Не е видовита имаме чист пример на наместен попис во 2002ра со подршка на еу и сад, каде на сила избуткаа проценти носејќи албанци од косово, албанија и Швајцарија и правење мутеж со пребројување. Отвори во мвр во изводи од матична книга на родени или нека се извади статистика од последни 18 години на издадени државјанства во Македонија ќе видиш дека нема повеќе од 16% албанци. Просто е ко граФ
Просто е ко граф. Колку пасоши/л.карти имаат издадено на пример, сега брзо сите нели мораа да ги сменат. Цело време си знаат они колку е ама ете...
Па не сите имаат лична карта и пасош, ама сите мора да имаат извод од матична книга на родени. Тој се отвора со самото регистрирање на новороденче, а постои во архива се додека не се извади извод од матична книга на умрени. И кога ќе се спореди со државјанство многу лесно се добива бројка и проценти. Инаку 2010та година имаше едно новинарско истражување кое покажа дека повеќе од 200000 албанци имаат тројно државјанство и за време на избори во Косово, Албанија и Македонија мигрираат и создаваат погрешна бројка на гласачи. Да, тие се гласачи но не и жители на трите земји. Само едно може да ти е живеалиште, ама ако имаш пасош од повеќе држави можеш слободно да гласаш секаде. Тоа е предноста на многу ЕУ членки каде не е дозволено да си бипатрид или жител на две држави, т.е личност со две или повеќе државјанства. Едноставно така се штитат еу членките од секакви злоупотреби. Ако сакаш на пример словенечко државјанство ќе мораш да се откажеш од македонското.
Ќути си-дупи си.. "Чесните прозападни кадри" во владата, едниве бараат субвенции за вработување албанци во приватни компании, сега другиве, БЕСА, што патем беа на иста листа и 4 пратеници кои се избрани од гласачи на СДСМ, си бараат двојазичност во приватните компании. Заев отворен ко пупка. *И шта каже либерално граџансво? Ние, Македонците, ги уживаме сите права и привилегии во државичево?
Според начинот како работи Зоќи, се надевам дека ова не е дефокус и замајавање на народ, полесно,и по незабележливо да протне крупни одлуки, договори, закони и сл. во" нашата татковина"
Џабе зборуваме , на тастатура сите знаеме што и како треба . Во пракса си ќутиме . Во Тетово одамна Албанците имаат предност . Па пред две недели бев на ЦТГ во Клинички , ме прими сестра Албанка , која веќе 2 години работи на истото место а не знаеше ЦТГ да ми намести . Докторот ми го местеше . Ќе ми го прогласеше детево за мртво таа сестрата за малку . А Македонкиве со диплома па дома седат . И после крив ни е Заев или ДУИ . Не ! Сами сме криви . Штрајк бе , застој . Остави ги институциите на Албанците само , нека покажат колку се способни или не способни сами да работат без Македонците . Па кој е способен , нека си задржи работно место ( а 80% се по рамковен , така да ретки се тие што навистина заслужуваат ) . Ќе колабира системот , посебно во Тетово . Колку се напикаа по рамковен овде .. прво Клинички ќе колабира . Гледам јас кој навистина знае и кој е само да земе плата а да наредува на друг , друг да ги брка и неговите работи . Чест на исклучоци што навистина учеле и се труделе да заслужат работно место .
Само штрајк треба од страна на Македонците . Сакаме повеќе права и точка . Додека не ги добиеме , работете само со Албанскиот кадар . За во Тетово гарантирам дека ќе колабира системот посебно во Клинички . Затоа што голем дел немаат ниту соодветно образование , а работат како сестри и болничари . Чест на исклучоците , што навистина учеле за тоа без разлика на која нација припаѓаат .
Реално , секој си брка своја работа . Со политика се занимаваат постарите . Проблеми прават тинејџерите ( посебно оние од навивачките групи ) . Зрели луѓе си бркаат работата своја , гледаат да си ги завршат обврските во текот на денот , и не се замараат дали Македонец или Албанец ќе им заврши работа . Важно им е да го средат проблемот . Македонец те кочи во институции за се ( неодамна не ни ги даваше еден документите за легализација на земјиште , мораше по службена должност да му ги одземеме а човекот Македонец , ги предадовме на Албанец и во рок од еден месец го легализиравме земјиштето , кај Македонецот чекавме од 2011 до 2019 ) . Од вакви си патиме тука најмногу . За проклето мито ќе те кочат со години и затоа по автоматизам ќе им даваш на Албанците и ќе ќутиш . Затоа што нема човечност меѓу нас Македонците .