Вчера, на часот по историја учевме за Втора светска војна. Израчунај на сметалото. Треба збирот да ти искочи двестадваесдва.
Пресметај на калкулаторот. Збирот треба да биде двесте дваесет и два. Поддршка, сфати, пеат. не мозем да поверувам дека појќе не е со нас.
Не можам да поверувам дека повеќе не е со нас. Тој е чоек на место. пет пати ми донесе маслиново уље.
Тој е човек на место.Пет пати ми донесе маслиново масло. Ја ич не сакам да одам во школо многу ми е досадно
(Јас) воопшто не сакам да одам на училиште, многу ми е досадно. Фчера бев на флизер, незнам дали ме виде. И прецедателот беше со мене.
Бабами кога бев помала ме пракаше кај докторката и ми викаше. Ке одиш кај доктурката ке и речеш да ти пише рецепти.Со рецептите ке одиш во апотека и апотекарката да ти даде апои Ахахахаха сее грешка
Вчера бев на фризер, не знам дали ме виде и претседателот беше со мене. сеуште неможам да сватам како не успеа да ми зазвониш порано, толку ли неможеше да одвојиш време за мене?
Баба ми кога бев помала ме праќаше кај докторката и ми викаше: Ќе одиш кај докторката ќе и речеш да ти пише рецепти. Со рецептите ќе одиш во аптека и аптекарката да ти даде апови (лекови/лекарства). Сајна ке дојде утре да ги превземе книгите, осеќам дека ќе биде пресреќна поради нив и подршката од наша страна.
Се` уште не можам да разберам како не успеа да ми заѕвониш порано, толку ли не можеше да одвоиш време за мене? Бев во Парис и си купив љиљакова суќна и кондури, за машми кравата и не ми останаја пари да пијам кафе во кафичот на тарасата.