Почина Киро Глигоров

Discussion in 'Политика и настани' started by Snow-Queen, Jan 2, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Да беше и до Грујо така ќе се викавме. Не заборавај дека во 2008 во Букурешт појде со став за промена на име и тоа баш Република Македонија (Скопје).
    Така да ваквите работи во стил на шта би било кад би било се повеќе од банални за да се дискутираат.

Толку од мене на темава.
    Нека почива во мир претседателот.

2. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Ова име прв Киро ни го даде. Сега Грујо мака мачи да не се викаме така, а тогаш Киро со Андов во Собранието таков предлог даде да се користи ова име и за интерна употреба. Предлогот беше одбиен.

И од мене толку. Џабе е да дискутирам, не ми одговоривте на ништо.

Ligavka likes this.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Зошто и тука мешате партии? :o одма се делите на двете посрани, ма да ниедна не вреди, освен ако татко ви не е дел од истата.
    Мене Глигоров никаков белег не ми остави,умрел-умрел што сега да не треба да го жалам, има кој треба да го жали, си има фамилија. Не заслужиле да ги паметиме по добро ниту тој ниту сите после него. Ниту пак го почитувам. Не сметам дека треба да му оддавам некои почести или да го фалам за нешто, зашто ништо добро не остана од него. Иако после атентатот беше во сенка, сметам дека и пред атентатот не беше многу на сонце. Но не сме ние тука што треба да простуваме. Јас или некој друг можеби не може да му прости, но кои сме ние да судиме, Господ ќе му пресуди, ако тој му прости нека му биде простено.

Ligavka likes this.
  4. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Thread Status:
Not open for further replies.