@LadyLollypop за членката беше, жаргонски ја напишав инаку многу ми беше незгодно да те поправам зошто си патиме ние од тоа "се прави паметен". Да продолжиме... Марина јадеше домат, пиеше еспресо, фанта портокал и турско кафе. Покрај сувото и сировото гори.
И мене ми е незгодно да поправам други, ама сепак поправам баш заради таа причина што ја кажа LadyLollypop и се надевам дека нема да бидам грешно сфатена . А и како што кажав, си повторувам и учам и јас . Ќе одам во Берово утре. Нејќам да го глеам пошто ме жифцира.
Сакав да одам на кафе во 5, но немам автобус во тоа време. В петок ќе го превземам мојот аксиски удел во ново отворената компанија.
Во петок ќе го преземам мојот акциски удел/учество во новоотворената компанија. Официалната изведба на директорот беше брилиантна.
Прочитав преземен текст од дневниот печат. Банката нуди нај поволни стамбени кредити со три посто каматна стапка.
Банката нуди најповолни станбени кредити со три проценти каматна стапка. Ја и филип че играме покер во субота.
Ќе одиме да јадеме, па ќе дојдеме. Искочивме петачки со Мила у една кафаница, коа глеаме бифшиот нејзин, па оно као нешо уфуран и под око не мањачи, човече сфашта.
Ќе одиме да јадеме, и пак ќе дојдеме. Излеговме во петокот со Мила во една кафеана, кога таму го видовме нејзиниот поранешен...тој пак, како да беше малку наперчен и нѐ гледаше под око. Сешто П.С. Се обидов да го преведам скопскиов дијалект. Велам преведам, оти ова не е поправање на грешки, туку баш превод. Мојте деца обожаваат да јадат бомбони.
Тетка ми купи нова машина за миење садови. Гледајќи ја детската претстава, светлото се исклучи. ________ Нај омилени бои ми се помаранџеста, розева и плава.
Најомилени бои ми се портокалова, розова и сина. Решив да не јадам повеќе чоколадо, затоа земав 5 кила јабуки.
Одлучив да не јадам повеќе чоколада, затоа зедов 5 килограми јаболка. Братми ми купи столица за љуљање за осми март.
Брат ми ми купи стол за лулање за Осми март (8-ми Март). Фчера, на часот по историја учевме за втора свецка војна.