколку обиди за самоубиство,но јас не мислам дека не не сакала во тие моменти кога посегнала.
    Они не се ни свесни во тие моменти.
    Ние домашните многу вложивме колку толку да ја извлечеме од тој пекол и додека ја најдеме соодветната терапија поминавме многу.
    Ова нее депресија туку тешко раствојство е.
    Луѓе се самоубиваат и ради болести,имаше човек во Аеродром во влез си пукаше со пиштол,дознал дека има рак и да не се мачи и да не ги мачи домашните си пукал во себе.

На galapce, WildMk, Oxymoron и 6 други им се допаѓа ова.
  15. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    6.130
    Zenata mi bese komsika i zatoa znsm. Ima sin Luka i kerka Mona. Nema brat i nema dve kerki..

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.666
    Sestra i vo stranstvo e?

17. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    6.130
    Ne znam kade e. Samo znam deka Biljana mnogu piese. Kako i da e, neka pociva vo mir. Zalosno za nea i familijata.

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.666
    I jas doznav od sigurni izvori deka mnogu piela. Kako i da e greota. :(

На nena2010 и riba79 им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.245
    Допаѓања:
    119.627
    Vidov deka ima sin. Se zbuniv zasto na slikata bese so dolga kosicka i mi zalice na devojce. A za Roberto se si mislev deka i bese brat.. ili sum pomesala nesto. Nejse. Tragedija

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.666
    Изгледа се роднини зашто тоа презиме е ретко.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.